Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Δίκτυο- Πρόκληση για τη Δημοκρατία ενδεχόμενη αθώωση των Δελτάδων

Για "ασυδοσία" σε βάρος της Δημοκρατίας και των θεσμών της κάνουν λόγο τα μέλη του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, με αφορμή την πρόταση που διατύπωσε η εισαγγελέας για...
αθώωση των εννέα αστυνομικών της Ομάδας Δέλτα, παρά το γεγονός ότι στη δίκη που διεξήχθη στις 28 Νοεμβρίου αποδείχτηκε ακράδαντα η ενοχή τους, τόσο με πολλές μαρτυρίες όσο και με φωτογραφικό υλικό.

Σε ανακοίνωσή του, το Δίκτυο σημειώνει ότι "η εισαγγελέας κ. Παππού πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων, αρνούμενη να δεχτεί ότι αστυνομική διέπραξαν τέτοιον κανιβαλισμό και αποδίδοντας στην ουσία σε εμάς την κατηγορία ότι αυτοτραυματιστήκαμε και καταστρέψαμε μόνοι μας το χώρο μας". "Για μία ακόμα φορά δικαστικός λειτουργός υπηρετεί με περισσή δουλικότητα την αστυνομική ασυδοσία" τονίζει το Δίκτυο.

Παράλληλα, το Δίκτυο υποστηρίζει ότι η ασυλία που προσφέρει η Πολιτεία στην αστυνομική ασυδοσία "απογειώνει την αστυνομική βαρβαρότητα", καθώς το περιστατικό με την εισβολή στο Δίκτυο δεν είναι το μοναδικό κρούσμα αστυνομικής βίας. Συγκεκριμένα, αναφέρει: "Την προηγούμενη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 2.30 μ.μ., ο αστυνομικός Γκόβας, αυτός ακριβώς που εισέβαλε πρώτος στα γραφεία των Δικτύων και, σπάζοντας το τζάμι της εσωτερικής πόρτας, τραυμάτισε σοβαρά τη συντρόφισσα Μυρτώ Λαζαρίδου, ενώ κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, συνοδευόμενος από άλλους ΔΕΛΤΑδες, μπαίνει σε καφετέρια των Εξαρχείων και απαιτεί να τον σερβίρουν. Όταν οι εργαζόμενοι αρνούνται, τους βρίζει χυδαία (όπως έκανε και στο Δίκτυο) και τους απειλεί. Το πρόβλημα για αυτόν είναι ότι ένας από τους εργαζόμενους τον αναγνωρίζει από παλιότερη προσαγωγή που του είχε κάνει και, ακόμα χειρότερα για αυτόν, καταγράφονται ηχητικά οι χυδαιότητες και οι απειλές που εκστομίζει εναντίον των εργαζομένων. Για αυτό και κατατίθενται μήνυση και αγωγή εναντίον του".


"Είναι προφανές: Εάν αυτή η ασυδοσία συνεχιστεί, θα υπάρξουν νέοι Κορκονέες και ο αστυνομικός Γκόβας θέτει σοβαρή υποψηφιότητα. Ελπίζουμε ο δικαστής κ. Ζαγοριανός να έχει τη νηφαλιότητα και να μη συναινέσει με μια απαλλακτική απόφαση σε αυτό το γαϊτανάκι της αστυνομικής τρομοκρατίας. Σε ό,τι μας αφορά, ανεξάρτητα από την απόφαση, ήμασταν και παραμένουμε αφοσιωμένοι αντίπαλοι της αστυνομίας και του κράτους, για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας" καταλήγει η ανακοίνωση του Δικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: