Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ- Δικαιωμένος ο Παπαδημούλης- Άλλοι κάνουν κωλοτούμα ..διαρκείας και γίνονται "υπεύθυνοι"

Μια, καθόλου αμφίσημη δήλωση- απάντηση έδωσε ο Δ. Παπαδημούλης στο ραδιόφωνο του  Alpha 989 σχετικά την στάση του κατά τη διάσπαση του ΣΥΝ, όταν δηλαδή αποχώρησε η πτέρυγα Κουβέλη και αυτός παρέμεινε.
Όλοι τότε οι ανανεωτικοί που έφυγαν από τον ΣΥΝ κατηγορούσαν για ανακολουθία τον Παπαδημούλη και σήμερα, δικαίως θα έλεγα, δηλώνει ότι νιώθει ικανοποιημένος και δικαιωμένος από την τότε απόφασή του αφού ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύθηκε από το 4,5 στο 27% και βρίσκεται στα πρόθυρα της κυβερνητικής εξουσίας.

Αυτό που ενόχλησε ορισμένους από...
τον ΣΥΝ και ίσως από τις Συνιστώσες, που περιμπιπτόντως θα πάψουν να υφίστανται σε λίγους μήνες με την ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι άλλο. Είναι ότι ο Δ. Παπαδημούλης θεωρεί ότι η δική του παραμονή στον ΣΥΝ καθώς και άλλων της ίδιας πτέρυγας βοήθησαν καθοριστικά να ωριμάσει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, να διορθώσει τις μονομέρειές του και τα λάθη του και πιστεύει ότι αυτές οι αλλαγές έδωσαν ώθηση στην θεαματική εκλογική του άνοδο.

Δεν έχει άδικο ο Παπαδημούλης να το πιστεύει αυτό. Θεωρεί, πιστός στην πολιτική του διαδρομή, ότι η σοσιαλδημοκρατική πρόταση είναι αυτή που μπορεί να δημιουργήσει τέτοια δυναμική στο λαό διότι είναι κατανοητή, εφικτή, πιστευτή. Δεν πιστεύει και ούτε ποτέ πίστευε ο Παδημούλης στην ανατροπή του καπιταλισμού, στον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό. Την διαχείριση του καπιταλισμού ήθελε και δεν το έκρυψε ποτέ. Μια διαχείριση που δεν θα είχε μεγάλους κοινωνικούς αποκλεισμούς, θα είχε φτωχούς και ανέργους που θα φρόντιζε το κοινωνικό κράτος, δεν θα είχε ανεξέλεγκτες αγορές κλπ κλπ.

Για ανατροπή του καπιταλισμού και πέρασμα στον σοσιαλισμό μιλούσαν στον ΣΥΝ το Αριστερό Ρεύμα καθώς επίσης και ορισμένες από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές τις φωνές και απόψεις θεωρούσε και θεωρεί ο Παδημούλης (και όχι μόνον αυτός) ως μονομέρειες του παρελθόντος και λάθη που όμως διορθώθηκαν (;). Γι αυτό βγήκε από τους πρώτους την επομένη της εκλογικής μάχης του Ιουνίου και έκανε λόγο για νομιμότητα λέγοντας το περιβόητο "θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα". Γι αυτό υποστηρίζει με θέρμη την όσο το δυνατόν ταχύτερη ενοποίηση και ομογενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και την μετάλλαξή του σε ένα κόμμα.

Ο Παπαδημούλης δεν άλλαξε. Αυτό οφείλουν να του το αναγνωρίσουν όλοι όσοι θέλουν να του ασκήσουν έντιμη κριτική. Ο Παπαδημούλης είναι απολύτως συνεπής στα όσα πίστευε μια ολόκληρη ζωή. Άλλοι είναι που άλλαξαν, μεταλλάχτηκαν πολιτικά και έβαλαν πολύ νερό στο κρασί τους μέσα σε λίγους μήνες.
Άλλο είναι που θεωρούν πλέον απαγορευμένες και δεν προφέρουν στις ομιλίες τους τις λέξεις "σοσιαλισμός", "έξω από την ΕΕ", "κρατικοποίηση τραπεζών και στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεων", κλπ
Άλλοι είναι που έχουν πλέον έχουν πιει το αμίλητο νερό και έχουν βολευτεί στη θαλπωρή των βουλευτικών τους εδρών ίσως ακόμα θαμπωμένοι από την "κατάκτησή" τους δεδομένου ότι για πρώτη φορά μπαίνουν στο Κοινοβούλιο φυσικοί φορείς ιδεών όπως αυτές του "μαοϊσμού", του "τροτσκισμού" κλπ.
Άλλοι είναι αυτοί που έριξαν τους τόνους αφού πλέον απέκτησαν νέα καθήκοντα ως μετακλητοί είτε ως συνεργάτες της πολυάριθμης κοινοβουλευτικής ομάδας και δεν έχουν χρόνο ούτε να γράψουν ένα κείμενο για τα τεκταινόμενα.

Ο Παπαδημούλης μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας και αποτύπωσε την σκληρή πραγματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ που πλέον ωριμάζει, γίνεται πιο υπεύθυνος και ολοένα πιο αρεστός. Εξ άλλου,

Για την ιστορία δείτε την ερώτηση των δημοσιογράφων και την απάντηση του Παπαδημούλη:

Νιώθετε δικαιωμένος από την απόφασή σας, την κρίσιμη ώρα που έπρεπε να διαλέξετε με ποιους θα πάτε και ποιους θα αφήσετε στο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς;

Όταν βλέπω τους πρώην συντρόφους μου, που σήμερα είναι στην ηγεσία της ΔΗΜ.ΑΡ, να βαφτίζουν το κρέας ψάρι και να ψηφίζουν «παρών» στα μέτρα αλλά «ναι» την Κυριακή στον προϋπολογισμό που τα υλοποιεί και θα συνεχίσουν να μετέχουν στην κυβέρνηση που θα κάνει πράξη τα μέτρα, νιώθω απόλυτα δικαιωμένος. Την κρίσιμη ώρα, αφού εξάντλησα όλα τα περιθώρια για να μη γίνει η διάσπαση του Συνασπισμού, μαζί με χιλιάδες άλλους συντρόφους από το χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς επιλέξαμε να μείνουμε στο ΣΥΝ και στο ΣΥΡΙΖΑ και να εργαστούμε για να διορθώσουμε λάθη και μονομέρειες που είχε εκείνη την περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ. Η διόρθωση αυτών των λαθών και η ωρίμανση του κόμματος είναι άλλωστε αυτή που οδήγησε στην εκτίναξη του 27%

1 σχόλιο:

Alexandros Raskolnick είπε...

Άξιος συμπρωταγωνιστής της Τηλεδημοκρατίας μας ο κύριος...