Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ: ΓΙΑ ΘΈΣΗ "12", ΕΒΖ, ΡΟΔΑΚΙΝΑ, ΑΓΟΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

Ο Θ. Σκυλακάκης με τους Π. Πασά και το μέλος της
ΚΕ της ΔΗ.ΣΥ. Χρήστο Μπλατσιώτη
Η πρώην Περιφερειακή Αγορά της Κουλούρας, η χωροθέτηση της ΜΕΑ ΧΥΤΥ στη θέση «12» και τα αγροτικά ζητήματα, ήταν τα κυριότερα θέματα που ανέπτυξε ο ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων και μέλος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Θεόδωρος Σκυλακάκης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, το απόγευμα της Παρασκευής στη Βέροια, στα γραφεία της ΔΗ.ΣΥ. ...
«Η ντροπή της Ημαθίας»Στην αρχή της συνέντευξης τύπου ο κ. Σκυλακάκης μίλησε για τις επισκέψεις που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Βέροια. Είπε ότι στο Επιμελητήριο Ημαθίας ενημερώθηκε για την «ντροπή» της Ημαθίας όπως την χαρακτήρισε, την πρώην Περιφερειακή Αγορά της Κουλούρας (ΑΜΑΛΘΕΙΑ). «Είναι πραγματικά αδιανόητο. Το ζήτημα αυτό πρέπει να λήξει μ’ ένα τρόπο άμεσα» είπε χαρακτηριστικά. Συνέχισε λέγοντας ότι η περιοχή μένει αναξιοποίητη τη στιγμή που το τελωνείο της Ημαθίας φεύγει και 12.000 φορτία το χρόνο θα μεταφέρονται στη Σκύδρα.

Ο κ. Σκυλακάκης επισκέφθηκε επίσης την ΑΛΜΜΕ χαρακτηρίζοντας την επίσκεψη πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς ενημερώθηκε για το σύστημα οργανωμένης καλλιέργειας και διαχείρισης. Στη συνέχεια επισκέφθηκε και την Οικολογική Ομάδα Βέροιας όπου ενημερώθηκε για τη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ όπως είπε σε θέση κοντά στον Αλιάκμονα.

Ο Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε και στο θέμα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης χαρακτηρίζοντας την κατάσταση πρωτοφανή. «Δεν είναι δυνατόν ας πούμε το εργοστάσιο να μην παράγει ζάχαρη, οι τευτλοπαραγωγοί να μην βάζουν τεύτλα και επιχειρήσεις όπως η ΑΛΜΜΕ να εισάγουν ζάχαρη από την Ινδία».

Ο κ. Σκυλακάκης είχε συνάντηση και με αγρότες στην Κουλούρα όπου ενημερώθηκε για το θέμα του Μητρώου Αγροτών και για τις τιμές στο συμπύρηνο ροδάκινο.

Σε ερώτηση για το ποια είναι η γνώμη του για την κατασκευή της ΜΕΑ ΧΥΤΥ στη θέση «12» είπε ότι θεωρεί παράδοξο το γεγονός να κατασκευάζεται μια τέτοια μονάδα σε μια προφανή περιοχή φυσικού κάλλους. «Από την άλλη όμως δεν έχω δει τις μελέτες του έργου και δεν μπορώ να έχω σαφή άποψη. Παράδοξο όμως είναι το γεγονός πως έχει αλλάξει γνώμη τρείς φορές το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο», είπε χαρακτηριστικά, ρίχνοντας όμως τις ευθύνες στους πολιτικούς άρχοντες της Ημαθίας οι οποίοι, όπως είπε, γνωρίζουν αν αυτή είναι ή όχι η κατάλληλη θέση για τη Μονάδα.

Σε ερώτηση για τα μέτρα της κυβέρνησης κ αι το γενικότερο κλίμα που υπάρχει δήλωσε ότι ευθύνη δεν έχουν μόνο οι πολιτικοί αλλά και οι πολίτες που ψηφίζουν τους συγκεκριμένους πολιτικούς. «Όλα όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια έγιναν με εκλεγμένες κυβερνήσεις», είπε.

Για το αν θα μπει το κόμμα του στη Βουλή είπε πως πρωταρχικός στόχος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» είναι να προωθήσει νέους ανθρώπους στην πολιτική, για το αν θα χρεοκοπήσει η χώρα μας απάντησε ότι πλέον εξαρτάται και από τυχαία γεγονότα, ενώ δήλωσε αντίθετος με τον προπηλακισμό πολιτικών διότι όπως είπε τέτοιες ενέργειες δηλώνουν «αυτοκτονικές τάσεις» για το πολίτευμα μας.

Πηγή: naousanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: