Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

-ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ "12" Η ΑΝΝΑ ΛΑΜΠΙΡΗ
Επιμένει κατά πως δήλωσε στην απόφασή του ο δήμαρχος Αντιγονιδών Γρηγόρης Στεργιόπουλος και δεν κάνει πίσω αν και ο περιφερειάρχης ακύρωσε την απόφαση της πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου με την οποία άλλαξε- αντικατέστησε τα μέλη των ΔΣ των δημοτικών επιχειρήσεων.
Ο δήμαρχος είπε σε σχετική ερώτηση ότι θα επαναφέρει το θέμα με άλλη διατύπωση ώστε να γίνει το δικό του και δεν έλαβε υπόψη του τις προειδοποιήσεις της κ. Λαμπίρη που αυτή ήταν που προσέφυγε στην Περιφέρεια και δικαιώθηκε.
Κατά τα άλλα, στην συνεδρίαση της Δευτέρας η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας έθεσε ορισμένα θέμα προς συζήτηση και αυτό που ξεχώρισε ήταν η θέση της για την θέση «12» για την οποία είπε τα εξής:
1) η θέση 12 απέχει μόλις 350μ. από τη λίμνη του Αλιάκμονα, από όπου υδροδοτείται η Θεσσαλονίκη, και μόνο ο λόγος αυτός είναι αρκετός για να κριθεί ακατάλληλη για τη δημιουργία ΜΕΑ-ΧΥΤΥ, αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος,
2) απέχει μόλις 1,5 χλμ. Από τον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο, συγκεκριμένα την πρώτη πρωτεύουσα των Μακεδόνων, τις Αιγές, με ότι αυτό σημαίνει, πολιτιστικοί. Αισθητικοί και Εθνικοί λόγοι επιβάλλουν να απορριφθεί η συγκεκριμένη θέση,
κύριε Δήμαρχε, θα ήθελα να μας πείτε γιατί βιαστήκατε να υπογράψετε τη σύμβαση παραχώρησης του έργου ΜΕΑ-ΧΥΤΥ στη θέση 12, εφόσον:
1) Δεν έχει εκδικασθεί ακόμα η προσφυγή που έκανε το ΤΕΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που είχε ορισθεί για τις 12-6-2009 και αναβλήθηκε λόγω των Ευρωεκλογών,
2)Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα το ιδιοκτησιακό καθεστώς της θέσης 12, όπως φαίνεται στο έγγραφο που έστειλε η Δ/νση Δασών της Περιφέρειας με θέμα: Παραχώρηση έκτασης για ΧΥΤΥ στο διακατεχόμενο Δάσος Τιμίου Σταυρού, όπου αναφέρεται: «κρίνουμε σκόπιμο να περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ πριν από κάθε άλλη ενέργεια μας» (προώθησα το έγγραφο προς το Δήμαρχο) και
3. Εφόσον στη Σύμβαση υπάρχουν όροι απαράδεκτοι, με επιβαρυντικές συνέπειες για τον ΕΣΔΑ και κατ’ επέκταση για τους δημότες των Δήμων της Ημαθίας.
Για το κορυφαίο ζήτημα που ταλανίζει την Ημαθία ο δήμαρχος είπε ότι η απόφαση στον ΕΣΔΑ ήταν ομόφωνη και ότι αν έχει απορίες η κ. Λαμπίρη να πάει στον Σύνδεσμο να τις λύσει…Στη συνέχεια η κ. Λαμπίρη έθεσε και άλλα ερωτήματα Επίσης η κ. Λαμπίρη έθεσε και άλλα θέματα όπως την ελλιπή χρηματοδότηση του Γυμνασίου Καβασίλων για το οποίο είπε: «Γιατί κόψατε 5.000€ από την κατανομή πιστώσεων για λειτουργικές δαπάνες του Γυμνασίου Καβασίλων; Ενώ το έγγραφο της Β/θμιας
Εκπ/σης αναφέρει το ποσό των 18.702€ εσείς δώσατε μόνο 13.000€, όταν μάλιστα από αυτά τα χρήματα το Σχολείο αναγκάζεται να καλύψει και δαπάνες για τη συντήρηση του Σχολείου ενώ είναι δική σας υποχρέωση. Να μας απαντήσει και ο κ. Μουταφίδης που είναι μέλος της σχολικής επιτροπής και δεν υπερασπίστηκε το Σχολείο».
Ο Δήμαρχος για το θέμα αυτό είπε: «είμαι περήφανος για το Γυμνάσιο Καβασίλων, θα σας απαντήσει ο υπάλληλος γιατί έγινε αυτό» Ο υπάλληλος είπε ότι «νομίζαμε ότι θα γίνει όπως έγινε πέρσι και δε φταίω εγώ που έγινε φασαρία με το Γυμνασιάρχη και δεν τον ήξερα κ.λ.π».

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άννα για να απαντησει κανείς στα
ερωτήματά σου,πρέπει πρώτα να
μελετήσει,εχεις την ψευδαίσθηση οτι συμβαίνει κάτι τέτοιο, προφανώς όχι, εντολές του πολιτικού του προισταμένου εκτελεί ο άνθρωπος,όπως όλοι τους δηλαδή.
Υ.Γ. Την άλλη φορά για ρώτα τον, αν αντί χλοοτάπητα στην οροφή του εργοστασίου(ΚΑΣ) θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε ΦΟΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ PANELS;

Ανώνυμος είπε...

ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ. Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Η ΘΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΕΠ ΑΠΕΙΡΟ;

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΣΤΟΥΡΘΟΚΑΜΗΛΟ, ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΛΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Μετά και το αποτέλεσμα και των εκλογών, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε περίλαμπρη άνοδο των ποσοστών του στην Ημαθία επειδή είναι αντίθετος με τη θέση 12, εκεί στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχουν τρελαθεί από το φόβο τους που δεν πήραν ακόμα θέση για αυτό το φοβερό θέμα.
Καληνύχτα Αννούλα.
Καληνύχτα Χάρη
Καληνύχτα Θούλη
Καληνύχτα παιδιά
και... καλά ξυπνητούρια

Ανώνυμος είπε...

Νάτα μααααας!
Και στην Κρδιτσομαγούλα Καρδίτσας, πηγαίνοντας για την λίμνη Πλαστήρα, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε κακό ποσοστό. Μέχρι και εκείνους καταψήφισαν για την θέση του εδώ σΥΡΙΖΑ για την θέση 12.
Και τους το λέγανε οι αγωνιστές ΠΑΣΟΚΟΙ.
Προσέχτε.
Στόχος είναι οι ψήφοι τελικά.Εκεί καταντήσαμε στο ΠΑΣΟΚ.
Δυο τρείς, λάθρα εργαζόμενοι - εκδουλευταράδες, να μας εκθέτουν με αυτόν τον παιδιάστικο τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός που εκτίθεται τόσο άγαρμπα εδώ και όλοι γνωρίζουν ποιός είναι, επιδίδεται και σε πολιτικές αναλύσεις ενίοτε και με ύφος πέντε έξι κολοκιθοκορφάδων, πατάει μια έδώ και μια παραπέρα.
Δεν δοκιμάζει αναλύσεις ούρων; Ίσως του κάτσουν καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι λάθος κάνεις έμισθε κονδυλοφόρε,ο μόνος αναγνωρίσιμος υβριστής τελικά είσαι εσύ.
Οι ψήφοι του ΣΥΡΙΖΑ σε απασχολούν,την κατάντια του τοπικού
ΠΑΣΟΚ δεν την διακρίνεις.
Αξιος ο μισθός σου, και λάθος ΜΕΓΑ
των πασόκων που σε θρέφουν και σε ανέχονται.