Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Μαζική παρουσία των ΠΟΛΙΤΩΝ της ΛΑΜΙΑΣ ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ στο σημερινό ΔΣ- Το κίνημα μετράει τις πρώτες νίκες!

Το υποκατάστημα της ΔΕΗ στη Λαμία από αυριο θα δέχεται να πληρώνονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι...Ο Δήμος παραχωρεί χώρο και προσφέρει νομική υποστηριξηγια ενημερωση των δημοτών και συλλογή λογαριασμων για προσφυγές δημοτών.

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα στη σημερινη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας από πολίτες που παρευρέθηκαν με σκοπό να ζητήσουν από το Δημαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους.
Παίρνοντας τον λόγο ο εκπρόσωπος του κινηματος ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ τόνισε πως θα πρέπει οι δημοτικοί σύμβουλοι να υπερκεράσουν το θεσμικό τους ρόλο και να ανταποκριθούν στον κοινωνικό τους ρόλο που είναι η υπεράσπιση και η εκπροσώπηση των πολιτών. Ζήτησαν να σταθούν στο πλευρό των δημοτών οι οποίοι με όπλα την αλληλεγγύη και την ανυπακοή , κινητοποιούνται και αρνούνται να πληρώσουν το παράνομο και κοινωνικα ανάλγητο χαράτσι ακινητων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα πρότειναν στη Δημοτική αρχή
α) Παραχώρηση εύκολα προσβάσιμου χωρου όπου εθελοντές με την αρωγή υπαλλήλων θα ενημερώνουν τους πολίτες και θα συγκεντρώνουν λογαριασμόυς και υπογραφές εξώδικων ειδοποιήσεων ή άλλων νομικών προσφυγών
β) Κινητοποίηση και αρωγή από τη νομική υπηρεσία του Δήμου για την οργανωση των προσφυγών μαζι με εθελοντές δικηγόρους.
Η κινητοποίηση των ΠΟΛΙΤΩΝ της ΛΑΜΙΑΣ, όπως σε πολλές πόλεις και γειτονιές της Ελλάδας όλο αυτό το διαστημα, έφερε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

Ο Δήμαρχος Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς συμφώνησε να παραχωρήσει χώρο στα γραφεία της νομικής υπηρεσίας του δήμου και να προσβέρει νομική στήριξη , όπως ζήτηθηκε από τους ΠΟΛΙΤΕΣ της Λαμίας για ενημέρωση και συγκέντρωση λογαριασμών.
Επιπρόσθετα, μέλος των Πολιτών , εργαζόμενος στη ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι η ΔΕΗ από αυριο θα δέχεται να πληρώνονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι. Η απόφαση αυτή είναι μια σημαντική νίκη του κινηματος και έγινε δεκτή με χειροκροτήματα παρόλο που δεν υπάρχειπρος το παρόν κάποια επίσημη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνει καμμιά διακοπή ρεύματος σε πολίτες που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι.
Στο πλευρό των πολιτών τάχθηκαν και οι επικεφαλείς της μειοψηφίας του Δ.Σ. Οπως τόνισαν τόσο ο κ. Κυριακάκης όσο και ο κ. Μπασδέκης, οι παραπάνω εξελίξεις είναι σε θετική κατεύθυνση, όμως ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να αποσυρθεί το παράνομο χαράτσι ακινητων γιατί είναι πιθανόν η κυβερνηση να επιχειρήσει άλλους τρόπους είσπραξης. Στο διάστημα αυτό το κίνημα θα επαγρυπνεί ώστε να μην εφαρμοστεί καμμιά διακοπή ρεύματος και κανένας συμπολίτης μας να μην μείνει χωρίς ρεύμα.
Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη!

http://altpressfthiotida.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: