Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΑΗΔΟΝΗΣ: ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΜΠΤΥΧΘΟΥΝΕ! ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ;

Για "κίτρινα" παπαγαλάκια κάνει λόγο ο υφυπουργός Υγείας Χρ. Αηδόνης από το βήμα της Βουλής αντιδρώντας σε όσους διακινούν σενάρια για κλείσιμο υγειονομικών μονάδων στην περιφέρεια.
Θα ήθελα ο υφυπουργός να γίνει πιο σαφής. Τι άραγε εννοεί ότι δεν κλείνει καμιά υγειονομική μονάδα; Ότι για παράδειγμα θα μείνει ως έχει το Νοσοκομείο Βέροιας, το νοσοκομείο Νάουσας και όλα καλά; Ή θα μετακινηθούν κλινικές στην... Έδεσσα και στα Γιαννιτσά με αποτέλεσμα ένας Ημαθιώτης που θέλει να επισκεφθεί πχ ουρολόγο θα χρειάζεται να εκστρατεύσει ως την Έδεσσα και πάλι όλα καλά;
Και γιατί νιώθει την ανάγκη ο Αηδόνης να δεσμευτεί για την Περιφέρεια και δεν το κάνει η Ν.Ε Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ με τον αρμόδιο γραμματέα ή τον επικεφαλής του Τομέα Υγείας; Γιατί δε βγαίνει ο Παπαστεργίου της ΝΕ Ημαθίας να πει "δεν κλείνει καμιά μονάδα στην Ημαθία".
Γιατί δε βγαίνουν οι βουλευτές να δεσμευτούν ότι θα μείνουν τα Νοσοκομεία ως έχουν και θα πέσουν κι αυτά θύματα στη λογική του Μνημόνιου;
Καλά είναι τα μεγάλα λόγια των Υπουργών του ΠΑΣΟΚ αλλά πλέον δεν τους πιστεύει κανείς.
Και πως να τους πιστέψει όταν λέει από το βήμα της Βουλής:
«Είναι μια πολιτική που θα δώσει τη δυνατότητα να εξορθολογίσουμε το ανθρώπινο δυναμικό, γιατί ενώ έχουμε ιατρικό προσωπικό διπλάσιο σε αντιστοιχία γιατρού-ασθενή, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο καταμερισμός δεν εξυπηρετεί ουσιαστικά τις ανάγκες»,αναφερόμενος στην σύμπτυξη Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας και καταφέρνει να αυτοδιαψευστεί γιατί η σύμπτυξη είναι κλείσιμο κλινικών και η παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες γίνεται απαγορευτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: