Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα Κερατέας για τη συμμετοχή της Θ. Τζάκρη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Το «Ξεκίνημα» στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ποτέ δυνατό να σταματήσει να δημοσιεύει επιστολές ή άρθρα κριτικής που στέλνουν φίλοι της οργάνωσής μας, κάτω από το εκβιαστικό δίλημμα (που θεωρούμε σίγουρο πως θα θέτουν κάποια στελέχη του κόμματος) του είδους «μην το....
δημοσιεύετε γιατί μπορεί να βλάψει τον ΣΥΡΙΖΑ». Ιδιαίτερα όταν τέτοια κείμενα κυκλοφορούν δημόσια (το κείμενο είναι αναδημοσίευση από το notioanatolika.gr).

Την ώρα που συνεχίζονταν οι διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη των υποψηφίων ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, η Επιτροπή Αγώνα Κερατέας – Λαυρίου κατά του ΧΥΤΑ έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και άλλα στελέχη του κόμματος. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Λαυρεωτικής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του notioanatolika.gr, υιοθέτησαν αυτολεξεί την επιστολή και κατέληξαν σε απόφαση να μη στηρίξουν το κόμμα σε περίπτωση που η κ. Τζάκρη ενταχθεί σε οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο του κόμματος. (Διαβάστε σχετικά: Η Κερατέα «τινάζει στον αέρα» τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Τζάκρη!)

Αυτό που στην πραγματικότητα βλάπτει τον ΣΥΡΙΖΑ και γενικά την Αριστερά είναι η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ προς τα δεξιά, ιδιαίτερα όταν αυτό αποτελεί πρόκληση σε κινήματα που άφησαν ιστορία την προηγούμενη περίοδο. Η Θ. Τζάκρη δεν θα έπρεπε να είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όταν αυτό το λέει η επιτροπή αγώνα της Κερατέας και, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του notioanatolika.gr το υιοθετεί και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, τότε δεν πρόκειται για λάθος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά για συνειδητή πολιτική επιλογή.

Στη συνέχεια η επιστολή της Επιτροπής Αγώνα Κερατέας – Λαυρίου προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.


Με αφορμή τη φημολογούμενη ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ της ανεξάρτητης βουλευτού Πέλλας κ. Θεοδώρας Τζάκρη, οφείλουμε να σας θυμίσουμε τη στάση της απέναντι στον Αγώνα της πόλης μας. Κάθε άνθρωπος γράφει την ιστορία του με τον λόγο του και τις πράξεις του. Για την κ. Τζάκρη αξίζει να δούμε κυρίως τι έκανε και έλεγε σε αυτό το κρίσιμο για εμάς θέμα όταν βρισκόταν στην εξουσία. Έχοντας ήδη ψηφίσει πληθώρα μνημονιακών νόμων και εναντιωθεί με «κλειστά ώτα» στη λαϊκή βούληση, η τώρα εμφανιζόμενη ως συνετή, χαμηλών τόνων, ανεξαρτητοποιημένη βουλευτής κ. Τζάκρη, ως υφυπουργός Εσωτερικών του δεσποτικού υπέρ-υπουργού κ. Ραγκούση και του Πρωθυπουργού κ. Γιωργάκη Παπανδρέου τι έκανε; Περιφερόταν από κανάλι σε κανάλι λασπολογώντας κατά του αγώνα της Κερατέας και των ανθρώπων του, υπερασπιζόμενη τους ελιγμούς των μεγαλοεργολάβων των σκουπιδιών και των διαπλεκόμενων που τους υποστήριζαν.

Ενδεικτικές δηλώσεις της, εκείνη την περίοδο:

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω ούτε στην Κερατέα ούτε σ’ άλλη περιοχή, αφού και το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ανάψει το "πράσινο φώς" καθώς θεωρεί πρώτη προτεραιότητα τις επενδύσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων διότι, εκτός των άλλων, κάνει πράξη ένα σημαντικό μέρος της πράσινης ανάπτυξης και επιλύεται το περιβαλλοντικό πρόβλημα που ακόμα μαστίζει πολλές περιοχές της χώρας, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν 2-3.000 νέες θέσεις εργασίας. Σε περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη όσο ποτέ από νέες επενδύσεις, οι επενδύσεις στις υποδομές απορριμμάτων είναι πραγματικά εθνικής σημασίας από κάθε άποψη», ΑΜΕ-ΑΠΕ. «Δε μπορούμε να μην πάμε στην κατασκευή των 4 εργοστασίων που προβλέπει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός στην περιοχή της Αττικής», Ραδιοσταθμός Flash 96.

Η προκλητική στάση της στα Μέσα Ενημέρωσης την κατέστησαν ανεπιθύμητη και της έδωσαν εξέχουσα θέση στα πανώ του αγώνα μας.Η κ. Τζάκρη ήταν τότε υπέρ των ΣΔΙΤ και των 4 εργοστασίων στην Αττική. Ποια είναι η θέση της σήμερα;Σε τι βαθμό συνέπειας βρίσκεται με την πολιτική που έχει εξαγγείλει η κ. Δούρου και ο ΣΥΡΙΖΑ;

Τα δήθεν επιχειρήματα που με στόμφο ξεστόμιζε υπέρ των πανάκριβων έργων ΣΔΙΤ αντίθετα με κάθε μορφή ανακύκλωσης και ελαχιστοποίησης του όγκου των απορριμμάτων και η υιοθέτηση μιας ρητορικής της τρομοκρατίας, της ενοχοποίησης και του ψεύδους («η Αττική θα γίνει Νάπολη», «οι κάτοικοι της Κερατέας έχουν παράνομη χωματερή και θέλουν να στέλνουν τα σκουπίδια τους στη Δυτ. Αττική», κλπ.) δείχνουν την διάθεσή της να υπηρετεί κάτι διαφορετικό από την αλήθεια.

Τι έχει αλλάξει από τότε; Κατά την άποψή μας τίποτα. Η κ. Τζάκρη έχει αποδείξει από τότε ότι ουδεμία σχέση έχει με τη Δημοκρατία, είναι ανεπιθύμητη στην περιοχή μας και η όποια μετάλλαξή της πιστεύουμε πως είναι κίβδηλη και εξυπηρετεί ιδιοτελή συμφέροντα. Αν νοιαζόταν για το καλό των πολιτών, είχε την ευκαιρία και έπρεπε να το είχε δείξει στο παρελθόν, από τη θέση εξουσίας. Με αυτή την πορεία που ακολούθησε, όποιος την πιστέψει και την εμπιστευτεί μπαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: