Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Η ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑΡΕΕΙ - ΈΧΟΥΜΕ ΉΔΗ ΠΟΛΕΜΟ! / Κομμουνιστική τάση ΣΥΡΙΖΑ

ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ! ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

Η αξιέπαινη, συγκριτικά με τη δουλικότητα των μνημονιακών κυβερνήσεων, πρόθεση του....
νέου πρωθυπουργού και των αριστερών υπουργών να μείνουν στοιχειωδώς πιστοί στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησε σήμερα σε μια πρώτη σοβαρή σύγκρουση με την τρόικα. Μετά τον προκλητικό Σουλτς, άλλο ένα απεσταλμένο τσιράκι της τρόικας και του γερμανικού κεφαλαίου, ο Ντάισεμπλουμ, εισέπραξε ένα ακόμα πιο ηχηρό «όχι» στην αξίωση για μια άνευ όρων υποταγή στα «συμφωνημένα».

Οι σημερινές συναντήσεις του Ολλανδού επικεφαλής του Eurogroup με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό οικονομικών αποτέλεσαν το πρώτο επίσημο επεισόδιο της ρήξης κυβέρνησης και τρόικας. Συνηθισμένος να διατάζει τις ελληνικές μνημονιακές κυβερνήσεις και αυτές να σκύβουν πρόθυμα το κεφάλι, ο αλαζόνας Ολλανδός αστός έμεινε άναυδος από την «αυθάδεια» μιας κυβέρνησης που αρνείται να προδώσει τη λαϊκή εντολή που έλαβε μόλις 5 μέρες πριν.

Τα νέα της ρήξης ταξίδεψαν αμέσως στη Γερμανία και προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις από τους εκπροσώπους της γερμανικής κυβέρνησης και του γερμανικού αστικού κατεστημένου, που κλιμακώνουν τις απειλές και τα τελεσίγραφα προς τη νέα κυβέρνηση. Ο διεθνής αστικός Τύπος, ώρα με την ώρα γεμίζει δημοσιεύματα που εκφράζουν ανοικτές απειλές για διακοπή της ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων εκτοξεύθηκαν και πάλι στα ύψη.

Η πρώτη αυτή επίσημη ρήξη με την τρόικα και το γενικότερο διεθνές πολιτικό και οικονομικό κλίμα που επακολούθησε, δικαιώνει πλήρως την εκτίμηση της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Η τρόικα και το βασικό αφεντικό της, οι Γερμανοί αστοί, δεν πρόκειται να δώσουν τίποτα παραπάνω απ’ όσα ετοιμάζονταν να δώσουν στην κυβέρνηση Σαμαρά και ζητούν ουσιαστικά τα ίδια με εκείνα που ζητούσαν επίμονα όλους αυτούς τους τελευταίους μήνες : όχι απλά συνέχιση, αλλά κλιμάκωση των «μεταρρυθμίσεων», δηλαδή της λιτότητας και της επίθεσης στο βιοτικό επίπεδο της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Τώρα πλέον, μετά και από την αξιοπρεπή στάση που επιδεικνύει η νέα κυβέρνηση, έχουν ένα επιπλέον κίνητρο να μείνουν σε μια σκληρή γραμμή : θέλουν να την ταπεινώσουν. Το σενάριο επανάληψης των «κυπριακών» του Μαρτίου του 2013 δείχνει πολύ πιθανό.

Η σημερινή μέρα ήταν επίσης αποκαλυπτική και για την ταύτιση στη στάση των εκπροσώπων μιας σειράς καπιταλιστικών κρατών εντός και εκτός Ευρώπης έναντι της ελληνικής κυβέρνησης. Ο υποτιθέμενος φίλος, σύμφωνα με τις αυταπάτες πολλών ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, πρόεδρος των ΗΠΑ Μ. Ομπάμα έσπευσε να υποστηρίξει με δημόσιες δηλώσεις της κυβέρνησής του ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, εκφράζοντας ταυτόχρονα σοβαρή ενόχληση για την ανεξάρτητη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο Ουκρανικό, με την οποία διαχώρισε τη θέση της από τον δυτικό ιμπεριαλισμό. Ο Ολάντ παρακάθισε σε ένα έκτακτο γεύμα εργασίας με τη Μέρκελ, με σκοπό να αντιμετωπιστεί ο νέος αριστερός εχθρός στην Ελλάδα. Από κοινού επίσης, οι κυβερνήσεις της Πορτογαλίας και Ισπανίας αποκήρυξαν σαν επικίνδυνη για τα εθνικά (βλέπε καπιταλιστικά) συμφέροντά τους, την διεκδίκηση του ΣΥΡΙΖΑ για μια ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη με στόχο τη διαγραφή του χρέους της Ελλάδας και των άλλων υπερχρεωμένων του Νότου. Και μην ξεχνάμε τη χθεσινή έντονη διαμαρτυρία της Κίνας προς τη νέα κυβέρνηση για τη διασφάλιση των συμφερόντων της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.

Ένα κοινό νήμα συνδέει πια τη στάση του Ομπάμα, της Μέρκελ και των υπόλοιπων αστών στην Ευρώπη και τον κόσμο : ο φόβος για τη συμπάθεια που αποκτά το μαχητικό παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους λαούς όλου του κόσμου. Αυτό το φαινόμενο, επίσης επιβεβαιώνει πλήρως μια ακόμα βασική εκτίμηση των κομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι αληθινοί σύμμαχοι στις τάξεις των αστών και των κυβερνήσεών τους δεν υπάρχουν, αλλά και την πεποίθηση ότι οι μόνοι αληθινοί «εταίροι» του ΣΥΡΙΖΑ και του ελληνικού εργαζόμενου λαού είναι οι εργαζόμενοι στην Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο. Μόνο η δική τους βοήθεια και αλληλεγγύη μπορεί να σπάσει το κλίμα απομόνωσης που προσπαθούν να φτιάξουν ενάντια στην Ελλάδα οι «γύπες» των αγορών και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι.

Ο πόλεμος ενάντια στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο εξωτερικός. Οι έλληνες και ξένοι μεγαλομέτοχοι των ελληνικών τραπεζών, τούτες τις ώρες φαίνεται ότι οργανώνουν στις πλάτες της κυβέρνησης φυγή καταθέσεων και κεφαλαίων. Οι έλληνες αστοί μέσα από τα πολιτικά τους φερέφωνα και τα κανάλια της «διαπλοκής», δημιουργούν κλίμα υστερίας και υπονομεύουν τη νεοεκλεγμένη κυβέρνηση, επιχειρώντας να διαμορφώσουν μια κοινή γνώμη που θα καταδικάζει τις «αριστερές κυβερνητικές ακρότητες». Πράττοντας καθαρά ταξικά και καθόλου «πατριωτικά», οι έλληνες αστοί αποδεικνύουν στην πράξη αυτό για το οποίο οι κομμουνιστές υπομονετικά προειδοποιούν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το διάστημα, ότι δηλαδή δεν υπάρχει πατριωτικά σκεπτόμενη ελληνική αστική τάξη. Ότι η άρχουσα τάξη της χώρας έχει δημιουργήσει ένα ενιαίο αντιδραστικό μπλοκ με την τρόικα, σε μια απόπειρα κοινής αφαίμαξης του βιοτικού επιπέδου εργαζόμενου λαού.

Οι κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ που συσπειρωνόμαστε στην Κομμουνιστική Τάση εκφράζουμε την στήριξή μας προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τον πρωθυπουργό και τους αριστερούς υπουργούς για την αξιοπρεπή και σθεναρή τους στάση έναντι των αξιώσεων της τρόικας. Τους καλούμε όμως να συνειδητοποιήσουν τα σημαντικά πολιτικά μαθήματα που έδωσε η σημερινή μέρα. Χώρος για πραγματική διαπραγμάτευση με την τρόικα δεν υπάρχει. Οι τροικανοί θέλουν να ταπεινώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ελληνικό λαό για κάνουν επίδειξη πυγμής και στους δικούς τους λαούς. Θέλουν να δώσουν ένα σκληρό μάθημα στη «μολυσμένη» από τον ιό της Αριστεράς Ελλάδα, νομίζοντας ότι έτσι θα μείνει «αμόλυντη» η γενικότερη διεθνής κυριαρχία τους. Αν η σθεναρή και αξιοπρεπής στάση της ελληνικής κυβέρνησης συνεχιστεί και αυτή επιμείνει να θέλει να εφαρμόσει την πολιτική που ψήφισε ο λαός στις 25 Γενάρη, τότε οι τροικανοί δεν θα διστάσουν να ακρωτηριάσουν το «αριστερό άκρο» της Ευρωζώνης. Δεν μπλοφάρουν! Το ζήτημα πλέον δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά πρωτίστως πολιτικό. Το αριστερό αντάρτικο του ΣΥΡΙΖΑ απειλή τη διεθνή «σταθερότητα» της κυριαρχίας του κεφαλαίου που απαιτεί λιτότητα για τους πολλούς και υπερκέρδη για τους γύπες των «αγορών».

Ο πόλεμος λοιπόν δεν μπορεί να ματαιωθεί. Ήδη ξεκίνησε. Ο Ολλανδός «σήριαλ κίλερ» της τρόικας, σε μια έκφραση του σημερινού εκνευρισμού του προς τον υπουργό οικονομικών, ουσιαστικά μας προκάλεσε να «σκοτώσουμε την τρόικα». Ας το πραγματοποιήσουμε λοιπόν. Οι συναντήσεις με τον Ολάντ, τον Ρέντσι και τους λοιπούς εκφραστές του ευρωπαϊκού κεφαλαίου δεν πρόκειται να δώσουν τίποτα ουσιαστικό. Όλους αυτούς τους ενώνει ένα κοινό μίσος με την Μέρκελ για το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται να μας βοηθήσουν. Ας τελειώνουμε οριστικά με τους εκβιαστές της τρόικας και με τους δουλικούς φίλους και ταξικούς αδελφούς τους στην Ελλάδα.

Οι κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ απαιτούμε από τον πρωθυπουργό και τους αριστερούς υπουργούς:

- Μείνετε πιστοί στις δεσμεύσεις μέχρι το τέλος! Καμία υποχώρηση! Θέλουν να μας ταπεινώσουν! Μη φοβάστε πια το ενδεχόμενο της εξόδου απ’ το ευρώ, έτσι κι αλλιώς αυτό θα συμβεί λόγω της ανίατης κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού!

- «Σκοτώστε» τώρα πραγματικά την τρόικα! Διαγράψτε το χρέος, μετατρέψτε τα ελληνικά χρεόγραφα από μέσο κερδοσκοπίας και εκβιασμού του ελληνικού λαού, σε χαρτιά χωρίς αξία!

- Έχουμε πλέον πόλεμο με την τρόικα και το κεφάλαιο! Αφοπλίστε τα κερδοσκοπικά παράσιτα των ελληνικών τραπεζών, ντόπια και ξένα! Ούτε μια ώρα στα χέρια τους οι καταθέσεις, τα σπίτια και τα χρέη του λαού! Ενοποιήστε τις ελληνικές τράπεζες σε μια ενιαία κρατική τράπεζα που θα εγγυηθεί τις καταθέσεις και θα γίνει το στρατηγείο οικονομικής ανάπτυξης για το κοινωνικό όφελος!

- Αφοπλίστε την ελληνική οικονομική ολιγαρχία! Θεσμοθετείστε τον εργατικό έλεγχο για να αποκαλυφθούν τα μεγάλα σκάνδαλα και οι απάτες του κεφαλαίου! Αφαιρέστε τις συχνότητες από τους επιχειρηματίες των ΜΜΕ και δώστε τις για ελεύθερη χρήση στον λαό και τις δημοκρατικές ενώσεις του! Το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων δεν είναι αρκετό. Εθνικοποιήστε χωρίς αποζημίωση όλες τις επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιήθηκαν! Εφαρμόστε ένα πλάνο κοινωνικοποιήσεων όλων των μεγάλων επιχειρήσεων που θα αρνηθούν να εφαρμόσουν τη νέα εργατική νομοθεσία και θα εγκαταλειφθούν από τους ιδιοκτήτες τους στο πλαίσιο του οικονομικού πολέμου ενάντια στην κυβέρνηση!

- Καμία εμπιστοσύνη στον κρατικό μηχανισμό της διαπλοκής, της διαφθοράς και του αυταρχισμού! Να προλάβουμε προβοκάτσιες και εσωτερικό σαμποτάζ στην κυβέρνηση! Επανιδρύστε σε δημοκρατική βάση την αστυνομία και το στρατό απομακρύνοντας όλους τους φασίστες, περνώντας τον έλεγχο των ενόπλων σωμάτων στις μαζικές οργανώσεις του λαού!

- Κινητοποιήστε τους εργαζόμενους με μαζικές συγκεντρώσεις στην υποστήριξη της κυβέρνησης, ενάντια στους εκβιασμούς της τρόικας και του ελληνικού κεφαλαίου!

- Απευθυνθείτε στους ευρωπαίους εργαζόμενους και στους εργαζόμενους ολόκληρου του κόσμου για υλική και πολιτική αλληλεγγύη! Βγάλτε τους αστούς εθνικιστές των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση γιατί υπονομεύουν την ζωτική υπόθεση της διεθνιστικής αλληλεγγύης στην Ελλάδα. Απομακρύνεται όσους υπουργούς υποστηρίζουν τη συναίνεση με τους αστούς και το κεφάλαιο! Αντί να απαιτούμε από την ΕΕ μια ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, να αφιερωθούμε στην προσπάθεια διοργάνωσης στην Ελλάδα μιας διεθνούς συνδιάσκεψης των κινημάτων και των μαζικών οργανώσεων της εργατικής τάξης και της νεολαίας ενάντια στον καπιταλισμού!

- Καμία αυταπάτη για την ΕΕ και την Ευρωζώνη των συνασπισμένων ευρωπαίων καπιταλιστών! Υποστηρίξτε το σύνθημα των Ενωμένων Σοσιαλιστικών Πολιτειών της Ευρώπης!


Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ – 30/1/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: