Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

VIDEO- Tσαριτσάνη- Δείτε το- Το χωριό διώχνει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής



Την Κυριακή 10 Μάρτη 2013 πραγματοποιήθηκαν στην Τσαριτσάνη, οι εκδηλώσεις μνήμης για το...
Ολοκαύτωμα του χωριού και για το έγκλημα των ιταλών κατακτητών, που εκτέλεσαν 45 πατριώτες στην πλατεία του χωριού, το οποίο προηγουμένως κατέστρεψαν ολοσχερώς, ως τιμωρία για τη συμμετοχή των Τσαριτσανιωτών στο κίνημα της Αντίστασης.
Τη μέρα αυτή, ο λαός της Τσαριτσάνης όρθωσε το μπόι του απέναντι στη σιχαμερή και αποκρουστική ιδεολογία του Φασισμού. Έτσι, όπως αξίζει στο αίμα που χύθηκε τίμησε τη μνήμη των νεκρών και όλων των ηρώων που πάλεψαν για τη λευτεριά.
Η νεοναζιστική οργάνωση ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πήγε να εκτελέσει για δεύτερη φορά τους ήρωες καθώς, εκπρόσωποι της είχαν το θράσος να εμφανιστούν στο χώρο της εκδήλωσης, έχοντας μάλιστα ως πρόθεση να προβούν σε κατάθεση στεφάνου. Μπροστά στην προσβολή αυτή, άμεση ήταν η αντίδραση του λαού της Τσαριτσάνης. Εργαζόμενοι και αγροτιά, γυναίκες, τα νειάτα και φορείς απαίτησαν την άμεση απομάκρυνση τους.
Ο Δήμαρχος Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος, που ήταν παρόν στην εκδήλωση εκπροσωπώντας το Δήμο, ανακοίνωσε την ακύρωση της εκδήλωσης.
Τη στιγμή εκείνη, με αποφασιστικότητα και εκφράζοντας το παλλαϊκό αίσθημα ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης Χάρης Νούσιας, ανακοίνωσε την απόφαση να προβεί ο Σύλλογος στη διοργάνωση της εκδήλωσης, μέσα σε χειροκροτήματα και επευφημίες των συγκεντρωμένων κατοίκων, πολλοί από τους οποίους ήταν απόγονοι των θυμάτων.
Από τη διοίκηση του Συλλόγου και τους κατοίκους απαιτήθηκε η άμεση απομάκρυνσή των φασιστοειδών από την εκδήλωση, όπως και τελικά έγινε.
Διαβάστηκε ψήφισμα του Μορφωτικού Συλλόγου ενάντια στη Χρυσή Αυγή, τα ονόματα των θυμάτων και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Στεφάνια κατέθεσε ο Μορφωτικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Γυναικών, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης, το τοπικό παράρτημα της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η βουλευτής Ηρώ Διώτη, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ και ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής

Δεν υπάρχουν σχόλια: