Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

«ΣΥΜΒΟΛΟ ΕΛΠΙΔΑΣ» ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΛΕΕΙ ΤΟ «ΣΠΙΓΚΕΛ» / Γ. Δελαστίκ

του Γ. Δελαστίκ
Καταπέλτης χλευασμού των απόψεων που κυκλοφορούν στη Γερμανία η αριστερή σοσιαλδημοκρατική εφημερίδα «Ταγκεστσάιτουνγκ» του Βερολίνου αναφορικά με την Ελλάδα: «Δεν θα γίνει κομμουνισμός»! Στον υπότιτλό της η εφημερίδα φαίνεται να το διασκεδάζει ακόμη περισσότερο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εισαγάγει τον σοσιαλισμό με τα ''λεφτά μας'' έπειτα από νίκη του στις εκλογές; Δεν φαίνεται. Παρά τους φόβους, η επιτυχία του θα ήταν ευκαιρία για τη χώρα»! Οσο και αν η....
συγκεκριμένη εφημερίδα -η «ΤΑΖ», όπως την αποκαλούν οι Γερμανοί- απευθύνεται σε ένα αριστερούτσικο ειδικό κοινό της γερμανικής πρωτεύουσας, μάλλον «κεραμίδα» θα χτύπησε κατακούτελα τους αναγνώστες της διαβάζοντας αυτό το άρθρο. Πόσω μάλλον που το υπέγραφε ο αρχισυντάκτης της, ονόματι Κλάους Χίλενμπραντ, ο οποίος ήταν ακάθεκτος: «Η Ευρώπη στον γκρεμό, το κοινό νόμισμα μπροστά στην εξαφάνισή του, η Ελλάδα προ της εισαγωγής του κομμουνισμού - σενάρια σαν αυτά θα τύχουν μεγάλης δημοσιότητας τις επόμενες εβδομάδες.

Οι αριστεροί θα τρίβουν τα χέρια τους ενώπιον της επικείμενης νίκης του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, ενώ για πολλούς συντηρητικούς θα έρχεται πιο κοντά η παρακμή της Δύσης», γράφει φροντίζοντας να παρηγορήσει αμέσως τους δεξιούς. «Ο σοσιαλισμός όμως δεν θα εισαχθεί στην Αθήνα το 2015. Επίσης δεν τίθεται καν σε συζήτηση η αποχώρηση της Ελλάδας από την ΕΕ ... Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διατηρήσει το ευρώ, επιμένει όμως σε ένα κούρεμα του χρέους για τη χώρα του», επισημαίνει και εξηγεί στους Γερμανούς τι θέλει να κάνει το κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης που φιλοδοξεί να σχηματίσει κυβέρνηση στα τέλη του μήνα.

Ο Αλέξης Τσίπρας «θέλει να αυξήσει τους φόρους για τους πλούσιους, να συρρικνώσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό και να εισαγάγει έναν λιτό κατώτατο μισθό. Αυτό είναι καλή σοσιαλδημοκρατία, τίποτα όμως περισσότερο από αυτό», υπογραμμίζει. Αναφερόμενος στο θέμα του κουρέματος του ελληνικού δημόσιου χρέους, ο αρχισυντάκτης της «ΤΑΖ» γράφει: «Είναι προβλέψιμο ότι η Γερμανία θα παίξει τον ρόλο του φρένου και πρέπει να φοβόμαστε ότι θα ανασυρθεί με ταχυδακτυλουργικό τρόπο η εικόνα των ανίκανων ''χρεοκοπημένων Ελλήνων'', οι οποίοι ''με τα λεφτά μας'' θέλουν να κάνουν σοσιαλισμό»! Στο ίδιο πνεύμα, αλλά σαφώς πιο βαθύ είναι το άρθρο του Γιάκομπ Αουγκσταϊν στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Ντερ Σπίγκελ», του εβδομαδιαίου περιοδικού με το κατά πολύ μεγαλύτερο πολιτικό κύρος στη Γερμανία.

Από τον υπότιτλο κιόλας αντιλαμβάνεται κανείς την κριτική ματιά του αρθρογράφου: «Οταν ένας λαός πάει σε εκλογές, είναι η στιγμή της αξιοπρέπειας της δημοκρατίας. Υπάρχει και η περίπτωση που ο λαός θα μπορούσε να ψηφίσει Αριστερά, όπως στην Ελλάδα. Τότε διαμαρτύρεται το κεφάλαιο και η αξιοπρέπεια των εκλογών δεν αξίζει πλέον ούτε ένα ευρώ»! Από την αρχή του άρθρου του ο γιος του ιδρυτή του «Σπίγκελ» βάζει το δάχτυλο στον τύπο των ήλων: «Ποιος είναι κυρίαρχος στη δημοκρατία; Ο λαός ή το κεφάλαιο; Δεν τίθεται θέμα, θα έλεγε κανείς. Η δημοκρατία διαφέρει από τη δικτατορία μέσω των εκλογών. Η Δύση είναι υπερήφανη γι' αυτές. Υπάρχει και η περίπτωση που ένας λαός απειλεί να ψηφίσει Αριστερά.

Τότε θυμώνει η δημόσια και δεξιά τηλεόρασή μας για τη δημοκρατία των Ελλήνων: ''Θέλουν πάλι να ψηφίσουν!''. Και ωρύεται η εφημερίδα ''Μπιλντ'': ''Η Ανγκελα Μέρκελ δεν πρέπει να το επιτρέψει αυτό!''», γράφει ο αρθρογράφος του περιοδικού «Ντερ Σπίγκελ». «Προφανώς πρέπει να έχει κανείς τις δυνατότητες για να του επιτρέπεται η δημοκρατία - και οι Ελληνες είναι χρεοκοπημένοι! Επομένως, ας αφήσουν τις εκλογές ήσυχες εκεί που κάθονται! Τι αλαζονεία!», τονίζει με ιδιαίτερη έμφαση. «Η δημοκρατία στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της ευρωκρίσης έχει προσλάβει αυταρχικό χαρακτήρα», επισημαίνει και συνεχίζει την ανάλυσή του: «Το 2011, ο τότε πρόεδρος της Κομισιόν της ΕΕ, Μανουέλ Μπαρόζο, είπε ότι οι αγορές είναι ανυπόμονες, ενώ ''η δημοκρατία είναι πολύ αργή''. Αυτό ρίχνει το βάρος του πολύ στην ήπειρό μας».

Δεν διστάζει ο Γερμανός αρθρογράφος να πει κατάμουτρα τη γνώμη του στους συμπατριώτες του, έχοντας πλήρη επίγνωση πόσο προκλητική είναι: «Η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει σύμβολο ελπίδας της δημοκρατίας στην Ευρώπη. Ex oriente lux (εξ Ανατολής το φως, στα λατινικά)»! Ο Γιάκομπ Αουγκσταϊν υπογραμμίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν θέλει να βγει από την ΕΕ και το θέμα του ευρώ δεν το θέτει καν σε συζήτηση». Υστερα από αυτά «γιατί αφήνει κανείς τους Ελληνες να υποφέρουν; Ως τιμωρία για τις αμαρτίες του παρελθόντος; Ως τρομακτικό παράδειγμα για άλλα κράτη που χρωστούν; Για να μπορεί η Ανγκελα Μέρκελ να λέει στους ψηφοφόρους της ότι δεν δίνει καθόλου γερμανικά χρήματα στους τεμπέληδες Νοτιοευρωπαίους;», αναρωτιέται.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: