Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ: κ. βουλευτές Ημαθίας: Θα ψηφίσετε ή όχι το μεσοπρόθεσμο;

Με το μεσοπρόθεσμο που κατατίθεται στη βουλή σε λίγα μόνο εικοσιτετράωρα φορτώνονται νέα δυσβάσταχτα βάρη στον οικογενειακό προϋπολογισμό, μεγάλα κοινωνικά στρώματα βυθίζονται στη φτώχεια και στην απόγνωση και ουσιαστικά μπαίνει ταφόπλακα στις ελπίδες για επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το τοπίο που θα διαμορφωθεί, εάν ψηφιστεί από τη βουλή, είναι πέρα για πέρα ζοφερό......
Ομοβροντία φόρων άμεσων και έμμεσων, κεφαλικά χαράτσια, φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας πλέον στο σύνολό της, οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων συνιστούν μια κυνικότατη ομολογία της αποτυχίας του μνημονίου Νο. 1. Το τραγικό είναι ότι οι εκχωρήσαντες την εθνική μας κυριαρχία στους δανειστές μας «κυβερνώντες» εμμένουν στην ίδια αποτυχημένη συνταγή χωρίς καν να μπουν στον κόπο να μας εξηγήσουν γιατί οι θυσίες που υπέστη ο λαός μας με το μνημόνιο Νο. 1 δεν έπιασαν τόπο.
Μέσα σε αυτό το κλίμα πυροδοτούν επιπρόσθετα το δίκαιο θυμό των πολιτών οι ήξεις αφήξεις «διαφωνίες» των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι τελείως υποκριτικά, υπό το βάρος του κινήματος της πλατείας, δηλώνουν ότι «διαφωνούν» αλλά παραμένουν και στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ.
Στο ίδιο μήκος κύματος και αρκετοί βουλευτές – κι εδώ στην Ημαθία – οι οποίοι εμφανίζονται να διαφωνούν αλλά ο λαός περιμένει από αυτούς να δει τη στάση τους την κρίσιμη ώρα της ψηφοφορίας στη βουλή. Εκεί θα έχουν ίσως τη μοναδική τους ευκαιρία να εξιλεωθούν και να συνταχθούν με τους ψηφοφόρους τους. Σε διαφορετική περίπτωση η μήνι του λαού θα είναι αναπόφευκτη και οι βουλευτές που θα στηρίξουν αυτή την καταστροφική πολιτική θα χαρακτηριστούν persona non grata στις εκλογικές τους περιφέρειες.
κοι βουλευτές της Ημαθίας,
οι πολίτες περιμένουν να δουν τη στάση που θα τηρήσετε στην κρίσιμη ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο. Οι ανοχές και οι αντοχές της κοινωνίας μας έχουν εξαντληθεί. Έχουμε χορτάσει από τσάμπα μάγκες. Αφήστε στην άκρη τις ανέξοδες «διαφωνίες», όπως η παρέμβαση του κ. Τόλκα στην συνεδρίαση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, γιατί δε μας πείθετε και πείτε ξεκάθαρα στο λαό της Ημαθίας κάτι πολύ απλό:
Θα ψηφίσετε ή όχι το μεσοπρόθεσμο;

Παναγιώτης Η. Χατζησάββας
Εκπαιδευτικός
panhatz2002@gmail.com
www.agiasoslesvou.blogspot.com

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εσυ χατζησαββα που δεν το θες το μεσοπροθεσμο (και τα δανεικα που το συνοδευουν?). Εχεις να προτεινεις καμια αλλη λυση περα απο τις δεδομενες α) παπανδρεου μνημονια,β)σαμαρας μνημονια γ)χωρις μνημονια-χρεωκοπια.Γιατι αν δεν εχεις καποια αλλη λυση τοτε στην ουσια ζητας χρεωκοπια?Κι αν ειναι ετσι τοτε για τζαμπα μαγκες ψαξε στον καθρεπτη και ασε τους βουλευτες να κανουν το καθηκον τους οπως αυτοι το αντιλαμβανονται.

Ανώνυμος είπε...

οσο αναφορα τον Τολκα μιας και τον ανεφερες αλλα και καθε αλλο ημαθιωτη βουλευτη πιστευω πως εχουν την ελαχιστη απετουμενη λογικη για να καταλαβουν πως πετρελαιο με δραχμη δεν αγοραζεται.Οι προτασεις που επεξεργαζεται ο Συριζα για την οικονομια ατυχος σταματαν στους κορμορανους.

Χρηστος Α.Αντωνίου είπε...

O Χατζησσάβας εχει το θάρρος και τοποθετείται επώνυμα.Εσεις που επιχειρηματολογείται υπέρ του μνημονίου 1,2,3 ,και που τέλος δεν υπάρχει, γιατί κρύβεστε πίσω απο την ανωνυμία.Τί φοβάστε;

Παναγιώτης Χατζησάββας είπε...

Ανώνυμε,
μη λειτουργείς σαν εξαπτέρυγο ενός κόμματος που μαζί με τη ΝΔ ρήμαξε τη χώρα και επί της ουσίας τη χρεωκόπησε. Απορώ γιατί εμμένεις στην ίδια αποτυχημένη λογική του 1ου μνημονίου. Σκέψου μόνο το εξής απλό: Δεν βοηθάς ένα υπερχρεωμένο νοικοκυριό χορηγώντας του νέα ακριβά δάνεια. Ζητάς προτάσεις και παριστάνεις τον απατημένο σύζυγο, γιατί προτάσεις έχουν κατατεθεί από πολλούς και οικονομολόγους και πολιτικούς, που κινούνται όμως σε μια διαφορετική λογική από αυτή της κυβέρνησης. Ενδεικτικά σου αναφέρω τις προτάσεις του οικονομολόγου κ. Καζάκη.
Δείχνεις να ενοχλείσαι γιατί με την επιστολή μου ζητώ από τους βουλευτές μας το αυτονόητο. Να πουν στους Ημαθιώτες τι θα κάνουν στη ψηφορία για το μεσοπρόθεσμο, Θα το ψηφίσουν ναι ή όχι;
Να σου θυμήσω ότι η κυβέρνηση και οι βουλευτές δεν έχουν καμία νομιμοποίηση να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο, όπως δεν είχαν και για το 1ο μνημόνιο. Θυμήσου με τι υποσχέσεις εκλέχτηκαν; Αντί λοιπόν να ενοχλείσαι με αυτούς που υπέκλεψαν τη ψήφο του λαού με ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις σε ενοχλεί η φωνή αγανάκτησης και οργής του λαού μας.
Παναγιώτης Χατζησάββας

Ανώνυμος είπε...

Τελικά αυτοί που αντιδρούν στο μνημόνιο είναι όλοι οι αποτυχημένοι Έλληνες.Επειδή απέτυχαν αυτοί θέλουν να αποτύχουμε και οι υπόλοιποι σαν χώρα.Πιστεύουν ότι έτσι θα κρύψουν την γύμνια τους.