Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΚΙΛΤΙΔΗΣ

Όπως ήταν αναμενόμενο η σημερινή σύσκεψη που έγινε το απόγευμα στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου Ημαθίας δεν απέφερε τίποτα το ουσιαστικό, τίποτα το χειροπιαστό για τους ροδακινοπαραγωγούς.
Οι αγρότες είδαν τον υφυπουργό Γεωργίας Κ. Κιλτίδη να μην λέει τίποτα το συγκεκριμένο, δεν κατέθεσε καμιά πρόταση ολοκληρωμένη για να αντιμετωπιστεί το επαπειλούμενο αδιέξοδο και τα πάντα θα λυθούν στο μέλλον, όταν δηλαδή το πρόβλημα γιγαντωθεί τότε θα δοθεί λύση, είπε χαρακτηριστικά.
Ο παριστάμενος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τ. Σιδηρόπουλος κατηγόρησε το υπουργείο ότι ολιγώρησε ενώ οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές δεν πήραν καν το λόγο αφού δεν θα μπορούσαν να δεσμευτούν σε τίποτα.
Ο Κ. Κιλτίδης ευρισκόμενος σε δύσκολη θέση είπε: «Είναι τραγικό να επιρρίπτονται ευθύνες στην κυβέρνηση πριν υπάρξει αποτέλεσμα» και πρόσθεσε ότι δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί λύση τύπου «πράσινη απόσυρση» διότι αν σημειωθούν καταστροφές όπως για παράδειγμα χαλαζόπτωση, θα μείνουν η χώρα και οι βιομηχανίες χωρίς ροδάκινα. Κλείνοντας το θέμα των συμπύρηνων, ο κ. Κιλτίδης δεσμεύθηκε ότι άμεσα θα λαμβάνει μέτρα το Υπουργείο για να αντιμετωπίσει το θέμα της απορρόφησης των ροδάκινων. Ακολούθησε συζήτηση για το επιτραπέζιο. Εκεί το μεγάλο πρόβλημα είναι το πώς θα γίνονται οι έλεγχοι υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων. Από την κουβέντα προέκυψε ότι αν ακολουθηθεί έλεγχος ανά παραγωγό το κόστος θα εκτιναχθεί στα ύψη. Αν γίνεται ένας έλεγχος σε κάθε φορτίο τότε υπάρχει κίνδυνος να βρεθούν δείγματα με υπολείμματα. Γι αυτό το θέμα θα πραγματοποιηθούν και άλλες συναντήσεις. Παίρνοντας το λόγο ο κ. Κιλτίδης, συνέστησε στους παραγωγούς να κάνουν και οι ίδιοι τους προληπτικούς ελέγχους στις ουσίες που απαγορεύουν οι Ρώσοι.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H λογική της στρογγυλής τραπέζης των "επαιόντων" επί χρόνια καλά κρατεί σε βάρος του Έλληνα αγρότη,αλλά που θα πάει
¨σαν ξυπνήσει μονομιάς θα ΄ρθει ανάποδα ο ντουνιάς¨. ΑΜΉΝ.

Ανώνυμος είπε...

TOUS PHRAME EIDISI DEN TOUS PISTEVEI KANEIS EINAI AXRHSTOI

Ανώνυμος είπε...

KILTIDIS FOR EVER