Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Aνακοίνωση ΣΕΚ: ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΕΓΓΥΗΣ ΠΟΥ ΣΥΡΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΗ ΜΗΝΥΣΗ

Tην Πέμπτη 12 Δεκέμβρη σέρνονται στα δικαστήρια μετά από χρυσαυγίτικη μήνυση οι αντιφασίστες της Εργατική Αλληλεγγύης.

Ξεπέρασαν τις 20.000 οι υπογραφές στο...
κείμενο αλληλεγγύης κατά της χρυσαυγίτικης δίωξης σε βάρος της εφημερίδας εργατική αλληλεγγύη και  συγκεκριμένα  της Κατερίνας Θωίδου, δημοσιογράφου, μέλους του συντονιστικού της ΚΕΕΡΦΑ, Πάνου Γκαργκάνα, διευθυντή της εφημερίδας και μέλους του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Τάσου Αναστασιάδη, εκδότη και συντονιστή της Συνάντησης Εργατικής Αντίστασης.

Πάνω από 150 είναι οι φορείς του μαζικού κινήματος, των συνδικάτων, Δήμων, φοιτητικών συλλόγων, κοινοτήτων μεταναστών, κινήσεων και κομμάτων της αριστεράς.
Διεθνώς σε πολλές χώρες οι διαμαρτυρίες έφτασαν στα ελληνικά προξενεία και τις πρεσβείες. Στο Λονδίνο οργανώνεται διαδήλωση αλληλεγγύης.

Στη δίκη θα παραστούν ως μάρτυρες υπεράσπισης οι:Δημήτρης Τρίμης, μέλος ΔΣ ΕΣΗΕΑ, Γιώργος Σαββίδης, πρόεδρος ΠΟΕΣΥ,Δημήτρης Ψαρράς, δημοσιογράφος,Οδυσσέας Ντριβαλάς, πρόεδρος ΑΔΕΔΥ,Νίκος Φωτόπουλος, Εκτελεστική Επιτροπή ΓΣΕΕ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ, Γιάννης Μαϊστρος, πανεπιστημιακός ΕΜΠ, Προκόπης Παπαστρατής, πανεπιστημιακός Πάντειο, Μανώλης Αφολάνιο (ΜC Ynka), μουσικός, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθήνας, Δημήτρης Τσουκαλάς, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Αγγελος Χάγιος, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Νάσος Μπράτσος, δημοσιογράφος ΕΡΤ, Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ

Είναι σκάνδαλο την ώρα που ο αρχηγός και επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου της   Χρυσής  Αυγής, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, βρίσκονται στη φυλακή και ειδικοί εφέτες ανακρίτριες στοιχειοθετούν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης , οι έμμισθοι συνεργάτες δικηγόροι της όπως ο Ι.Ανδριόπουλος να προχωράνε εργολαβικά τις μηνύσεις κατά αγωνιστών και οι διώξεις να φτάνουν στα ακροατήρια των δικαστηρίων.

Αντίθετα έπρεπε να ξεκινήσει η έρευνα για τις σχέσεις του έμμισθου συνεργάτη της Χρυσής Αυγής με τα τάγματα εφόδου που σκόρπισαν το τρόμο και το θάνατο στις γειτονιές της Αθήνας και άλλων πόλεων.

Η απαίτηση των νεοναζί να φιμώσουν  μια εφημερίδα της αριστεράς με αφορμή άρθρο υπεράσπισης του δικαιώματος στην ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών δεύτερης γενιάς έπρεπε να είχε απορριφθεί από την αρχή. Τα παιδιά των μεταναστών χρειάζονται ιθαγένεια και οι μετανάστες νομιμοποίηση ώστε να έχουν ίσα δικαιώματα και να μπορούν να αγωνιστούν μαζί με όλους για μια καλύτερη ζωή.

Είναι απαράδεκτο να ενεργοποιείται  ο τυποκτόνος νόμος για χάρη των μαχαιροβγαλτών της Χρυσής Αυγής.

Η Εργατική Αλληλεγγύη, εφημερίδα του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος που συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα συνεχίσει να είναι η φωνή της αντίστασης στη κυβέρνηση στο πλευρό των μαχητικών εργαζόμενων και φοιτητών, των απεργών, φωνή των αγωνιστών και αγωνιστριών για ένα κόσμο απαλλαγμένο από τη φτώχεια,  την εκμετάλλευση, την καταπίεση, το ρατσισμό, το φασισμό, τη καταστροφή του περιβάλλοντος. 

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση έξω από τα Δικαστήρια Ευελπίδων στις 9πμ. 
Η δίκη θα γίνει στο Κτίριο 9, αίθουσα 2 με αριθμό 16 στο 3ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.


Επικοινωνία  με: Πέτρο Κωνσταντίνου, 6932828964, Γιάννη Σηφακάκη, 6946093043

Δεν υπάρχουν σχόλια: