Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


Το έχω επισημάνει πολλές φορές θα το αναφέρω ακόμα μια μήπως και αντιληφθούν οι εμπλεκόμενοι το λάθος τους και αλλάξουν συμπεριφορά που εν τέλει θίγει κι αυτούς.
Ο λόγος του παρόντος σημειώματος είναι η άσχημη κατάσταση που υπάρχει στο κέντρο της Αλεξάνδρειας, πιο κέντρο δε γίνεται, εξ αιτίας της συμπεριφορά ορισμένων ιδιοκτητών καταστημάτων καφέ που δραστηριοποιούνται στα δυο τμήματα του πεζόδρομου.
Η εικόνα που αντικρίζει ο διαβάτης είναι απαράδεκτη και τάχιστα πρέπει να αλλάξει. Καθαρίζουν τα μαγαζιά τους και οι βγάζουν τις σακούλες απορριμμάτων χωρίς να αναρωτιούνται αν υπάρχει χώρος μεσα στους δυο κάδους που υπάρχουν. Εν τούτοις, αυτοί τις αφήνουν εκτός κάδων όταν αυτοί είναι γεμάτοι με αποτέλεσμα να γίνονται βορρά σκύλων και γατών και η περιοχή να μετατρέπετε σε σκουπιδότοπο.
Επίσης, είδα με έκπληξη ένα..
πρωινό να έχουν αφεθεί χύμα άδεια μπουκάλια στο πεζοδρόμιο χωρίς να έχουν αντιληφθεί τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η ενέργεια…
Οι ιδιοκτήτες έχουν συνηθίσει σε μια συγκεκριμένη συμπεριφορά και είναι καιρός να αλλάξει προς όφελος της πόλης συνολικά. Όπως η πολιτεία απαιτεί, ζητεί και προτρέπει να κρατάμε τις σακούλες των σκουπιδιών μας μέσα στο σπίτι μας όταν οι κάδοι είναι γεμάτοι έτσι πρέπει να κάνουν και οι ίδιοι. Να φροντίσουν να περιορίσουν τον όγκο των απορριμμάτων διπλώνοντας τις χάρτινες συσκευασίες ώστε να εξοικονομείται χώρος.
Οι κάδοι αυτοί που βρίσκονται στη γωνία του ΠΠΚΑ εξυπηρετούν και τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι βγάζουν σαφώς μικρότερες ποσότητες σκουπιδιών αλλά δεν υπάρχει χώρος γι αυτούς.
Από την πλευρά της η νέα διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας θα πρέπει άμεσα να κάνει σαφές ότι θα εφαρμόσει έναν κανονισμό λειτουργία της περιοχής τον οποίο θα πρέπει να συνδιαμορφώσει με τους επαγγελματίες και με βάση το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.
Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει όπως πρέπει να αλλάξει και το καθεστώς χρήσης πεζοδρομίων όπου υπάρχει μια ασύδοτη κατάσταση με τους πεζούς να ψάχνουν χώρο να περπατήσουν, να τακτοποιηθούν οικονομικά όλοι αυτοί που οφείλουν στο δήμο από τη χρήση πεζοδρομίου και είναι αρκετοί λένε οι πληροφορίες. Να δοθεί επιτέλους λύση στο θέμα της ηχορύπανσης με τρόπο που δε θα αναγκάσει να κλείσουν τα μαγαζιά, να μπει ένα τέλος στην ληστρική επίθεση της ΑΕΠΙ που λειτουργεί με την επίσημη βοήθεια του κράτους και χρησιμοποιεί το δήμο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της, συμφέροντα μιας ιδιωτικής εταιρίας. Να διαμορφωθεί εν τέλει το πλαίσιο λειτουργίας το οποίο θα είναι το ευαγγέλιο για όλους και όποιος το παραβαίνει θα υπόκειται τις συνέπειες. Έτσι θα μπει τάξη στην περιοχή και θα κλείσει αυτή η πληγή της ασυδοσίας ορισμένων καταστημάτων που έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: