Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑΣ: H AΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΙΣΧΥΡΟ ΠΛΗΓΜΑ

-Η σημερινή κυβέρνηση, είναι παντελώς ανίκανη να προσφέρει
στην ελληνική κοινωνία, ακόμα και τα αυτονόητα.
Η Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας, έχοντας πολλά προβλήματα λόγω της πρόσφατης αλλαγής συστήματος εκπαίδευσης των δοκίμων που μείωσε στο μισό το χρόνο εκπαίδευσής τους εντός σχολής (από 2 χρόνια σε 1 – στην ουσία 7 μήνες, από Νοέμβριο έως Μάιο) και το υπόλοιπο κάνουν πρακτική εξάσκηση σε Αστυνομικά Τμήματα, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η κατάρτισή τους και να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των πολιτών αλλά και των ιδίων, ταυτόχρονα φημολογείται ότι θα ανασταλεί τελικά η λειτουργία της. Το επικείμενο κλείσιμο της Σχολής θα έχει αρνητικές συνέπειες για την περιοχή.
Η απόφαση αυτή θα είναι ένα ισχυρότατο πλήγμα για την πόλη και την γύρω περιοχή, που μαστίζεται από την ανεργία (ξεπερνά το 50%), την αποβιομηχάνιση και την εγκατάλειψη και αποδυναμώνει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της πόλης και του Νομού γενικότερα.
Δυστυχώς, η αντίληψη της σημερινής κυβέρνησης για την εξουσία, διέλυσε και διαλύει καθημερινά ό,τι θετικό είχε κτιστεί μετά από χρόνια. Να θυμίσουμε ότι η Σχολή της Νάουσας ιδρύθηκε το 2000 επί ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια της αποκέντρωσης και της ανάπτυξης της περιοχής.
Η σημερινή κυβέρνηση, είναι παντελώς ανίκανη να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία, ακόμα και τα αυτονόητα. Με τις ενέργειες αυτές η κυβέρνηση βάζει αφενός τροχοπέδη στην ανάπτυξη της υπαίθρου και αφετέρου με την ελλιπή εκπαίδευση των αστυνομικών δημιουργούν ανασφάλεια και φόβο στους πολίτες.
Κάθε μέρα που περνά ενισχύεται και γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο το δίλημμα: θα παραμείνουμε ως χώρα σε αυτή την πορεία αυτοκαταστροφής ή θα αλλάξουμε πορεία με μία νέα αξιόπιστη και υπεύθυνη κυβέρνηση, που με σχέδιο θέτει στο επίκεντρο της πολιτικής της τον άνθρωπο;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φοβερό αγώνα κάνουν τα παιδιά.
Είναι παρόντα σε κάθε σε κάθε κορυφαίο ζήτημα του Νομού.
Με τέτοια πολιτική δυναμική, εμείς μπορούμε να κοιμόμαστε.
Και να μας πιάνει κρύος ιδρώτας.