Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ


Έπεσε η αυλαία της Αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας καθώς ιστορική ήταν η τελευταία συνεδρίαση του θεσμού του Νομαρχιακού Συμβουλίου το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βέροια.
Η συνεδρίαση είχε ενδιαφέρον μόνον όσον αφορά τις τοποθετήσεις – απολογισμούς του Νομάρχη και των Νομαρχιακών Συμβούλων. Στην αρχή το λόγο πήρε ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης ο οποίος για μια ακόμη φορά δήλωσε πως επιτελέσθηκε έργο από τα 4 αιρετά Νομαρχιακά Συμβούλια της Ημαθίας, ενώ για τα τέσσερα τελευταία χρόνια επανέλαβε πως..
πόρτες της Νομαρχίας ήταν ανοικτές για όλους τους πολίτες.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Μούρνος χαρακτήρισε τη στιγμή ιστορική. Κάνοντας μια γενική πολιτική προσέγγιση είπε ότι η κρίση που περνάει η χώρα μας είναι βαθιά και πολύπλευρη. Υποστήριξε πως έχουν γίνει λανθασμένες επιλογές και προτεραιότητες με αποτέλεσμα να συσσωρευτεί ο πλούτος σε λίγους. Μίλησε ακόμη για την αμφισβήτηση των πολιτικών από τους πολίτες, ενώ για το Νομαρχιακό Συμβούλιο είπε πως υπήρξε μια κοινή προσπάθεια και κοινοί αγώνες για το καλό του τόπου.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Χρήστος Τρεμπελής ο οποίος μίλησε για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και το «ξεκλήρισμα», όπως είπε των αγροτών, το κλείσιμο των εργοστασίων και των μαγαζιών, στις μειώσει των μισθών και των δώρων, ενώ τάχθηκε ενάντια στον Καλλικράτη, φέρνοντας ως παράδειγμα και το ενδεχόμενο κλεισίματος ή συγχώνευση του Νοσοκομείου της Νάουσας. «Για όλα αυτά τα σοβαρά θέματα η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου δεν έβγαλε λαλιά, παρά μόνο ψηφίσματα», είπε.

Ο Σάββας Γαβριηλίδης είπε πως τα συναισθήματα του είναι ανάμικτα. Τόνισε πως ο θεσμός της αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με τη μορφή του «Καποδίστρια» δεν πέτυχε, καθώς υπερίσχυσαν τα κόμματα και εξέφρασε το φόβο πως το ίδιο θα γίνει και με τον θεσμό του «Καλλικράτη».

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Γιώργου Μηνά. Είπε πως ο ίδιος φεύγει σοφότερος υπηρετώντας το θεσμό και χαρακτήρισε το Νομαρχιακό Συμβούλιο και την συμμετοχή του με τον τίτλο «50-50». Δήλωσε πως τα πρώτα δυο χρόνια ως πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου είχε ενεργή συμμετοχή με την εισήγηση και την συζήτηση σοβαρών θεμάτων στις συνεδριάσεις, ενώ την δεύτερη τετραετία όπως είπε «…ο ρόλος μας ήταν διακοσμητικός, ενώ θα έπρεπε να είναι συμβουλευτικός…», είπε.

«Ως χειρουργός στο επάγγελμα πιστεύω πως στο Νομαρχιακό Συμβούλιο θα έπρεπε να λειτουργούμε με αυτόν τον τρόπο. Ως χειρουργοί που δίνουν άμεση λύση στα προβλήματα και όχι ως παθολόγοι», είπε ο Πρόδρομος Ισαακίδης, θέλοντας να τονίσει πως τις περισσότερες φορές τα μεγάλα θέματα της Ημαθίας συζητούνται μόνο σε θεωρητικό επίπεδο και όχι σε πρακτικό.

http://www.naousanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1459:l-r-&catid=35:-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: