Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ρήγμα στο εσωτερικό της ΚΟΕ

Σοβαρό ρήγμα στην οργανωτική δομή και το πολιτικό πλαίσιο της ΚΟΕ μετά την καθαίρεση 12 μελών του καθοδηγητικού οργάνου της... Ένα κείμενο των 12 καθαιρεθέντων μελών του οργάνου που κυκλοφόρησε τις προηγούμενες ημέρες ευρέως -όχι όπως αναφέρουν οι ίδιοι από δική τους πρωτοβουλία- στο διαδίκτυο ήταν η αφορμή για να δημοσιοποιηθούν μια σειρά από ζητήματα που ταλάνιζαν το εσωτερικό της ΚΟΕ και τα οποία δεν ήταν δημοσίως γνωστά.

Στο κείμενό τους οι Ν. Γαλάνης, Απ. Παπαποστόλου, Απ. Χαραλαμπίδης, Π. Κουτσιανάς, Παντ. Κουτσιανάς, Δ. Μητρόπουλος, Χρ. Κατσούλας, Σπ. Κόγκας, Κ. Κωστόπουλος, Γ. Τριανταφυλλόπουλος, Β. Χατζηνάκης και Τ. Βαρούνης κάνουν λόγο για διαφορετικές απόψεις που αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά στην καθοδήγηση της ΚΟΕ, ενώ "δεν επιτράπηκε η συζήτηση στο εσωτερικό της οργάνωσης" για μια σειρά από θέματα που έχουν να κάνουν με την συγκυρία και την αριστερά. Παράλληλα αρνούνται ότι έδρασαν ως "φράξια" στο εσωτερικό της οργάνωσης, όπως τους καταλογίζει η πλειοψηφία του οργάνου, ενώ για να ενισχύσουν αυτή τους τη θέση λένε ότι για το λόγο αυτό ποτέ δεν είχαν "άποψη και πλατφόρμα" για το πού πάει και τι θέλει η ΚΟΕ.

Κάνοντας επίσης λόγο για "γενικόλογες τοποθετήσεις" της οργάνωσης, σημειώνουν ακόμη ότι η ΚΟΕ έπαιξε τον ρόλο "κομπάρσου" στις επανεκκινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και στα "παντρέματά του με την υπό εκκόλαψη κεντροαριστερά (Κοτζιάς κ.λπ.)". Παράλληλα θέτουν μια σειρά από ερωτήματα σε σχέση με την πολιτική της ΚΟΕ για την αριστερά και τη μετωπική της συγκρότηση, τις συμμαχίες και γιατί δεν περπάτησε το ευρύτερο μέτωπο ακόμα και με τις "αμφιλεγόμενες 'πατριωτικές' δυνάμεις (Μίκης, Κοτζιάς, Πασοκογενείς κ.λπ.)". Ταυτόχρονα για το ζήτημα των "επαφών" της οργάνωσης με ανθρώπους εκτός ΚΟΕ, υποστηρίζουν πως έγινε "η μεγαλύτερη καπηλεία από την πλευρά της πλειοψηφίας του καθοδηγητικού οργάνου", ενώ καταλήγοντας αναφέρουν πως "η πλειοψηφία του σκηνοθέτησε την 'αποκάλυψη της φράξιας', μια μέρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του οργάνου στις 14-15/1", ενώ κάνουν λόγο για υποκλοπή των e-mails τους.

Σχετικά με το ζήτημα η ΚΟΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι "λύνει τα πολιτικά και οργανωτικά ζητήματά της, όπως πάντα, με δημοκρατική συζήτηση στο εσωτερικό της, στις συνελεύσεις και τα όργανά της. Οποιαδήποτε προσπάθεια παρέμβασης στα εσωτερικά της οργάνωσης για άγνωστους σκοπούς, θα πέσει στο κενό". Παράλληλα αναφέρει πως "η κοινωνία που δοκιμάζεται σε μια δύσκολη κατάσταση δεν έχει να ασχοληθεί με σενάρια και διαδρομισμούς τέτοιου είδους".

Κ. ΖΑΓΑΡΑΣ

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: