Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ

Ξεκίνησε από την 1η Ιουνίου η εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών σε περιοχές του δήμου Πλατέος και άλλων 5 Δήμων του νομού Ημαθίας. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που υπεγράφη για το σκοπό αυτό τον προηγούμενο μήνα μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Ελληνικού Δημοσίου, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας, των Δήμων Πλατέος, Αλεξάνδρειας, Δοβρά, Ειρηνούπολης, Αποστόλου Παύλου, Αντιγονιδών και της Αναπτυξιακής Νομού Ημαθίας Α.Ε., η οποία έχει την ευθύνη διοίκησης και οικονομικής διαχείρισης του όλου έργου.

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται εδώ και χρόνια αλλά η περιοχή, από το Κλειδί ως και το Μακροχώρι δεινοπαθεί κάθε καλοκαίρι αφού τα κουνούπια κατά έναν περίεργο τρόπο αντί να μειώνονται αυξάνονται.
Οι αιτίες είναι πολλές και η κυρίαρχη είναι ότι οι ορυζώνες αυξάνονται και ολοένα και έρχονται πιο κοντά στους οικισμούς.
Στόχος της εταιρίας που υλοποιεί το πρόγραμμα είναι η δραστική μείωση των πληθυσμών των κουνουπιών και, επακολούθως, η μείωση κατά ένα μεγάλο βαθμό της όχλησης του πληθυσμού, που ειδικά στις νότιες περιοχές του δήμου Πλατέος υποφέρει κάθε καλοκαίρι από τη μάστιγα αυτή.
Το έργο, συνολικής δαπάνης 220.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (συμμετέχει με 65.000 ευρώ), τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας (75.000 ευρώ) και τους συμβαλλόμενους Δήμους (Πλατέος και Αλεξάνδρειας από 30.000 ευρώ ο καθένας, Δοβρά, Ειρηνούπολης και Αποστόλου Παύλου από 5.000 ευρώ ο καθένας και Αντιγονιδών με 3.000 ευρώ).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μορε μπραβο. κοιτα ναδεις ου για τ ακουνουπια βρισκουν λεφτα, αλλά για την προστασια του περιβαλλοντος , ταχουν γραμμενα