Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

video- Βέροια: Αντίσταση ενάντια στο μνημόνιο!!! – Ίδρυση κόμματος ανήγγειλε ο Νότης Μαριάς

Οργάνωση, αλληλεγγύη και αντίσταση είναι το τρίπτυχο πάνω στο οποίο πρέπει να αναπτυχθεί και να εκφραστεί ή αντίδραση του Ελληνικού λαού ενάντια στη συμφωνία της υποτέλειας και...
του αφανισμού της Ελλάδας…
Αυτό τονίστηκε από τον καθηγητή κ. Κασιμάτη, αλλά και από όλους τους ομιλητές στην εκδήλωση που διοργάνωσε η «Σπίθα» στη Βέροια…

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο «Σταρ» μίλησαν επίσης η καθηγήτρια Μαρία Νεγρεπόντη-Δεληβάνη, ο Δημήτρης Κωνστανταντακόπουλος, ο Περικλής Νεάρχου και ο Νότης Μαριάς ο οποίος ανήγγειλε τη δημιουργία πολιτικού κόμματος εν όψει των επικείμενων εθνικών εκλογών…

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής του πανεπιστημίου Κρήτης, οι βασικές πολιτικές θέσεις της «Πρωτοβουλίας Αυτοοργάνωσης Πολιτών Ενάντια στο Μνημόνιο» που εγκρίθηκαν από τη Γενική της Συνέλευση στις 27 Ιουλίου 2011 είναι οι εξής:

1.Ακύρωση της δανειακής σύμβασης Ελλάδας/κρατών Ευρωζώνης/ΔΝΤ, του Μνημονίου και όλων των νόμων και διοικητικών πράξεων που έχουν εκδοθεί σε εφαρμογή του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.

2. Ακύρωση του επονείδιστου δημόσιου χρέους που ανέρχεται τουλάχιστον στα 2/3 του συνολικού δημόσιου χρέους και βαθύ κούρεμα του υπολοίπου δημοσίου χρέους. Εφαρμογή της αρχής της «κοινωνικής προτίμησης» για τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να μην υποστούν καμία οικονομική ζημιά.

3. Άμεση και αποτελεσματική διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

4. Δίκαιη ανακατανομή του παραγόμενου κοινωνικού πλούτου, παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, προστασία των δημοσίων αγαθών και του κοινωνικού κράτους, ανάπτυξη της αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας.

5. Συντακτική Συνέλευση για θέσπιση νέου Συντάγματος με βάση τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας.

6. Κατοχύρωση της ΑΟΖ και της διεθνούς ουδετερότητας της πατρίδας μας.

7. Παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα και τους νόμους.

Παρέμβαση –τοποθέτηση έκανε και ο πολιτειολόγος, Κώστας Ζουράρις…

Μετά το τέλος των ομιλιών, ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από το ακροατήριο που εξέφρασε την αγωνία, αλλά και την αποφασιστικότητά του για αντίσταση ενάντια στη μνημονιακή λαίλαπα.

πηγη: www.verianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: