Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Προβάδισμα 3,1% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το Βήμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,2%, αυξάνοντας τη διαφορά από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η ΝΔ 28,1%.

Ακολουθούν το....
 Ποτάμι με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, το ΚΚΕ με 4,9%, η Χρυσή Αυγή με 4,7%, οι ΑΝΕΛ με 2,7%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,7% ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3,6%, λευκό/άκυρο το 2,1% και η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 9,6%.

Στο μεταξύ, τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ πως όταν θα αναλάβει την κυβέρνηση θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ τονίζοντας πως είναι ένας «φόρος λαιμητόμος», και διευκρινίζοντας πως θα αντικατασταθεί από έναν φόρο Μεγάλης Ακίνητης. «Η συντριπτική πλειοψηφία της πρώτης κατοικίας δεν θα φορολογείται. Δεν αναφέρουμε σε αυτούς που έχουν 4 πισίνες και είναι σε οφσόρ εταιρίες. Αυτοί θα πληρώσουν», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγορηματικά αντίθετος σε μια ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη για το χρέος δηλώνει σε συνέντευξή του στα Νέα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εκτιμώντας ότι «θα μπερδέψει τα πράγματα για την Ελλάδα.»

Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: