Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΜΑΪΟΥ Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ. "Όλα έγιναν σύννομα" τονίζει ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Γνωρίζαμε το θέμα από πέρσι ακόμα όταν για λόγους προεκλογικούς ορισμένοι άρχισαν να το "σηκώνουν" θεωρώντας ότι θα μπορούσαν να πλήξουν εκλογικά τον Δημητριάδη στην κούρσα προς τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Ο λόγος για το θέμα του Υδατόπυργου...στην Παλιόχωρα που κατασκευάστηκε όταν ήταν δήμαρχος Πλατέος και κατηγορήθηκε ότι προχώρησε στην όλη διαδικασία χωρίς να τηρήσει επ΄ ακριβώς τα προβλεπόμενα εκ του νόμου.
Οι εκλογές τελείωσαν και του θέματος επελήφθη το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Ο ελεγκτής που ανέλαβε την υπόθεση ολοκλήρωσε τον έλεγχό του και στις 9 Μαΐου απέστειλε την έκθεση ελέγχου τόσο στον δήμαρχο Αλεξάνδρειας όσο και στους: Κώστογλου, Καλταβερίδη (πρώην υπάλληλοι της ΤΥΔΚ Ημαθίας) και στην νυν προϊσταμένη τους δήμαρχο Βέροιας Χ. Ουσουλτζόγλου. Τέλος, η έκθεση ελέγχου εστάλη και στον αρμόδιο εισαγγελέα εφετών στην ΑΘήνα ώστε να διαπιστώσει αν και κατά πόσο υπάρχουν ευθύνες έναντι του νόμου και αν διαπιστώσει τέτοιες να προβεί στις νόμιμες διαδικασίες.
Η έκθεση ελέγχου διαλαμβάνει μια σειρά παρατηρήσεων που κατά την άποψή του ελεγκτή η διοίκηση δεν τήρησε τα εκ του νόμου προβλεπόμενα. Από την άλλη πλευρά, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας που μίλησε χτες στα ΧΡΟΝΙΚΑ και στο ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7 τόνισε ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα και κανείς λόγος ώστε να τον κάνει να ανησυχεί διότι:
-όλα έγιναν όπως ο νόμος προβλέπει.
-όλα όσα έγιναν ελέγχθηκαν από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας στη Θεσσαλονίκη.
-όλα όσα έγιναν ψηφίστηκαν από το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου Πλατέος πλην Δριστά και Κανακάρη.
-όλα όσα έγιναν ήταν σύννομα και για το λόγο αυτό ένα μεγάλο τμήμα των εργασιών πληρώθηκαν από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη Βέροια που ελέγχει τη νομιμότητα όλων των πράξεων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος είπε ότι η όλη υπόθεση είναι ένα ξαναζεσταμένο φαγητό που ορισμένοι, πολύ συγκεκριμένοι, επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν για να τον πλήξουν ώστε να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα στα οποία θα αναφερθεί πολύ σύντομα.

Επίσης, ο Φ. Δημητριάδης θα αναφερθεί αύριο στο θέμα κάνοντας τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή του ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7 γύρω στις 11πμ ενώ οι πληροφορίες λένε ότι προγραμματίζει συνέντευξη τύπου την ερχόμενη εβδομάδα θέλοντας να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έχουν τεθεί.

Για το θέμα αυτό αλλά και για τις δημοτικές εκλογές αλλά και για το δικό του πολιτικό μέλλον οι πληροφορίες φέρουν τον βουλευτή της ΝΔ Μ. Χαλκίδη να προγραμματίζει συνέντευξη τύπου σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ίδωμεν
Πάντως, η υπόθεση αυτή είναι σίγουρο ότι θα τεθεί στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα και εκεί πιθανόν να ακουστούν πράγματα και γεγονότα που θα διαφωτίσουν καλύτερα τους πολίτες.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα από 10 μήνες φυλάκιση στα φιλαράκια σου Καρέλη, και Τσιφόπουλο από το Εφετείο Θεσσαλονίκης, δεν το έμαθες πουλάκι μου? Άρχισε το ξήλωμα του πουλόβερ!!

Ανώνυμος είπε...

Αν διαβάσει καποιος το πορισμα φαίνται ξεκάθαρα οτι δεν εγινε τιποτε συννομα. Το πορισμα ειναι καταπελετης χάθηκαν πολλα χρήματα απο την απευθειας ανάθεση και το μεγαλο ερωτημα ειναι που πηγαν. Καλό ειναι η παραταξη του Δηματριάδη να προετοιμάζει τον αντικαταστάτη του.

Ανώνυμος είπε...

προφανώς ο κ Δήμαρχος νομίζει ότι δεν γνωρίζουμε Ελληνικά?