Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΓΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΕΓΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Έντονη κριτική στην ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ ασκεί η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την στήριξη στην πράξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Παπαδήμου σήμερα ενώ στα λόγια λέει ότι έχει διαχωρίσει τη θέση της. Η υποκρισία λοιπόν περισσεύει. Η ανακοίνωση της ΑΠ είναι:Εντύπωση προκαλεί ακόμη και σε καλόπιστους η ειλικρίνεια της «αντιμνημονιακής» στάσης της Π.Α.Σ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α. και η … αποχώρησή τους απ’ το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Αφού αγωνίστηκαν τα παιδιά για βγάλουν κυβέρνηση το ΠΑ.ΣΟ.Κ και μετατράπηκαν σε εκλογική επιτροπή υποστήριξης για να εκλεγεί ο Κουτρουμάνης βουλευτής και υπουργός για να … σώσει το ασφαλιστικό, αφού στήριξαν τις βασικές επιλογές (Καλλικράτης, απολύσεις συμβασιούχων κλπ) της αρχικής φάσης της διακυβέρνησής του, όταν είδαν ότι θα τους έπαιρναν με τις πέτρες και για να διατηρήσουν τις καρέκλες τους τα έστριψαν!!!
Το θέμα δεν είναι σήμερα να είσαι ενάντια στην κυβέρνηση και ενάντια στο μνημόνιο γενικά. Αλίμονο να ήταν και υπέρ!!! Ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ, ακόμη και πρωτοκλασάτοι υπουργοί δηλώνουν ότι είναι αντιμνημονιακοί. Ούτε η ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ θα το ήθελε, γιατί γνωρίζει ότι έτσι θα χάσει όλη την κοινωνική του βάση.
Γιατί αν ήταν αλλιώς και αν ήταν ειλικρινείς το μέτωπό τους δεν θα ήταν κατά όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων της Αριστεράς, των δυνάμενων δηλ που πρωτίστως αντιστρατεύονται αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.
Φάνηκε στην κρίσιμη φάση των κινητοποιήσεων του Οκτώβρη, αποκαλύπτεται τώρα ενόψει του συνεδρίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που θα γίνει τον Απρίλιο του 2012.
Πραξικοπηματικά, και χρησιμοποιώντας την πλειοψηφία της στην ομοσπονδία, απέπεμψαν την Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. και τις Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις από την κατά τα άλλα «διαπαραταξιακή» επιτροπή νομιμοποίησης των αντιπροσώπων, ενώ εγγράφουν ή δεν εγγράφουν σωματεία στην δύναμη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., ανάλογα με το τι είναι ή μπορεί να είναι η σύνθεση των αντιπροσώπων τους και απειλούν ότι θα αποβάλουν απ’ το συνέδριο όλα τα σωματεία στα οποία θα ψηφίσουν συμβασιούχοι. Τα εργοδοτικά σωματεία και τα σωματεία παραγωγής αντιπροσώπων που εμφανίζονται σε κάθε συνέδριο και μετά χάνονται δεν την απασχολούν... αρκεί να παίρνουν την ψήφο τους!!! Τέτοιο συνδικαλισμό εμείς δεν τον θέλουμε. Είναι τυχαίο που ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ συμπεριφέρονται σαν σιαμαίες αδερφές;
Η Π.Α.Σ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α. μπροστά στον κίνδυνο της κατάρρευσης του πολιτικού της φορέα και στις δικές της ανασφάλειες, λόγω των τεράστιων ευθυνών της στους Ο.Τ.Α. και το δημόσιο, γιατί αποτελούν και το βασικό πυλώνα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., βρίσκεται σε πανικό και χάνει την ψυχραιμία της.
Οι εργαζόμενοι στη σημερινή συγκυρία που ανατρέπονται τα πάντα βλέπουν μια πλειοψηφία στην ομοσπονδία που αντί να ασχολείται με τον ασφαλισμένο που δεν έχει γιατρό και φάρμακα, με τον εργαζόμενο που δεν μπορεί να πληρώσει το νοίκι, τα φροντιστήρια και τα δάνεια, με το συνάδελφο που μπήκε στην εφεδρεία και με όλους που κινδυνεύουμε να απολυθούμε, κοιτάει πως θα κρατηθεί στις καρέκλες της.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα αν με τους αγώνες τους, τη στάση τους και την ψήφο τους στείλουν στην εφεδρεία τις δυνάμεις του συνδικαλιστικού δικομματισμού!!!
Μόνο όφελος θα έχουν αν ανατρέψουν αυτούς τους συσχετισμούς.
Δεν μπορούν να μεταμορφώνονται χωρίς να κοκκινίζουν, να εγκαλούν τις δυνάμεις της συνδικαλιστικής Αριστεράς και να μιλάνε για ηθική στάση και συμπεριφορά αυτοί που ο χώρος που εκπροσωπούν βουλιάζει στο βούρκο της διαφθοράς. Έλεος παιδιά!!! Η Αμερική δεν ανακαλύφτηκε χθες που την ανακαλύψατε εσείς.
Και κάτι αποκαλυπτικό ως υποσημείωση. Στην πρότασή μας, να καταγγελθεί ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Συκεών-Νεάπολης Θεσσαλονίκης, συνδικαλιστής της Π.Α.Σ.Κ.Ε. και μέλος των διοικήσεων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (Δ.Ο.Ε.) και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. , Φασφαλής, γιατί ψήφισε την απόφαση να παραμείνουν τα Χριστούγεννα ανοιχτοί οι παιδικοί σταθμοί, οι σύντροφοί του τον αθώωσαν!!!.
Αυτό για το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών και όχι μόνο για την ειλικρίνειά τους … και αν όσα λένε τα εννοούν κιόλας.
Τετάρτη 25-01-2012 Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α
Επικοινωνία: www.askota.gr, www.apnet.gr, gharisis@poeota.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: