Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Xαιρετίζει η ΚΕΕΡΦΑ την αντιφασιστική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας

Η ΚΕΕΡΦΑ χαιρετίζει την αντιφασιστική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας που διαμορφώθηκε στις 5 Δεκέμβρη 2013. Συγκεκριμένα μπροστά στην δίκη των 3 της Εργατικής Αλληλεγγύη μετά από  χρυσαυγίτικη μήνυση και στην δίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν από χρυσαυγίτες στα Πετράλωνα στις 17 Γενάρη 2013 προχώρησε στην υπερψήφιση των παρακάτω δύο ψηφισμάτων.

Η απόφαση του ΔΣ:...


ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΗ ΕΜΜΙΣΘΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Στις 12 Δεκέμβρη δικάζεται η εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη για τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές της απόψεις. Καλούνται να δικαστούν η Κατερίνα Θωίδου, δημοσιογράφος της εφημερίδας, μέλος Συντονιστικού ΚΕΕΡΦΑ , Τάσος Αναστασιάδης, εκδότης, και Πάνος Γκαργκάνας, διευθυντής της εφημερίδας, μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο Ιωάννης Ανδριόπουλος, δικηγόρος, έμμισθος συνεργάτης της Χρυσής Αυγής.
Την ώρα που αποκαλύπτεται πλέον επίσημα η εγκληματική δράση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αποτελεί πρόκληση να δικάζονται αγωνιστές του αντιρατσιστικού-αντιφασιστικού κινήματος. Αντίθετα, η υπόθεση θα έπρεπε να πάει στο αρχείο και να ερευνηθεί η έκταση των διασυνδέσεων του μηνυτή με τους δολοφόνους νεοναζί.
Γι αυτό ζητάμε να σταματήσει κάθε δίωξη.

Στηρίχτηκε από τις παρατάξεις Δικαίωμα στη Πόλη( Γ.Καμίνης), Λαϊκή Συσπείρωση(ΚΚΕ), Ανοιχτή Πόλη(ΣΥΡΙΖΑ), Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας. Η παράταξη Αθήνα Πόλη της Ζωής μας(ΝΔ) ψήφισε αποχή και ο νεοναζί απουσίαζε.

Και:

«Η 18η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ παγκόσμια ημέρα του Μετανάστη. Η καθιέρωση αυτή έχει ως στόχο να υπενθυμίζει στην ανθρωπότητα τα εκατομμύρια ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους προς αναζήτηση ενός καλύτερου και πιο ασφαλούς μέλλοντος.


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, ενόψει της παγκόσμιας ημέρας του Μετανάστη, η οποία φέτος συμπίπτει κατά τρόπο τραγικό με την εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του μετανάστη Ζαχζάτ Λουκμαν, στα Πετράλωνα, η οποία εντάσσεται στη διερευνούμενη από τη Δικαιοσύνη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, καταδικάζει, ακόμη μια φορά, απερίφραστα τη ρατσιστική βία κατά μεταναστών που τα τελευταία χρόνια τραυματίσει τη Δημοκρατία  και καλεί την Πολιτεία και τους πολίτες να σηκώσουν τοίχος απέναντι στο ρατσισμό και τη ξενοφοβία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: