Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα η επιστημονική ημερίδα με θέμα "Μαθησιακές Δυσκολίες: Στρατηγικές αντιμετώπισης στο σπίτι και στο σχολείο" που έγινε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας με διοργανωτές τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και το Ε.Μ.Ε.Σ.Α. (Εργαστήρι Μάθησης Επικοινωνίας Συμβουλευτικής Αποκατάστασης).
Στην ημερίδα πήραν μέρος δάσκαλοι και γονείς και τίμησε με την παρουσία του ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης.
"Ανοίγοντας" τις εργασίες της ημερίδας ο διευθυντής του σχολείου Γ. Μουταφίδης έυχαρίστησε...
τον δήμαρχο για την παρουσία του και τα όσα είπε στην σύντομη τοποθέτησή του όπως επίσης και τον Βαγγ. Ευαγγελόπουλο, πρόεδρο του συλλόγου και έκανε μια σύντομη αναφορά στο ζήτημα των μαθησιακών δυσκολιών και ακολούθως κάλεσε στο βήμα την εισηγητρια της ημερίδας Ιωάννα Τσουμπάρη Med, ειδική παιδαγωγό, σχολική σύμβουλο ειδικής αγωγής στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συνεργάτη του Ε.Μ.Ε.Σ.Α.
Στην εισήγησή της η κ. Τσουμπάρη παρουσίασε με εύληπτο τρόπο το όλο ζήτημα και πρότεινε τρόπους αντιμετώπισής τους τόσο στο σχολείο από τους εκπαιδευτικούς όσο και στο σπίτι από τους γονείς.
Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν προβληματισμοί για την σχέση του σχολείου και της οικογένειας καθώς και του σχολείου και των ιατροπαιδαγωγικών υπηρεσιών. Αναδείχτηκε η αναγκαιότητα συνεργασίας σχολείου-οικογένειας ως ο πρωταρχικός πυρήνας στήριξης και υποστήριξης του παιδιού με μαθησιακές δυσκολίες.΄
Τέλος, εκφράστηκε η επιθυμία για ενημέρωση και σε άλλα θέματα που ενδιαφέρουν και αφορούν στο σχολείο και στους γονείς και παρασχέθηκε η δέσμευση εκ μέρους των συνεργατών του ΕΜΕΣΑ κ. Στογιάνοβιτς, Μουσκεφτάρα και Τσουμπάρη ότι θα ανταποκριθούν σε μελλοντική πρόσκληση και μάλιστα εκφράστηκε ο προβληματισμός για μια εκδήλωση που θα έχει ως θέμα την σχολική βία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: