Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΑΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο2

Οι αγανακτισμένοι πολίτες Αλεξάνδρειας στην τρίτη συγκέντρωση που έκαναν χτες το βράδυ μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης συναποφάσισαν και δημοσιοποίησαν δυο ψηφίσματα που είναι:1ο ψηφισμα (14/6): «Τούτες τις μέρες, με απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο, προωθείται άμεσα ένα δεύτερο μνημόνιο με στόχο την παραπέρα λεηλασία του εισοδήματος και των δικαιωμάτων του λαού, ενώ παράλληλα ξεπουλάνε τον δημόσιο πλούτο της χώρας χάριν των αγορών και του αδηφάγου τραπεζικού κεφαλαίου. Το μνημόνιο επίσημα επεκτείνεται μέχρι το 2015 ουσιαστικά όμως για πάντα.
Καλούμε τους βουλευτές του Νομού μας: Γικόνογλου Θανάση, Τόλκα Άγγελο, Σιδηρόπουλο Τάσο και Χαλκίδη Μιχάλη να μην εγκληματήσουν σε βάρος του Λαού της Ημαθίας, υπερψηφίζοντας το δεύτερο μνημόνιο. Σε αντίθετη περίπτωση οι Πολίτες της Αλεξάνδρειας τους κηρύσσουν ανεπιθύμητους στην πόλη τους».

2ο ψήφισμα (14/6): «Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.
Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, μικροεπαγγελματίες που θέλουμε να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.
Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς. Δεν ψάχνουμε τι μας χωρίζει, βρίσκουμε τι μας ενώνει. στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας. Καταγγέλλουμε το ξεπούλημα και την διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών (παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση)
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους με τα σωματεία τους, να κατέβουν στους δρόμους και στις πλατείες στην αυριανή Γενική Απεργία.
Να πάρουν πίσω τα μέτρα που μας κλέβουν το παρόν και το μέλλον μας. Διεκδικούμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε και αυτοί μας κλέβουν.
Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια, όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται και οι πολιτικές τους. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΙΣΟΤΗΤΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: