Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

«Άδοξα» έληξε το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Διαμαρτυρίες συνέδρων για την εσπευσμένη λήξη εργασιών

Πικρή γεύση άφησε στους συνέδρους του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ το εσπευσμένο κλείσιμο των εργασιών το Σάββατο το βράδυ, με αποτέλεσμα οι αντιδράσεις τους να προκαλούν αμηχανία στην....
ηγεσία.

Λίγο μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας παρουσίασε στο σώμα την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για το πρόγραμμα και τις συμμαχίες και στη συνέχεια δόθηκε χρόνος για ομιλίες κεντρικών στελεχών με κατεύθυνση το κλείσιμο των εργασιών λίγο μετά τις 12.

Σύνεδροι - απλά μέλη του κόμματος - παρενέβησαν διαμαρτυρόμενοι ότι κλήθηκαν άρον άρον στο Διαρκές προγραμματικό Συνέδριο, πολλοί εξ αυτών από την επαρχία, μόνο και μόνο για να κάνουν τους "χειροκροτητές".

Η αίσθηση που δημιουργήθηκε στους συνέδρους το βράδυ του Σαββάτου ήταν ότι το Συνέδριο διοργανώθηκε όχι για να ακουστεί το "κόμμα των μελών" αλλά για να πιεστούν οι διάφορες τάσεις να συμφωνήσουν στην Κεντρική Επιτροπή στο πλαίσιο για τις συμμαχίες και στην ένταξη στα ψηφοδέλτια προσώπων που υπηρέτησαν τα μνημόνια από θέσεις ευθύνης ώστε να μην τεθούν τα θέματα αυτά στο συνέδριο, όπου η ηγεσία εκτιμούσε ότι θα περάσουν πανηγυρικά.

Η ηγεσία έλαβε το τυπικό Οκ στην ΚΕ, με την αποχή της Αριστερής Πλατφόρμας από την ψηφοφορία και στη συνέχεια οι τάσεις από κοινού εκτίμησαν ότι ήταν προτιμότερο να μην συνεχιστεί το συνέδριο και την Κυριακή με αποτέλεσμα τον ξεσηκωμό των συνέδρων. Σημειώνεται ότι μέλη που είχαν αποχωρήσει από το ΤΑΕ ΚΒΟ ΣΤΟ μετά την ομιλία Τσίπρα δεν ειδοποιήθηκαν για τη λήξη εργασιών με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στο Κλειστό Γυμναστήριο το πρωί της Κυριακής.


http://topontiki.gr/article/91693

Δεν υπάρχουν σχόλια: