Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - Σήμερα στο Δημ. Συμβούλιο οι καταστροφές από τη νεροποντή - Τι θα πουν οι σύμβουλοι

Η επόμενη μέρα βρήκε την Αλεξάνδρεια με χαλάζι στους δρόμους σα χιόνι
Σήμερα θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξάνδρειας όπου και θα συζητηθεί το θέμα, το πρόβλημα που προέκυψε από την νεροποντή- χαλαζόπτωση της 25ης Φεβρουαρίου. Είναι γνωστές οι συνέπειες της θεομηνίας που μέσα σε τρεις ώρες άφησε πίσω της τόνους νερού, πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα και...
 βέβαια πολλές ζημιές που οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες πρέπει να επουλώσουν.


Το νερό και το χαλάζι ήταν πολύ και ουδείς μπορεί να το αρνηθεί αυτό. Αυτό που έγινε αντικείμενο αρκετής συζήτησης στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ήταν αν η αντίδραση εκ μέρους του Δήμου Αλεξάνδρειας ήταν η ενδεδειγμένη, αν ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο που προβλέπεται σε περιπτώσεις που η Πολιτική Προστασία αποστέλλει μήνυμα ότι επίκεινται έντονα καιρικά φαινόμενα. Αυτό, απ΄ ότι είπε ο ίδιος ο αρμόδιο αντιδήμαρχος Ν. Γκαβαρδίνας, δεν έγινε. Το ίδιο υποστήριξε και ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Γιάννης Κιρκιλιανίδης που είναι μέλος της Πολιτικής Προστασίας του δήμου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος είναι προφανές ότι θα αναφερθεί στο καιρικό φαινόμενο και θα υποστηρίξει ότι ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί την δεδομένη στιγμή και ότι όλες οι υπηρεσίες του δήμου λειτούργησαν άψογα και θα δώσει βέβαια τα στοιχεία που είπε στην ραδιοφωνική του παρέμβαση.

Είναι βέβαιον ότι θα γίνει έντονη κριτική στον τέως δήμαρχο και εργολάβο κατασκευαστή του έργου της ανάπλασης στην Αλεξάνδρεια που η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων που επλήγησαν θεωρούν ως υπαίτιο της καταστροφής δεδομένου ότι τα φρεάτια απορροής των ομβρίων υδάτων ήταν βουλωμένα με μπάζα ή κλειστά διότι η ανεπαρκής μελέτη δεν τα ...πρόβλεψε.


Για τα ζητήματα αυτά το ΔΣ του εμπορικού συλλόγου της πόλης κάλεσε έκτακτη συνεδρίαση τις μέρες εκείνες κατά τη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν έντονες κριτικές φωνές τόσο στην διοίκηση του δήμου όσο και εναντίον του εργολάβου. Τότε είχε προταθεί να συγκεντρωθούν υπογραφές ώστε να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο. Αυτό έγινε και η αίτηση κατατέθηκε στην πρόεδρο του σώματος και η συνεδρίαση προσδιορίστηκε για σήμερα το απόγευμα στις 7.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ εκ μέρους της διοίκησης του δήμου το κύριο βάρος της συζήτησης θα αναλάβει ο δήμαρχος που πιθανολογείται βάσιμα ότι θα επιχειρήσει να ρίξει τις ευθύνες για την καταστροφή στον ..καιρό και στον εργολάβο Γκιόνολγου καθώς επίσης και στην επιβλέπουσα πολιτική αρχή, τον Κ. Καραπαναγιωτίδη. Επίσης, το λόγο θα πάρει ως εκ της θέσεώς του αρμόδιος ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας Γ. Τζίλας που θα αναφερθεί στα όσα έκανε η υπηρεσία του. Άγνωστο παραμένει αν θα μιλήσει ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας του δήμου Ν. Γκαβαρδίνας εξ αιτίας του δημόσιο “αδειάσματος” που έκανε στον δήμαρχό του όταν είπε στον δημοσιογράφο Ρ. Καραλιόπουλο του ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7 ότι δεν γνώριζε τίποτα για το μήνυμα και ως εκ τούτου ουδένας σχεδιασμός τέθηκε σε εφαρμογή.


Από την πλευρά της αντιπολίτευσης είναι βέβαιον ότι θα μιλήσουν οι επικεφαλείς των παρατάξεων κ. Σπυρίδης και Αλευράς ενώ από την μείζονα μειοψηφία εκτός του Γκιόνογλου που θα τον βάλουν όλοι στην “γωνία” και θα τον “πυροβολούν” θεωρείται βέβαιο ότι θα πάρουν το λόγο ο Κώστας Ναλμπάντης που ήταν πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας και ο Γιάννης Απατσίδης. Και οι δυο παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση του Εμπορικού Συλλόγου όπου κατέθεσαν την άποψή τους και πιστεύω ότι και σήμερα θα είναι έντονα κριτικοί τόσο προς την διοίκηση όσο και προς τον εργολάβο- κατασκευαστή Γκιόνογλου. Ίσως σήμερα αρχίσει μια νέα περίοδος στις σχέσεις όλης της παράταξης με τον επικεφαλής αυτής που είναι ο τέως δήμαρχος και ο οποίος εξακολουθεί να είναι “πολιτικό βαρίδιο” αφού η ύπαρξή του στα έδρανα ακυρώνει την εκφερόμενη κριτική των άλλων συμβούλων της μειοψηφίας προς την διοίκηση για ευνόητους λόγους που όλοι έχουν αντιληφθεί αλλά κανείς ως τώρα δεν αντέδρασε με επίσημο και σαφή τρόπο.

Εμείς θα είμαστε στη συνεδρίαση και με τακτικές αναρτήσεις θα σας ενημερώνουμε για την συζήτηση το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι υπεύθυνοι τις Περιφέρειας, οι επιβλέποντες το έργο τις ανάπλασης, ο Δήμαρχος, και ο Αντιδήμαρχος έργων οφείλουν να απαντήσουν στο εξής ερώτημα. Στην σύμβαση που έχει υπογραφή για το έργο τια ανάπλασης , και που εργολάβος είναι ο Μπάμπης Γκιόνογλου, αναφέρεται ξεκάθαρα, και μάλιστα με ποινή έκπτωσις του εργολάβου, ότι κατά την εκτέλεση του έργου μεταξύ άλλων υποχρεώσεων , θα πρέπει να ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΔΥΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΚΑΨΙΜΟ!!!!! Ερώτηση . Ποιος και γιατί επέτρεψε αυτό το γενικό μπάχαλο του σκαψίματος σε όλη την Πόλη? Τι παίζεται? Απάντηση εδώ και τώρα!! Διαφορετικά υπάρχει και η Εισαγγελία.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 11 Μαρτίου 2013 - 10:24 π.μ. , πολύ σωστά τα έγραψες. Αλλά πιστεύεις ότι υπάρχει δήμαρχος ή δημοτική αρχή?
Δυστυχώς δείχνει ότι όλοι τους ήταν μέσα στο κόλπο.
Κρίμα.