Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

9 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΧΡ. ΠΟΥΖΙΑΡΙΤΗΣ

Η δίκη του Χρυσοβαλάντη Πουζιαρίτη τελείωσε με καταδίκη του αρχικά στα 16 χρόνια και με χρήση του προηγούμενου έντιμου βίου κατέληξε στα 9 χρόνια και 6 μήνες. Η καταδίκη του μετά της δίκης παρωδίας αποδεικνύει αυτό που αναλογιζόμασταν. Ότι δεν είχε να κάνει με την δίκη του Χρυσοβαλάντη! αλλά με ένα σαφή μήνυμα του κράτους προς όλους και κυρίως προς αυτούς που αντιστέκονται.
Με την καταδίκη του προσπαθούν να..
τρομοκρατήσουν όποιον βρεθεί στους δρόμους, όποιος αντισταθεί στις ορέξεις τους, όποιος έχει αντίρρηση στο μένος της αρπαγής τους. Μας απειλούν ανοιχτά. Όποιος παλεύει για την ελευθερία θα κριθεί με το μεγαλύτερο των ποινών. Και αυτό έκαναν στον Πουζιαρίτη. Τον καταδικάσανε με την μεγαλύτερη ποινή που έχει δοθεί σε κατηγορούμενο για επεισόδια και όχι μόνο (η καταδίκη για φόνο φτάνει τα 17 χρόνια).

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Ο Χρυσοβαλάντης ο μοναδικός κρατούμενος του κράτους από την επέτειο της μνήμης του Γρηγορόπουλου του Δεκέμβρη του 2009 είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στα επεισόδια και του πρόσαψαν ότι κατείχε ηγετικό ρόλο τη βραδιά των επεισοδίων στο Α.Π.Θ. και έτσι σύσταση και οργάνωση συμμορίας, της κατοχής και ρίψης εκρηκτικών και έκρηξη αυτών με σκοπό τη σωματική βλάβη. Το κατηγορητήριο το υποστήριζαν 2 αστυνομικοί των ΜΑΤ χωρίς κανένα αποδεικτικό πέραν της περιγραφής του και της εικασίας ότι τον αναγνωρίσανε ως ηγέτη των κουκουλοφόρων με το αστείο επιχείρημα ότι επειδή ήταν αρχηγός γι αυτό και δεν φορούσε κουκούλα. Δεν είχαν κανένα αποδεικτικό, ούτε τα γνωστά «φτιαγμένα» με τυχαίους σάκκους, ούτε κάτι άλλο που να μπορεί να στήσει ένα κατηγορητήριο.

Προσήλθαν 2 μάρτυρες αυτόπτες που εξήγησαν την παρουσία του Χρυσοβαλάντη στο χώρο όπως επίσης και τις προσωπικές δηλώσεις του ότι δεν ανήκε σε κανένα πολιτικό χώρο και ότι δεν συμμετείχε ποτέ σε επεισόδια, πράγμα που και οι ίδιες οι αρχές δεν είχαν κάτι να προσάψουν. Δεν τον είχαν στις λίστες τους, δεν είχαν βρει τίποτα πάνω του, δεν είχε ίχνη από τίποτα δεν φορούσε πυζάμες, δεν είχε ζαρτινιέρα, δεν φορούσε πράσινα παπούτσια και δεν υπήρχε σε κανένα ρουφιανοφωτογραφικό υλικό που κατέχουν οι αρχές της εξουσίας είτε με δικούς τους άμεσους τρόπους, είτε με δημοσιογράφους και ρεπόρτερ που πάλι δικοί τους ρουφιάνοι είναι. Ο Χρυσοβαλάντης είναι πρώην τοξικομανής ενταγμένος σε πρόγραμμα απεξάρτησης που με την διακοπή του τον θέτουν σε κίνδυνο να ξανακυλήσει, όπως και με κινητικά προβλήματα στο ένα του πόδι που τον κάνουν αδύνατο να συμμετά! σχει σε επεισόδια.

Η δίκη του ήταν προσχεδιασμένη και προαποφασισμένη. Η καταδίκη του ομόφωνη από όλους τους δικαστές και τους ενόρκους μας δείχνει ότι δεν χρειαζόταν καν η διαδικασία. Ακόμη και στην τελική αγόρευση της υπεράσπισης η πρόεδρος σιχαμένα σχολίαζε αρνητικά και με φανερή έκφραση βαρεμάρας υπαγόρευε στον συνήγορο να τελειώνει γρήγορα. Οι δουλικοί ένορκοι ομόφωνα καταδικάσανε έναν νέο σε φυλάκιση δείχνοντας την υποδούλωση τους στην εξουσία και στις εντολές της προέδρου.

Η κατάσταση της εξουσίας με την συνεχή καταστολή, τις συλλήψεις αγωνιστών, τις επιθέσεις των σκύλων τους σε κάθε ελεύθερη φωνή και την ποινικοποίηση ιδεών αποδεικνύει σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται. Πλέον μόνο με απειλές και ψευτοδίκες προσπαθούν να χαλιναγωγήσουν τους πολίτες. Φοβούνται το τι μπορεί να προκαλέσει ακόμη και μια φωνή διαμαρτυρίας. Το κράτος προσπαθεί να μας δείξει την εκδικητικότητα του. Προσπαθεί με τον τρόμο να κρατήσει τον κόσμο σε σιωπηλή οργή. Με τα σκυλιά του και τους SS που δ! ικάζουν να εξουσιάσουν ζωές, να καταδικάζουν κάθε φωνή και να υπακούουν στα αφεντικά τους. Η δίκη ήταν μια σκευωρία και το αποτέλεσμα απευθυνόταν σε όλους μας. «Μην σηκώσετε κεφάλι, ούτε καν να διαμαρτυρηθείτε. Σας την έχουμε στημένοι.». Αυτό είναι αδύνατον.

Οι 40 αλληλέγγυοι που βρέθηκαν σήμερα στην Έδεσσα οργισμένοι βρίζανε και όρμησαν στα σκυλιά που φυλάγανε τους SS δικαστές και τα λαμόγια τους. Ακολούθησε πορεία μέσα στην πόλη.

ΘΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ, θα γινόμαστε πιο τολμηροί. Και τους πιο συνετούς τους εξοργίζουν και τους πιο διαλεκτικούς, τους προετοιμάζουν για σύγκρουση. Αυτή θα είναι και η απάντηση μας.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΛΙΑ. ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ . ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ.

Πηγή: http://athens.indymedia.org/

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΜΟΪΔΕΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ. ΑΛΛΟ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΩ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΜΟΥ. 15 ΧΡΟΝΩΝ ΜΑΘΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Ανώνυμος είπε...

To kratos ekfobizei me poines gia na eimaste isixa paidia kai na mi milame.

Ανώνυμος είπε...

Διόρυωση - Η αρχική ποινή ήταν 12 χρόνια και 4 μήνες και όχι 16.

Ανώνυμος είπε...

@προς τον πρωτο σχολιαστη

εισαι μεγαλο αρχιδι, απανθρωπο ζωον

poyziariths xrysobalanths είπε...

o prwtos anwnymos me tis aytes tou tis idees as er8ei twra pou eimai eksw na me brei kai na mou ta pei apo konta.