Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

OMIΛΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, ο Σύλλογος Αιμοδοσίας Τρικάλων, πραγματοποίησε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στο Κοινοτικό κατάστημα Τρικάλων, ομιλία με θέμα: "O καρκίνοs του μαστού και της μήτρας".
Πλήθος γυναικών (αλλά και λίγων ανδρών) απ' όλες τις ηλικίες ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου και σε μια κατάμεστη αίθουσα που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για τις ανάγκες αυτής της εκδήλωσης, η Ιατρός Σκευούδη Σουλτάνα (από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου) ανέπτυξε με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο το συγκεκριμένο θέμα..
Στο τέλος της ομιλίας η κ. Σκευούδη απάντησε σε κάθε ερώτηση που τέθηκε, σε κάθε απορία που υπήρχε.
Εντύπωση έκανε το γεγονός της παρουσίας στην εκδήλωση γυναικών από τα γύρω χωριά, οι οποίες είχαν πληροφορηθεί για την ομιλία από τις τοπικές εφημερίδες της Αλεξάνδρειας. Παρόντα και τα περισσότερα από τα Ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου, τα οποία ξεκίνησαν ήδη τις ετοιμασίες για την 3η εθελοντική αιμοδοσία που θα γίνει την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου.
Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με "μπουφέ" που στήθηκε στην έξοδο του κοινοτικού καταστήματος
Η κ. Σκευούδη είναι Διευθύντρια του Κυτταρολογικού Τμήματος του ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ ΑντικαρκινικούΝοσοκομείου και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Θεσσαλονίκης.


Ν. Σαλτουρίδης http://www.trikala-imathias.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: