Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΕΛΛΑ- Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλει τον δήμαρχο για την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής


ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Όχι στην προσβολή της μνήμης των θυμάτων του ναζισμού στα Γιαννιτσά

Έξω οι γερμανοτσολιάδες της Χρυσής Αυγής από τα Γιαννιτσά

     
Η μνήμη των 114 συμπολιτών μας, που πριν από 68 χρόνια δολοφόνησαν οι ΝΑΖΙ με τους ντόπιους συνεργάτες τους ταγματασφαλίτες του Πούλιου, προσβλήθηκε βάναυσα από την απαράδεκτη πρόσκληση των πολιτικών απογόνων τους, της δολοφονικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Ο Δήμαρχος Γιαννιτσών κ. Στάμκος, είναι πολιτικά, ιστορικά και ηθικά έκθετος για την...
πρόσκληση των φασιστών στην εκδήλωση μνήμης στον Ομαδικό Τάφο. Καμιά επίκληση της Δημοκρατίας δεν δικαιολογεί, πρόσκληση βεβήλωσης της ιστορικής μνήμης, στους αρνητές της ελευθερίας, της Δημοκρατίας, του ολοκαυτώματος. Οι υμνητές του Άουσβιτς και του Νταχάου, οι νοσταλγοί της χούντας και του Μεταξά δεν είναι μία άλλη «άποψη» στο πλαίσιο της δημοκρατίας, είναι αυτοί που θέλουν να γυρίσουν το ρολόι της Ιστορίας πίσω, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αυτοί που θέλουν να καταστρέψουν τις ελευθερίες όλων μας.   
Ευτυχώς για την Τιμή της πόλης μας, οι πολίτες και οι φορείς που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση μνήμης, αντέδρασαν έντονα με αποδοκιμασίες στο προσκλητήριο της φασιστικής συμμορίας. Απέδειξαν έτσι για ακόμη μία φορά, ότι ο φασισμός δεν θα νικηθεί από τις εξουσίες που χαριεντίζονται μαζί του, αλλά από την μαζική αντίδραση των εργαζόμενων και της νεολαίας. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής με εμφανή εκνευρισμό μετά την μαζική αντίδραση των πολιτών, έδειξαν το πραγματικό φασιστικό τους πρόσωπο, κάνοντας επίθεση με χυδαίες βρισιές, απειλές και ασκώντας σωματική βία στους εκπροσώπους των φορέων και των πολιτών που αντέδρασαν στην παρουσία τους. Είναι η γνωστή τακτική του φασισμού που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάθε δημοκρατικό βήμα, ασκώντας ψυχολογική και πραγματική τρομοκρατία τους πολίτες, κινούμενη στα όρια της νομιμότητας, με στόχο να σκορπίσει το φόβο στην κοινωνία για την τελική επιβολή του φασισμού. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!
Η Αστυνομία προχώρησε σε σύλληψη του αγωνιστή Χ. Μπακαλάκη γιατί τους χάλασε την προσβολή στη μνήμη της Αντίστασης, αντιστεκόμενος στους τραμπουκισμούς και τις προκλήσεις τους. Δικάζεται στο αυτόφωρο με γελοίες και αστήρικτες κατηγορίες.
Σήμερα οι νεοναζί της «Χρυσής Αυγής» αποτελούν το μαύρο δεκανίκι της μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που προσπαθεί να διχάσει τους εργαζόμενους με το ρατσισμό και την αντιμεταναστευτική προπαγάνδα, με αποκορύφωμα τη βάρβαρη επιχείρηση αστυνομικής βίας ενάντια στους μετανάστες, που χωρίς ντροπή ονόμασε «Ξένιος Δίας». Οι φασίστες ποτέ δε στρέφονται ενάντια σ’ αυτούς που καθημερινά κλέβουν τη ζωή μας, την κυβέρνηση, τους τραπεζίτες, την Τρόικα, αλλά στοχοποιούν τα πιο καταπιεσμένα στρώματα της κοινωνίας, τους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους, τους Ρομά, τους ανάπηρους για να περάσουν ανενόχλητα τα βάρβαρα μέτρα που θα κοστίσουν 13,5 δισ. ευρώ σε όλους μας.  ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ!
Καλούμε τους φορείς της πόλης, τα κόμματα της Αριστεράς, όλους τους εργαζόμενους και τους νέους σε ένα ενιαίο μέτωπο για να φράξουμε το δρόμο στους φασίστες.  Να στείλουμε τους απογόνους του Χίτλερ, του Σούμπερτ και του Πούλιου στο φυσικό τους χώρο, το σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: