Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΠΕΛΛΑ- Δεν προβλέπεται απόλυση στον δήμο Πέλλας- Ανακοίνωση του προέδρου εργαζομένων

Λ. Αβραμίδης
Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Δήμο Πέλλας (Γιαννιτσά) Λευτέρης Αβραμίδης ενημερώνει τους πολίτες ότι η επιστολή Γρηγοράκου έφτασε στον Δήμο Πέλλας και ενημερώνει ότι με βάση τη νόρμα του υπουργείου δεν προβλέπεται να γίνει απόλυση αλλά διαπιστώνει ότι λείπει και ένας εργαζόμενος.

Η ανακοίνωση του κ. Αβραμίδη είναι:


Από εχθές ο σύλλογος εργαζομένων δήμου Πέλλας πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ ότι στάλθηκαν επιστολές σε όλους τους δήμους από  τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών που περιλαμβάνουν τα σχέδια στελέχωσης από τα οποία θα τεθούν σε κινητικότητα 3.708 δημοτικοί υπάλληλοι. Η επιστολή προκάλεσε αναστάτωση στους δήμους και στους εργαζομένους,  αφού εξάγονται πλεονάζοντες με μαθηματικούς τύπους όπου συνυπολογίζονται οι υπάλληλοι των δήμων, των ΝΠΔΔ αλλά και το εποχικό προσωπικό.

Μόλις ενημερωθήκαμε επικοινωνήσαμε με τον γενικό Διευθυντή ο οποίος μας ενημέρωσε ότι δεν γνωρίζει τέτοιου είδους επιστολή. Σήμερα αναζητήσαμε την συγκεκριμένη επιστολή από το γραφείο δημάρχου Πέλλας. Μας πληροφόρησαν ότι είχε φτάσει με email στις 17/12 και είχε προωθηθεί στο ανάλογο γραφείο για χρέωση. 

Μας έγινε γνωστό το περιεχόμενό της και σας πληροφορούμε ότι οριακά δεν εξάχθηκε πλεονάζον προσωπικό στο δήμο μας. 

Σύμφωνα με την αξιολόγηση υπάρχει έλλειψη 1 ατόμου στο βοηθητικό προσωπικό. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε διότι αν δεχτούμε την διαδικασία της προκρούστειας κλίνης του υπουργείου είναι σίγουρο ότι θα έλθει νομοτελειακά  και η δική μας σειρά.

Ο σύλλογος μας επιβεβαιώθηκε δυστυχώς συνολικά στην επιστολή που στείλαμε στις 13/11/2013 όταν καταγγέλλαμε 

·      ως αποπροσανατολιστική την αυταξιολόγηση των δομών τους από τους δήμους

·      οι υπουργοί απολύουν, κόβουν και ράβουν αγνοώντας και καταργώντας την τοπική αυτοδιοίκηση

·      οι δήμοι επιδίδονται σε αξιολογήσεις και κινητικότητες χωρίς κανόνες χωρίς μεθοδολογία διαδικασιών και χωρίς εμφανή στόχευση.


 και καταλήγαμε ότι Δεν νομιμοποιούμε καμία διαδικασία απολύσεων όπως και να βαπτιστεί.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το λεβεντόπαιδο είναι συνδικαλιστής; Μπράβο του!

Εδώ και να σου λένε οτι δεν θα
απολυθείς, δεν μπορείς να πιστέψεις.
Το σωματείο της Έδεσσας βγάζει μόνο του καθησυχαστική ανακοίνωση!