Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- Οργανώνονται οι "εν δυνάμει" αντίπαλοι του Δημητριάδη

Μπορεί οι δημοτικές εκλογές να γίνουν μετά από δεκαοχτώ μήνες αλλά οι ζυμώσεις και τα σενάρια ήδη έχουν αρχίσει για το δήμο της Αλεξάνδρειας και μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον και δυναμική.


Κοινή συνισταμένη όλων όσοι ασχολούνται με τα κοινά στο δήμο Αλεξάνδρειας είναι η αναζήτηση εκείνου του σχήματος που θα μπορέσει να αντιπαρατεθεί στα ίσα...
 με τον νυν δήμαρχο και την ομάδα που θεωρείται βέβαιο ότι θα θελήσει να διπλασιάσει τις νίκες και να συνεχίσει να διοικεί ως το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας δεδομένου ότι η νέα θητεία της διοίκησης θα ολοκληρωθεί το 2019 αφού πλέον θα είναι για πέντε χρόνια κι όχι για τέσσερα όπως είναι ως σήμερα.

Η ομάδα Δημητριάδη αν και κατά κοινή ομολογία και εκτίμηση έχει απώλειες και έχει φθαρεί εξ αιτίας της διοίκησης που ασκεί θεωρείται ότι είναι η πιο έτοιμη αυτή τη στιγμή και ότι θα χρειαστεί λιγότερο δρόμο και προσπάθεια ώστε να βρεθούν οι 170 περίπου υποψήφιοι που απαιτούνται ώστε να συγκροτήσει ένα πλήρες ψηφοδέλτιο. Από τους υποψήφιους και εν δυνάμει συνεργάτες της νυν διοίκησης εκτιμάται ότι το ένα τρίτο είναι σε διάταξη μάχης, είναι δηλαδή διατεθειμένοι να επαναλάβουν το εγχείρημα να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα. Από τους υπόλοιπους οι περισσότεροι έχουν αποθαρρυνθεί εξ αιτίας του γεγονότος ότι αν και πέρασαν δυο χρόνια ουδέποτε ο δήμαρχος δεν τους κάλεσε ούτε να συναντηθεί μαζί τους, να τους γνωρίσει δηλαδή. Ένας άλλος λόγος που θεωρείται ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο είναι ότι στα δυο χρόνια που πέρασαν η διοίκηση Δημητριάδη δεν κατάφερε να επιτελέσει ούτε κατά ποσοστό το προεκλογικό της πρόγραμμα κατά χωριό που είχε εξαγγείλει στις εκλογές του 2010 και ως εκ τούτου οι τοπικοί παράγοντες που είχαν εκτεθεί ως υποψήφιοι δεν μπορούν στην ουσία να επιχειρηματολογήσουν για την επανεκλογή της.

Θεωρείται όμως σχεδόν βέβαιο ότι θα βρεθούν νέοι υποψήφιοι ώστε να καλύψουν τις απώλειες και το ερώτημα είναι αν θα μπορέσουν οι καινούργιοι να αναπτύξουν την δυναμική των παλιών.

Αν και λαβωμένη η παράταξη Δημητριάδη είναι όμως η μόνη σήμερα που ξεκινάει από καλύτερη θέση τη μάχη των εκλογών. Αυτή η εκτίμηση είναι κοινός τόπος και βασική παράμετρος στις συζητήσεις που γίνονται και στα σενάρια που πέφτουν στο τραπέζι. Και είναι κοινή παράμετρος γιατί είναι κοινή η αγωνία όλων να βρουν τρόπους ώστε να διεμβολίσουν κατ΄ αρχάς την όποια δυναμική έχει απομείνει στην ομάδα Δημητριάδη και στη συνέχεια να συγκροτήσουν έναν συνδυασμό που να δώσει νικηφόρα την μάχη του Ιουνίου το 2014.

Υπό το πρίσμα λοιπόν αυτό οι διεργασίες που γίνονται έχουν ως στόχο την συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου που να μπορεί να έχει τις προϋποθέσεις νίκης απέναντι στην ομάδα Δημητριάδη. Ο χώρος που λαμβάβουν χώρα οι διεργασίες αυτές είναι πολύ μεγάλος. Περιλαμβάνει στελέχη και συμπολίτες που ανήκουν πολιτικά στη ΝΔ και φτάνει ως τον κομματικό και πολιτικό χώρο που σήμερα εκφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μ΄ άλλα λόγια, υπάρχουν δυνάμεις που ανήκουν πολιτικά τόσο στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ που ψάχνουν να βρουν κοινή γλώσσα να συνενοηθούν και να συναποφασίσουν την κοινή κάθοδο.

Αυτό το εγχείρημα είναι εξ των πραγμάτων δύσκολο. Όσο κι αν έχουν πέσει οι διαχωριστικές γραμμές, όσο κι αν όλοι μας έχουμε αρχίσει να αποκτούμε μια κουλτούρα συνεργασίας δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι είναι εύκολο να συνεργαστούν άνθρωποι με συγκεκριμένο πολιτικό παρελθόν και αναφορά αλλά τίποτα δεν αποκλείεται, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Οι συμπολίτες που “πρωταγωνιστούν” στις συζητήσεις και γύρω από το όνομά τους έχει αναπτυχθεί η σεναριολογία είναι απολύτως συγκεκριμένοι και γνωστοί στους δημότες του νέου δήμου Αλεξάνδρειας. Ο καθένας εξ αυτών εκφράζει κάποιον χώρο και έχει τη δική του δυναμική στον κόσμο που όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολύ ξεκαθαρίζει η εικόνα ενός εκάστου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις που εμείς έχουμε “εντοπίσει” και έχουμε αναφερθεί σε παλιότερο δημοσίευμα στα ΧΡΟΝΙΚΑ προέρχονται από τους χώρους που έχουμε πει προηγουμένως, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και έναν προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ που όμως δεν κρύβει το φλερτ του με τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές ότι το “παιχνίδι” τώρα αρχίζει και σε επόμενο δημοσίευμα θα αναφερθούμε ονομαστικά και θα προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες εκτιμήσεις περί του πρακτέου/

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ο Δημητριάδης θα είναι ξανά υποψήφιος? Δεν το πιστεύω με τίποτα!! Θα έχει την τύχη του Ψωμιάδη σίγουρα!! Ο καιρός τις ατιμωρησίας ανήκει στο παρελθόν. Τώρα ο κάθε κατεργάρης στο μπάγκο του.

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΗ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.
Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΣΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ.
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

Στο υπογράφω. Δημητριάδης τέλος. ΤΕΛΟΣ και όποιος θελει βάζω και στοίχημα

Ανώνυμος είπε...

Για ανωνυμο 2:01 :http://xronika05.blogspot.gr/2012/10/2014_26.html

Ανώνυμος είπε...

Απλα δεν υπαρχει δημητριαδης!!!!!! ο χωριατης δημαρχος ηθελε πολη. Καλα να παθει ο ανικανος... Χειροτερος και απο τον μαρμαρωμενο βασιλια αποδειχτηκε!!!!
Παρενθεση σημερα γιορταζουμε την μνημη του (οχι του δημαρχου ρε)!!!!
Σωσε μας Θεε μου!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι δυο τελευταίοι Δήμαρχοι του Δήμου μας, αποδείχθηκαν άριστοι ταχυδακτυλουργοί , καλό θα είναι να μας αδειάσουν την γωνιά, γιατί και η υπομονή έχει τα όρια τις.

Ανώνυμος είπε...

Άς προτείνουμε όλοι μαζί για επόμενο Δήμαρχο τον Κώστα Καρέλη, για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο των προκατόχων Δημάρχων, Γκιόνογλου και Δημητριάδη!! Η Αλεξάνδρεια τέτοιους Δημάρχους θέλει!!!

Ανώνυμος είπε...

Άνώνημε 6:43 ούστ ούτε για αστείο να μην το λές, γιατί αυτό θα είναι κατάρα για τον τόπο μας

Ανώνυμος είπε...

Ο Δημητριάδης τελείωσε το λέει όλος ο κόσμος. Το λένε και οι δικοί του στο δήμο. Όλα τα κανει μονοςτου.
Στο τέλος θα έχουμε επανάληψη ότι έγινε στο Πλατύ που είχαν φύγει οι περισσότεροι σύμβουλοι τότε για όσους θυμούνται.
τέλος ο πετυχημένος δήμαρχος ο ικανός φίλε μου

Ανώνυμος είπε...

Ο χρονος μετράει αντίστροφα για τον Δημητριάδη και την παρέα του. Το τέλος είναι κοντά και σύντομα θα απαλλαγούμε από αυτόν. Φτάνει πια με τους δήθεν ικανούς που είναι τελικά φύκια για μεταξωτές κορδέλες

Ανώνυμος είπε...

αντε γεια και να μαςγραφει που και που. Θελουμε ένα δ ημαρχο που να είναι κοντά στον άνθρωπο και όχι έναν που έχουμε να τον δουμε κατι χρονια