Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

Και το δημοψήφισμα και οι εκλογές στο τραπέζι / Λαπαβίτσας: Να ερωτηθεί ο λαός αν οι δανειστές δεν κάνουν πίσω


ελληνικός λαός, να δείξει προς τα πού κινείται και αυτός θα αποφασίσει» δήλωσε ο κ. Λαπαβίτσας στο Mega.

O ίδιος δεν απέκλεισε ο λαός να εκφραστεί είτε με δημοψήφισμα είτε με εκλογές. «Δεν θέλω να πάρω θέση για αυτό. Θα πω ότι όλα είναι ανοιχτά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός. Αυτό θα φανεί και θα αποφασιστεί μέσα από τη διαδικασία» δήλωσε.

Το ίδιο το ερώτημα «θα προκύψει μέσα από τις διαδικασίες που έχουμε πει, δεν θα το προκαταλάβουμε» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ερωτηθείς αν μπορεί να είναι «επώδυνος συμβιβασμός ή έξοδος από το ευρώ;» απάντησε: «Δεν ξέρω εάν θα είναι ακριβώς αυτό το ερώτημα, αυτό θα είναι η ουσία του, ή κάποια μορφή του».

Ο Κ.Λαπαβίτσας δεν θέλησε επίσης να τοποθετηθεί στο ποια θα είναι η θέση της κυβέρνησης σε περίπτωση που ερωτηθεί ο λαός. «Αυτό θα το δούμε εκεί, δεν μπορώ να σας απαντήσω αυτή τη στιγμή» είπε.

Τέλος, ο κ. Λαπαβίτσας εξέφρασε εκ νέου τη διαφωνία του με την άποψη του Γιάνη Βαρουφάκη ότι συμφωνεί με το 67% του προγράμματος.

«Το μνημόνιο ούτε διαιρείται, ούτε τεμαχίζεται, ούτε έχουμε υποπολλαπλάσια. Είναι όλο αποτυχημένο. Αυτή είναι η δική μου άποψη και αυτή είναι η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως το να βάλουμε ένα ποσοστό δεν ισχύει. Πιστεύω ότι αυτό που είπε ο κ. Βαρουφάκης μεταφέρθηκε λάθος» δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: