Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ο "ΠΑΛΜΟΣ" ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ

Οι στόχοι και οι δραστηριότητες της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Ο ΠΑΛΜΟΣ»-μιας ομάδας που παρέχει στήριξη σε ανθρώπους που νοσούν από καρκίνο- παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας από τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Μανώλη Φιλιππίδη και την Πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Βέροιας, Φωτεινή Νάτσιου.
Ο «ΠΑΛΜΟΣ» ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Μανώλη Φιλιππίδη και της Αντζελίνας Διβριώτη Φιλιππίδου, αρχικά μέσα από το Internet ενώ στην συνέχεια απέκτησε νομική μορφή, σαν μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα την Βέροια, με σκοπό να παρέχει ψυχοκοινωνική στήριξη τόσο σε ασθενείς με καρκίνο όσο και στις οικογένειες τους.
«Θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο της
Βέροιας γι΄ αυτό που ξεκινήσαμε. Είμαστε ομάδα στήριξης σε ανθρώπους που έτυχε να περάσουν από τον δρόμο του Καρκίνου. Είναι μια προσπάθεια που την ξεκινήσαμε μέσα από το Internet και αριθμεί ήδη 37.000 ανθρώπους από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Φιλιππίδης, αφού πρώτα ευχαρίστησε το Σύλλογο Καρκινοπαθών Βέροιας για το κοινωνικό έργο και τη στήριξη που παρέχουν.
Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης, αναφέρθηκε στην προσωπική του μαρτυρία και στον αγώνα ζωής που ξεκίνησε πριν δέκα χρόνια με στόχο να νικήσει τον καρκίνο.
Όπως τόνισε ο ίδιος στο πλαίσιο της παρουσίασης της οργάνωσης, μέσα από τον Γολγοθά της ασθένειας που πέρασε, κατάφερε να επιζήσει παρά τις μικρές πιθανότητες που του έδιναν οι γιατροί.
«Πάντα ένιωθα ότι θα γίνω καλά. Μετά από χρόνια που πέρασα μέσα στα νοσοκομεία, ανακάλυψα ξαφνικά τον Ιανουάριο του 2010 ότι υπάρχει μια ομάδα με τίτλο: «Στηρίζουμε τους ανθρώπους που πολεμούν τον καρκίνο». Τα 80 άτομα που ήταν αρχικά μέλη έγιναν 73.000 και εγώ σήμερα συνεχίζω να καθοδηγώ τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η οργάνωση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Φιλιππίδης, αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε αυτή η οργάνωση.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 3 οργανώσεις γνωριμίας και διασκέδασης των μελών της οργάνωσης. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη, η δεύτερη στην Αθήνα και η Τρίτη στη Βέροια.
Η ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

«Οι σκοποί μας κατά κύριο λόγο, είναι η ψυχαγωγία, η ενημέρωση και η επικοινωνία των καρκινοπαθών και των συγγενών τους» πρόσθεσε.
Μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της οργάνωσης είναι και η έκδοση ενός επιτραπέζιου ημερολογίου για το 2011, που σαν στόχο έχει, μέσα από τα ένθετα κείμενά του, να δώσει στον αναγνώστη όσο μπορεί καλύτερα τις αρχές της οργάνωσης ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις, θα διατεθούν για να οργανωθεί το πρώτο πανελλήνιο πανηγύρι καρκινοπαθών.
«Από τα έσοδα του ημερολογίου θέλουμε να καταφέρουμε να στήσουμε το πρώτο πανηγύρι καρκινοπαθών στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας. Ένας από τους στόχους μας επίσης είναι να αποκτήσουμε ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο για να περιοδεύσουμε σε όλη την Ελλάδα, να ενημερώνουμε τους ανθρώπους που πάσχουν και να τους ψυχαγωγούμε», κατέληξε ο Πρόεδρος της Οργάνωσης.
Στην συνέχεια, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Βέροιας, τόνισε ότι η αγάπη και η συμπαράσταση δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους που νοσούν από καρκίνο να βγουν από το σκοτεινό τούνελ.
Τα ημερολόγια του ΠΑΛΜΟΥ, όσοι επιθυμούν μπορούν να τα προμηθευτούν από τα εξής καταστήματα: Andreadis Tours, Φωτογραφείο Ασικίδη, Χώρα, Ξενοδοχείο Αιγές Μέλαθρον, Παγοδρόμιο Σύλλογο Καρκινοπαθών Βέροιας και τη Στέγη Κακοποιημένων Παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: