Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΑΣΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ

"Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Οι Πρυτανικές Αρχές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καταγγέλλουν την είσοδο, την 29η Ιουνίου 2011, των αστυνομικών δυνάμεων στον πανεπιστημιακό χώρο του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Καλαμιώτου 2) και τη χρήση δακρυγόνων και....

κροτίδων εντός του κτηρίου, η οποία δημιούργησε σοβαρότατους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή φοιτητών και πολιτών που εισήλθαν σε αυτό για να προστατευτούν από τα χημικά και την αστυνομική βία, καταλύοντας το Πανεπιστημιακό άσυλο, χωρίς την άδεια των Πρυτανικών Αρχών.

Η ενέργεια αυτή μαζί με τα γενικότερα φαινόμενα της έντασης που διαδραματίστηκαν στο Κέντρο της Αθήνας με την ανεξέλεγκτη χρήση χημικών συνιστούν κατάφωρη παραβίαση βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Τα τελευταία γεγονότα εντείνουν την ανησυχία της Πανεπιστημιακής Κοινότητας για την αφόρητη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει πλέον η ελληνική κοινωνία και, κυρίως, η νεολαία μας".

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 29/6/11: Το κείμενο που δεν διαβάστηκε ποτέ

Αργά το βράδυ της 29ης Ιουνίου μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος καθώς και μέλη ομάδων της υποδομής της πλατείας συγκεντρώθηκαν στο σταθμό του Μοναστηρακίου και πέρασαν με πορεία από το Μοναστηράκι το Θησείο και το Γκάζι με τελικό προορισμό την Τεχνόπολη στο Γκάζι με σκοπό να διαβαστεί κείμενο στον Δημοτικό Σταθμό της Αθήνας 9,84. Οι υπεύθυνοι μετά από....
ένα παιχνίδι χρόνου, ενώ παράλληλα η παραγωγός που έκανε εκπομπή εκείνη την ώρα ισχυριζόταν ψευδώς ότι ασκούμε βία, μας αρνήθηκαν να εισέλθουμε στο χώρο εκπομπής.

Το παρακάτω κείμενο συμφωνήθηκε από πάνω από 500 μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης σε διαβούλευση που έγινε στην είσοδο του σταθμού.

“Καταγγέλουμε την απάνθρωπη βάναυση και δολοφονική καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων στις συγκεντρώσεις της 29ης Ιουνίου, οι οποίες με ανεξέλεγκτη χρήση ασφυξιογόνων στους κλειστούς χώρους του Μετρό και την αλόγιστη χρήση βίας με χτυπήματα στα κεφάλια διαδηλωτών, προκάλεσαν βαριά ιατρικά περιστατικά, εκατοντάδες τραυματιών και κίνδυνο απώλειας ζωών, με μοναδικό σκοπό την εξουδετέρωση των συμπολιτών μας.

Καταγγέλουμε επίσης την κυβέρνηση, η οποία για άλλη μια φορά και ενώ ο κόσμος διαδήλωνε ειρηνικά εκφράζοντας την μη νομιμοποίηση της, υπουργοί και βουλευτές της αγνοώντας την λαϊκή βούληση συνέχισαν απτόητοι την ψήφιση μιας μοναδικής στα χρονικά συμφωνίας ξεπουλήματος του μέλλοντος μας και της χώρας μας.

Θεωρούμε αποκλειστικά υπεύθυνους για τις εικόνες και πράξεις φρίκης που όλοι βιώσαμε τον Υπουργό προστασίας του πολίτη Χρήστο Παπουτσή και τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συμπολιτών μας καθώς και την δίωξη αυτών που διέπραξαν εγκλήματα κατά των πολιτών που συγκεντρώθηκαν για άλλη μια μέρα ασκώντας συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους.

Υπενθυμίζουμε στους υπεύθυνους της αιματοχυσίας ότι η εξουσία πηγάζει απ' το λαό.

Άμεση Δημοκρατία ΤΩΡΑ!”

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ 'Freedom Flotilla II-Stay Human"

Αλληλέγγυοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και πλήθος δημοσιογράφων -κυρίως από ξένα ΜΜΕ- βρέθηκαν στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ προχθές το πρωί για να παρακολουθήσουν τη συνέντευξη τύπου που έδωσαν μέλη του 'Freedom Flotilla II-Stay Human"....
που ετοιμάζεται να αποπλεύσει σε λίγες ημέρες για το λιμάνι της Γάζας.

Μέλη της αποστολής μίλησαν για την ανθρωπιστική αλλά και την πολιτική σημασία της αποστολής, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τον στολίσκο, την προπαγάνδα των ΜΜΕ αλλά και την αγάπη του κόσμου που έχει πλαισιώσει αυτό το εγχείρημα - σύμβολο αγώνα και αλληλεγγύης.

Στη συνέντευξη, ανάμεσα σε καταιγισμό χειροκροτημάτων, εκτός από τις τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων διαβάστηκε και μήνυμα υποστήριξης του Νίκου Παππά, κυβερνήτη του αντιτορπιλικού "Βέλος", του κινήματος του Πολεμικού Ναυτικού που εναντιώθηκε στη Χούντα.

Παρόντες, από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ήταν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων Πράσινων ενώ παραβρέθησαν και εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Μετά τη συνέντευξη ξένοι αλληλέγγυοι που θα ταξιδέψουν προς τη Γάζα, άνοιξαν πανό υπέρ των Παλαιστινίων επί της οδού Ακαδημίας και φώναξαν συνθήματα, μεταφέροντας την αγωνιστική διάθεση και στους δρόμους της Αθήνας.

shiptogaza.gr

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ AΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ:ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ

 κ Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου
Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΛ στην οποία σαν παράταξη είμαστε αντίθετη σε κάθε αύξηση του τιμολογίου του αγαθού που ονομάζεται νερό. Ζήτησα να πληροφορηθώ....
από τον πρόεδρο της κ. Τζίλα για το ύψος των ανελαστικών δαπανών της επιχείρησης και η απάντηση που πήρα ήταν ότι πλησιάζουν όλα μαζί περίπου το 1500.000 € ετησίως λειτουργικές δαπάνες, μισθοδοσίες κ.λ.π. Ζήτησα επίσης να πληροφορηθώ αν γνωρίζουμε τον αριθμό των οικημάτων μεμονωμένες οικίες ,διαμερίσματα ή καταστήματα που εκ του νόμου υποχρεούνται να συνδεθούν. Η απάντηση ήταν αρνητική, όμως γνωρίζουμε τον αριθμό των ήδη συνδεδεμένων που πλησιάζουν συνολικά τις 18000 στον ευρύτερο πλέον δήμο. Αφού συζήτησα με ανθρώπους της υπηρεσίας και μάλλον γνωρίζουν, ο αριθμός τον συνδέσεων μπορεί να φτάσει και ίσως ακόμα να ξεπεράσει τις 25000.
Εάν προσθέσουμε στο ποσό του 1500000 € , 500000 € για αποπληρωμή χρεών και άλλες 500000 € για αποθεματικό τότε πλησιάζουμε το ποσό των 2500000 € το οποίο με μια απλή διαίρεση με τον αριθμό των συνολικών δυνατών συνδέσεων δηλαδή τις 25000 τότε το αποτέλεσμα είναι ότι με 100 € ετησίως ανά σύνδεση όχι μόνο καλύπτουμε αλλά υπερκαλύπτουμε τις ανάγκες της ΔΕΥΑΛ. Εάν συνυπολογίσουμε και τα διάφορα άλλα έσοδα, όπως τα τέλη σύνδεσης, ή διαφόρων υπηρεσιών ή ακόμη από την χρέωση του νερού κατά κυβικό με ένα ελάχιστο όμως κόστος της τάξης των 2, 3 λεπτών μέχρι τα εκατό κυβικά 5 μέχρι τα 150 κυβικά και αρκετά ακριβά ίσως και τα 20 ή και παραπάνω για να αποτραπεί η αλόγιστη χρήση ή το πότισμα αγρών, τότε μάλλον εξάγεται το συμπέρασμα ότι και κοινωνική πολιτική θα ασκηθεί αλλά και τα οικονομικά της επιχείρησης θα βελτιωθούν διότι και πολύ φθηνότερα θα κοστίζει διότι με μια μέση κατανάλωση 50 κυβικών κατά μήνα το συνολικό ετήσιο κόστος δεν θα ξεπερνά τα 120 € που αποτελεί το ήμισυ του ελάχιστου ετήσιου κόστους που πληρώνει σήμερα μια οικογένεια δηλαδή έξη (6) δίμηνα επί 35 € δηλαδή 210 €. Και επειδή σύμφωνα πάντα με το νόμο και απαιτητά είναι και μπορούν να βεβαιωθούν γι αυτό προτείνουμε την επανάληψη της συζήτησης και τον επαναπροσδιορισμό της στάσης μας γενικότερα ως δημοτικό συμβούλιο αλλά και εσείς σαν διοίκηση σε ότι αφορά την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΛ για το κόστος του νερού και της αποχέτευσης, και όχι απλά να αποφασίζεται έτσι αβασάνιστα για αυξήσεις σε ένα ήδη ακριβό τιμολόγιο σε εποχές μάλιστα δύσκολες για όλους τους πολίτες. Για τον σκοπό αυτό ζητάμε η πρόταση αυτή να τεθεί σε ψηφοφορία.

Αλεξάνδρεια 29/6/2011 για την
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Θ.Τσιάπλας

ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΕΛ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΦΥΓΑΔΕΥΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤ

"Συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ με ακραία συμπεριφορά" θεωρείται πως είναι τουλάχιστον δύο κουκουλοφόροι που εμφανίζονται σε βίντεο - σοκ να συνομιλούν με αστυνομικούς των ΜΑΤ και στη συνέχεια να φυγαδεύονται προς το κτίριο της Βουλής κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων.....
Την ταυτότητα των κουκουλοφόρων επιβεβαίωσαν με δηλώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ, αποδοκιμάζοντας τις πρακτικές των πέντε ατόμων που εμφανίζονται σε βίντεο να συνομιλούν με άνδρες των ΜΑΤ σε άκρως φιλική ατμόσφαιρα...

Ειδικότερα, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΘΕΛ, Μιχάλης Λιαγούρης, δήλωσε πως οι δύο από εκείνους που συνομιλούν με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ "είναι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ με ανεξέλεγκτη, ακραία συμπεριφορά".

"Δύο από τα άτομα που συνομιλούσαν με τους αστυνομικούς ήταν πρώην συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ, που είχαν εμπλακεί σε επεισόδιο με μέλη αριστερών οργανώσεων", επιβεβαίωσε και ο ΓΓ του ΟΑΣΑ, Αλέξανδρος Κομίνης.

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΘΕΛ, Απόστολος Κασιμέρης, επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον κάποιοι εκ των πέντε ατόμων που συνομιλούσαν φιλικά με τους αστυνομικούς μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη είναι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ. Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι πέντε είχαν δεχθεί επίθεση αντιεξουσιαστών, κάποιοι είχαν τραυματιστεί και προσέγγισαν τους άνδρες των ΜΑΤ "για προστασία"...

Η άσπρη μπλούζα κι ο σιδερολοστός
Σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές μίλησε τηλεφωνικά ένας από τους ανθρώπους που πρωταγωνιστούν στο επίμαχο βίντεο, ο λεγόμενος "άνθρωπος με την άσπρη μπλούζα".

Οπως δήλωσε, ονομάζεται Αποστόλης Σουκαράς και είναι οδηγός της ΕΘΕΛ. Υποστήριξε πως "έμπλεξε" στα επεισόδια και τραυματίστηκε. Διέψευσε μάλιστα ότι φόραγε κουκούλα, αλλά αντίθετα, όπως υποστήριξε, είχε βάλει την σκισμένη του μπλούζα στο πρόσωπο για να προστατευθεί από τα χημικά.

Ο "άνθρωπος με την άσπρη μπλούζα" και τον σιδερολοστό... πρόσθεσε πως απευθύνθηκε στους αστυνομικούς προκειμένου να γλιτώσει από τα επεισόδια. Ωστόσο δεν μπόρεσε να δώσει πειστικές απαντήσεις όσον αφορά το σιδερένιο λοστό που κράταγε την ώρα που συνομιλούσε στους αστυνομικούς.

Ζητά το βίντεο η Ελένη Ράικου
Εγγραφο για τη διαβίβαση βίντεο που προβλήθηκε χθες απέστειλε στον τηλεοπτικό σταθμό Alter η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου.

Η εισαγγελέας ζητά από τον τηλεοπτικό σταθμό το βίντεο που προέβαλε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και στο οποίο φαίνονται πολίτες με καλυμμένα πρόσωπα, ένας εκ των οποίων κρατάει λοστάρι, να συνομιλούν με άνδρες των ΜΑΤ και στη συνέχεια να συνοδεύονται από άνδρες με πολιτικά στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Η εισαγγελία θα μελετήσει το βίντεο και θα κρίνει τις περαιτέρω ενέργειές της για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

ethnos.gr

ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΡΦΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Υπό κατάληψη από την Τετάρτη το δημαρχείο Χανιών. Στο στόχαστρο αγανακτισμένων πολιτικά γραφεία βουλευτών. Εισέβαλαν στο γραφείο του Χ. Μαρκογιαννάκη. "Είναι κότες και νταήδες" η απάντηση του πρώην υφυπουργού....
Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται και σήμερα, Πέμπτη, το δημαρχείο Χανίων, από ομάδα νεαρών που αντιδρούν στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Οι καταληψίες έχουν αναρτήσει πανό στην είσοδο του δημαρχείου και δεν επιτρέπουν σε κανένα την είσοδο.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης στην πόλη των Χανίων προκλήθηκε ένταση, όταν στο στόχαστρο ομάδας νεαρών που πραγματοποιούσαν πορεία, βρέθηκαν τα γραφεία των βουλευτών των Χανίων.

Αρχικά, η πορεία κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελίας Κουρουπάκη στην οδό Σκαλίδη όπου διαδηλωτές προκάλεσαν μικρές φθορές.

Στη συνέχεια, η πορεία κατευθύνθηκε προς την οδό Κυδωνιας όπου βρίσκονται τα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας και του βουλευτή Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές προκάλεσαν μικρές ζημιές στην κεντρική είσοδο των γραφείων της Δημοκρατικής Συμμαχίας και μεγαλύτερης έκτασης στα γραφεία του κ. Μαρκογιαννάκη, όπου και εισέβαλαν.

Στην συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία των βουλευτών Ευτύχη Δαμιανάκη και Σήφη Βαλυράκη, όπου είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομίας, ενώ στην οδό Περίδου όπου βρίσκονται τα γραφεία του κ. Δαμιανάκη, έβαλαν φωτιά σε κάδους χωρίς ωστόσο να προκληθούν άλλες ζημιές.

Η πορεία κατέληξε μετά τα μεσάνυχτα στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, ενώ από το βράδυ της Τετάρτης έξω από τα γραφεία των βουλευτών στα Χανιά υπάρχει αστυνομική παρουσία.

Χρ. Μαρκογιαννάκης: "Κότες, νταήδες, άναδρα ανθρωποειδή"

Πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς επιφύλασσε ο βουλευτής Χανίων της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" Χρήστος Μαρκογιαννάκης για τους δράστες της εισβολής και της καταστροφής του πολιτικού του γραφείου χθες το βράδυ στα Χανιά.

"Κότες, νταήδες, άνανδροι, ανθρωποειδή", τους αποκάλεσε οργισμένος ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι δράστες δεν διέλυσαν μόνο τα έπιπλα ή τον εξοπλισμό του γραφείου, αλλά ακόμη και τους... τοίχους και την τουαλέτα.

"Η κοινωνία πρέπει να απομονώσει αυτά τα άτομα", δήλωσε από το κατεστραμμένο γραφείο του ο κ. Μαρκογιαννάκης, προσθέτοντας πως "τα κόμματα πρέπει να πάψουν να εκμεταλλεύονται τέτοιου είδους καταστάσεις".

Flashnews.gr

QUIZ: ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΕΕ, ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΜΠΑΤΣΟΠΑΣΟΚΟΠΡΟΣΤΑΤΗΣ,ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;

Στα νιάτα στην ΕΦΕΕ,στα ύστερα προστάτης του μπατσοΠΑΣΟΚ....

ΛΑΘΗ ΣΤΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 5/7/11

Στην έκδοση εγκυκλίου σχετικά με τη διόρθωση λαθών προχώρησε το υπουργείο Παιδείας. Χάος με τα κοινωνικά κριτήρια. Ποιον κίνδυνο αντιμετωπίζουν οι μαθητές.....
Το υπουργείο Παιδείας, μετά από πολλά αιτήματα υποψηφίων για λάθος συμπλήρωση μηχανογραφικών, σχετικά με την επιλογή τους στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οδηγήθηκε στην έκδοση εγκυκλίου για παράταση προθεσμίας υποβολής υπεύθυνης δήλωσης διόρθωσης των λαθών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν πολλοί υποψήφιοι που αρχικά πίστεψαν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις με τα κοινωνικά κριτήρια, και θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τις θέσεις που δίδονται επιπλέον σ' αυτές τις κατηγορίες.

Στη συνέχεια, διαπίστωσαν ότι δεν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και επιθυμούν να “αποχαρακτηριστούν”, γιατί κινδυνεύουν να υποστούν τις ιδιαίτερα σκληρές συνέπειες της δήλωσης λανθασμένων στοιχείων.

Όμως το υπουργείο Παιδείας, δίδει τη δυνατότητα της διόρθωσης, αρκεί να έχει υποβληθεί σχετική αίτηση στις 29 και 30 Ιουνίου.

Δηλαδή, μέσα σε μία ημέρα πρέπει να έχουν στείλει αυτή την αίτηση και έως τις 5 Ιουλίου θα μπορούν να προβούν στη διόρθωση των λαθών τους.
news247.gr

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΩΣ 31/12/11

Παρατείνεται για έξι μήνες η ισχύς της απαγόρευσης πλειστηριασμών που λήγει στις 30 Ιουνίου, με διάταξη που περιλαμβάνεται στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, ο οποίος ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή....
Ειδικότερα, με το άρθρο 46 του νέου νόμου προβλέπονται τα εξής:

Αναστέλλονται για την περίοδο από την 1η Ιουλίου 2011 έως την 31η Δεκεμβρίου 2011 οι πλειστηριασμοί, οι οποίοι επισπεύδονται για την ικανοποίηση χρηματικών απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσόν των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ από πιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες παροχής πιστώσεων και από τους εκδοχείς των απαιτήσεων αυτών. Η διάταξη προστατεύει όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα (καταναλωτές, επιχειρήσεις κ.ά.).

Περαιτέρω, παρατείνεται για έξι μήνες, δηλαδή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2011, η απαγόρευση πλειστηριασμού της κύριας ή μοναδικής κατοικίας.

Πρόκειται για παράταση της απαγόρευσης που εμπεριέχεται στο νόμο 3869/2010 για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων ("τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά").

Απαγορεύεται επομένως μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους ο πλειστηριασμός της κατοικίας ακόμη και όταν η απαίτηση του πιστωτικού ιδρύματος υπερβαίνει το ποσόν των 200.000 ευρώ ή και όταν ο πλειστηριασμός γίνεται από οποιονδήποτε τρίτο.

Με τη διάταξη προστατεύεται η κατοικία, η αξία της οποίας δεν υπερβαίνει τα όρια που ορίζονται στο άρθρο 9 παρ. 2 του ν. 3869/2010, δηλαδή δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο απόκτησης πρώτης κατοικίας, προσαυξημένο κατά 50%.

Με το νέο νόμο διευκρινίζεται πλέον ρητά ότι η απαγόρευση καταλαμβάνει την κύρια ή μοναδική κατοικία κάθε φυσικού προσώπου, ανεξαρτήτως δηλαδή αν στερείται ή όχι πτωχευτικής ικανότητας. Συνεπώς, προστατεύεται η κατοικία όλων των φυσικών προσώπων, συμπεριλαμβανομένων και των εμπόρων.

Η αναστολή των πλειστηριασμών θα δώσει τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν περιέλθει σε αδυναμία πληρωμής να αναδιοργανώσουν σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία την κάλυψη των αναγκών τους και να επιδιώξουν την καλύτερη δυνατή διευθέτηση και εξυπηρέτηση των οφειλών τους.

Περαιτέρω, η παράταση θα διευκολύνει την απρόσκοπτη αξιοποίηση του ν. 3869/2010 για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, ενόψει και του συνεχώς αυξανόμενου ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται κατά την εναρκτήρια φάση της εφαρμογής του.
ethnos.gr

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ-ΣΑΛΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ

Αναστέλλονται, σύμφωνα με την ΠΝΟ, οι κινητοποιήσεις των ναυτεργατών και συνεπώς τα δρομολόγια των πλοίων από απόψε τα μεσάνυχτα θα εκτελούνται κανονικά....
Η σχετική ανακοίνωση της ΠΝΟ έχει ως εξής:

"Η Διοίκηση της ΠΝΟ που συνήλθε εκτάκτως σήμερα επισκόπησε κατ΄αρχήν την εξέλιξη της απεργιακής κινητοποίησης των Ελλήνων ναυτεργατών και σημείωσε με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι εξελίσσεται με απόλυτη επιτυχία και θα ολοκληρωθεί, όπως έχει εξαγγελθεί σήμερα τα μεσάνυχτα. Με την ευκαιρία αυτή, απευθύνει στους ναυτεργάτες θερμό συναδελφικό και αγωνιστικό χαιρετισμό και τους ευχαριστεί για την ομόθυμη συμμετοχή τους κατά την διάρκεια του απεργιακού αγώνα.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας συζήτησε δια μακρών την προσθήκη – αναδιατύπωση στην Ολομέλεια της Βουλής που αφορά στο Άρθρο 44 παρ. 1 στο Σχέδιο Νόμου "Επείγοντα μέτρα εφαρμογής μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015" το οποίο θεωρεί ότι δεν αποκαθιστά τις εύλογες ανησυχίες και τον εντονότατο προβληματισμό των ναυτεργατών, εν ενεργεία και συνταξιούχων και γι΄αυτό το απορρίπτει.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, εκπροσωπώντας το σύνολο των Ελλήνων ναυτεργατών, με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, απεφάσισε την ανασύνταξη των δυνάμεών της προκειμένου την επόμενη εβδομάδα να συνεδριάσει εκ νέου η Διοίκησή της για να οργανώσει τους αγώνες της και παράλληλα με κατεπείγον έγγραφό της που απέστειλε σήμερα, ζητεί άμεση συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό προκειμένου να του εκθέσει λεπτομερώς τις θέσεις της πάνω στις οποίες βασίζεται η αντίθεσή της στο σχετικό Σχέδιο Νόμου.

Με την ευκαιρία αυτή, υπενθυμίζεται ότι από τον Ιούλιο του περασμένου χρόνου πάγια και σταθερή θέση της Διοίκησης της ΠΝΟ υπήρξεν και εξακολουθεί να είναι η διατήρηση της αυτονομίας και αυτοτέλειας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, που καταργήθηκαν με τον Ν. 3863/2010 "Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα και συναφείς διατάξεις, ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις" με το άρθρο 27 του οποίου από 1-1-2013 ο κλάδος κύριας σύνταξης Ναυτικών του ΝΑΤ εντάσσεται στον κλάδο σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, γεγονός που εξακολουθεί να βρίσκει την ΠΝΟ κάθετα αντίθετη".

ethnos.gr

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝ

Η Νεολαία ΣΥΝ δέχτηκε σκληρή επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ στην Αμαλίας. Δεκάδες άνδρες κατά μήκος της Αμαλίας με σταθερό βήμα προχωρούσαν κατα πάνω στο μπλοκ -στο σημείο δεν γινόταν απολύτως τίποτε. Μία γυναίκα με καπέλο με το εθνόσημο περπατούσε μαζί με τα ΜΑΤ και φώναζε "φύγετε από εδώ, πουλήσατε τη χώρα στους άθεους". Μόλις έφτασαν κι ενώ...
το μπλοκ άρχισε να κάνει μικρά βήματα προς τα πίσω, στελέχη του κόμματος πλησίασαν τους ΜΑΤατζήδες λέγοντας να σταματήσουν το βήμα τους, πρόκειται για το μπλοκ του ΣΥΝ, δεν γίνονται επεισόδια. Η απάντηση ήταν φυσουνιές στα πρόσωπα και δακρυγόνα μέσα στον κόσμο. Πήγαν το μπλοκ "καροτσάκι" μέχρι το πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος, όπου περίμεναν άλλες διμοιρίες. Περικύκλωσαν τος διαδηλωτές και άρχισαν να βαράνε, συνεχίζοντας παράλληλα τη ρίψη δακρυγόνων. Κακείν κακώς έφτασαν τα μέλη μέσα στην πλατεία, όπου τα ΜΑΤ συνέχισαν να ρίχνουν δακρυγόνα από ψηλά. Πολλοί σκορπίστηκαν. Το μπλοκ ξανασυγκροτήθηκε στη Μητροπόλεως ώστε να διαπιστωθεί αν λείπει κάποιος. Προχώρησε προς το Μοναστηράκι και διαλύθηκε λίγο πιο κάτω.
Στην πλατεία στο Μοναστηράκι μια μεγάλη παρέα μελών της Νεολαίας και του κόμματος, γύρω στα 60 άτομα, σταμάτησαν να φάνε και να πάρουν ανάσες. 6:50 μ.μ. το γκρουπ των Δελτάδων που "χτύπησε" τους θαμώνες στο Μπαϊρακτάρη, εισέβαλε στην πλατεία κι άρχισε να πετάει κρότου λάμψης. Όσοι βρίσκονταν στην πλατεία, ανάμεσά τους πολλοί τουρίστες, πανικοβλήθηκαν κι άρχισαν να τρέχουν. Κάποιοι μπήκαν στο σταθμό του ΗΣΑΠ διαπίστωσαν όμως ότι ήταν κλειστός. Τα μέλη της νεολαίας κατευθύνθηκαν προς τη Ξενοφώντος, συνειδητοποιώντας ότι οι ΔΕΛΤΑδες τους κυνηγούν. Άρχισαν να τρέχουν, οι ΔΕΛΤΑδες από πίσω τους μέχρι την Ερμού και τα στενά όπου τους έχασαν.

avgi.gr

ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ:Η ΚΕΡΑΤΕΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ.ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Να δικαιολογήσει τη στάση της κυβέρνησης και της ΕΛΑΣ για όσα διαδραματίστηκαν χθες στο κέντρο της πρωτεύουσας επιχείρησε από το βήμα τη Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής....
"Η Κερατέα ήταν η προπόνηση για το όποιο ενδεχόμενο είχαμε στο μέλλον" εκτίμησε ο υπουργός που ισχυρίστηκε πως υπήρξε οργανωμένο σχέδιο για την πρόκληση επεισοδίων χθες από κουκουλοφόρους που όπως είπε δεν ανήκουν στο δυναμικό της ΕΛΑΣ. "Το Αστυνομικό Σώμα αποτελείται από 55.000 και εδώ και 15 χρόνια υπάρχει ελεύθερος συνδικαλισμός... Δεν υπήρξε κανένας από αυτούς που να είπε πως λειτούργησε ως προβοκάτορας ή να γνωρίζει κάποιον που είχε αυτή την εντολή..." είπε.

Για τους εκατοντάδες διαδηλωτές που αποκλείστηκαν χθες στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα ο υπουργός επικαλέστηκε μαρτυρίες "δικών μας ανθρώπων" όπως είπε που του είπαν πως εκεί βρισκόταν άτομα με μάσκες "ακριβότερες από αυτές της Αστυνομίας". Παραδέχθηκε μεν πως υπήρχαν και πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα, οι οποίοι όμως είχαν στο μεταξύ διακομιστεί μέσω του μετρό σε νοσοκομεία.

Τον ισχυρισμό του υπουργού Προστασία του Πολίτη, ότι το πλήθος που είχε εγκλωβιστεί στο Μετρό ήταν ταραχοποιοί που ξαπόσταιναν υιοθέτησε λίγο αργότερα και ο υπουργός Υγείας, Αν. Λοβέρδος.

Και.. Μίκης

Στην αρχή της τοποθέτησής του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη άφησε αιχμές και εναντίον του Μίκη Θεοδωράκη, αναφερόμενος σε δήλωσή του που είχε δημοσιευθεί στο χθεσινό φύλλο της "Αυγής" και η οποία όπως είπε διαβάζονταν από μεγάφωνα στην πλατεία Συντάγματος πριν από τα επεισόδια.

Αντάρτικο πόλης

Ο Χρ. Παπουτσής "είδε" χθες την προσπάθεια οργάνωσης συνθηκών που, όπως είπε, παραπέμπουν σε αντάρτικο πόλης. Επιχείρησε να τεκμηριώσει την άποψή του κάνοντας εκτενείς αναφορές στα καπνογόνα που όπως είπε ήταν μέρος του σχεδίου προκειμένου να μην έχουν ορατότητα οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Εν πολλοίς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προσέφερε πλήρη κάλυψη στην ΕΛΑΣ για τη στάση της κατά τη χθεσινή ημέρα. "Η εντολή της κυβέρνηση ήταν αυτοσυγκράτηση... Προστατεύτηκαν οι θεσμοί..." τόνισε.


Αλέκα Παπαρήγα: «Αφελής ή συγκαλύπτει ο Χρ. Παπουτσής»

Από το Βήμα της Βουλής η Αλέκα Παπαρήγα απέρριψε τους ισχυρισμούς του υπουργού Προστασίας για το ρόλο της αστυνομίας στα επεισόδια των προηγούμενων δύο ημερών. Απαντώντας σε όσα υποστήριξε ο Χρ. Παπουτσής, ότι σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχαν τραυματίες στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, η γ.γ. του ΚΚΕ δήλωσε ότι οι τρεις γιατροί και η μία νοσηλεύτρια που έστειλε στο σταθμό το ΚΚΕ είδαν 30-40 τραυματίες από σπασμένα τζάμια και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα στο πρόχειρο ιατρείο που είχε στηθεί στο χώρο. "'Η δεν σας τα μεταδίδουν καθαρά ή είστε αφελής. Προβοκάτσια, υπήρχε", είπε.

Ο Χρ. Παπουτσής ζήτησε το λόγο για να διαβεβαιώσει τη γραμματέα του ΚΚΕ ότι "με αυτή την κυβέρνηση και με Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, προβοκάτορες στην Ελληνική Αστυνομία δεν πρόκειται να δράσουν".

"Είτε είστε αφελής είτε συγκαλύπτετε", απάντησε η Αλέκα Παπαρήγα

Τσίπρας: Κάποιοι έχουν ευθύνη για την αντιδημοκρατική εκτροπή
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα χθεσινά έκτροπα στο κέντρο της Αθήνας γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας. «Χθες υπήρξε κατάλυση της Δημοκρατίας και αντιδημοκρατική εκτροπή και κάποιοι έχουν ευθύνη γι' αυτό», υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής.
Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για πογκρόμ βίας κατά ειρηνικών πολιτών και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενορχήστρωσε "τρισάθλιο σχέδιο", που περιλάμβανε την αγαστή συνεργασία κράτους και παρακράτους κια γύρισε τη χώρα πολλά χρόνια πίσω.

"Συνδικαλιστές της αστυνομίας αισθάνθηκαν την ανάγκη να ζητήσουν συγνώμη και εσείς δεν είπατε μια λέξη", επεσήμανε, απαντώντας σε όσα είχε πε λίγο νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και διερωτήθηκε αν η γραμμή άμυνας περιφρούρησης της Βουλής φτάνει μέχρι τον... Μπαϊρακτάρη (σ.σ. στο Μοναστηράκι).

Μιλώντας για τον Χρ. Παπουτσή, ανέφερε ότι η μοίρα έφερε τον πρόεδρο της ΕΦΕΕ που κατήγγειλε τις δολοφονίες Κουμή-Κανελλοπούλου να είναι υπουργός μιας κυβέρνησης που που επέλεξε να περάσει με καταστολή τα νέα οικονομικά μέτρα.

Υπογράμμισε ότι αυτά που έγιναν ήταν προς το συμφέρον της κυβέρνησης, καθώς η συζήτηση σήμερα αφορά στη βία και όχι στα μέτρα.

"Εγκαθιδρύσατε με την ψήφο σας και τα ΜΑΤ τη 'νέα μνημονιακή δημοκρατία'. Να τη χαίρεστε", είπε.

enet.gr

ΨΕΥΤΗΣ ΟΛΚΛΗΣ Ο ΜΟΣΙΑΛΟΣ: Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΜΥΝΕΤΑΙ !!!

Τι κι αν βγήκε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων και ζήτησε συγνώμη για τα χημικά και το χαμό που έκαναν χτες οι αστυνομικοί, τι κι αν στα κανάλια και στο ίντερνετ είδαμε αμέτρητα βίντεο με την απρόκλητη βία των αστυνομικών του Πασόκ, τι κι...αν ακόμα και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ εγκαλούν το γραμματέα τους για την αστυνομική βία και αυθαιρεσία.
Ο Ηλίας Μόσιαλος, ο νέος υπουργός προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ, βγήκε στην τηλεόραση να πει ότι η αστυνομία πάντα αμύνεται και δεν επιτίθεται. Ψεύτης ολκής, ψεύτης με τα όλα του ο νέος υπουργός.
Παραδίδεται κι αυτός στη λαϊκή χλεύη

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ "ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ" ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ. ΑΝΑΙΤΙΑ ΧΡΗΣΗ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Ενα ακόμα ερασιτεχνικό βίντεο που διέρρευσε στο διαδίκτυο την Τετάρτη, εγείρει ερωτηματικά για την στάση της ΕΛ.ΑΣ. απέναντι στην προσπάθεια καταστολής των φαινομένων βίας. Αναίτια χρήση βίας ενάντια στους απλούς πολίτες από την ΠΑΣΟΚική αστυνομία του Παπουτσή. Θαυμάστε τους...

"ΑΔΕΙΑΣΕ" ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΤΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ. "ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΝΩΜΗ"

Ακούς τους υπουργούς στην τηλεόραση να δικαιολογούν τον χημικό πόλεμο στο Σύνταγμα χτες και απορείς. Ακούς τους Πασόκους αλοζονικά να απαντούν στις αιτιάσεις για την απαράδεκτη συμπεριφορά των αστυνομικών και απορείς.
Όμως, όταν έρχεται ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων της χώρας να δηλώσει ότι ζητάει συγνώμη από τους πολίτες για τη συμπεριφορά της αστυνομίας τότε οι Υπουργοί και το ΠΑΣΟΚ συνολικά γίνεται περίγελος.
Δείτε τι είπε ο κ. Φωτόπουλος και αντιπρόεδρος για την "μηδενική ανοχή" που είχαν εντολή οι αστυνομικοί...«Ζητάω συγνώμη από τους πολίτες. Είναι ντροπή», τόνισε ο κ. Φωτόπουλος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ ερωτηθείς αν οι άνδρες των ΜΑΤ είχαν πολιτικές εντολές να επιτεθούν στους πολίτες, απάντησε πως δεν μπορεί να δεχθεί πως οι αστυνομικοί λειτουργούν αυτοβούλως. «Αν είναι έτσι, τότε είμαστε άτακτο σώμα και κάποιος πρέπει να μας βάλει σε τάξη», παρατήρησε για να προσθέσει στη συνέχεια: «Αν αυτό λέγεται δημοκρατία και ομαλή λειτουργία και ενδεδειγμένος τρόπος λειτουργίας της αστυνομίας, βροντοφωνάζω "όχι"». «Ντροπή, ντροπή, ντροπή», τόνισε και ζήτησε να γίνει ενδελεχής έρευνα και να μην μείνει τίποτε κρυφό.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ άφησε αιχμές για την πολιτική ηγεσία, η οποία όπως ανέφερε, καλεί την Αστυνομία να αντιμετωπίσει προβλήματα πολιτικά που χρειάζονται άλλες παρεμβάσεις, παρά να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη.
Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Νίκος Καραδήμας "χθες έχω την αίσθηση ότι η αστυνομία δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα, τουλάχιστον σε επιχειρησιακο επίπεδο. Υπήρχε συντονιστικό κέντρο, υπήρχε κέντρο επιχειρήσεων που από ότι διαπιστώσαμε και εμείς η εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων που έγινε ήταν κατ΄εντολή. Δεν αποφάσιζε ο κάθε αστυνομικός που υπηρετεί στα ΜΑΤ τη χρήση μόνος του".

Στο ερώτημα εάν η άνωθεν εντολή ήταν "ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ" ο κύριος Καραδήμας απάντησε "σας το είπα ξεκάθαρα. Κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών, αυτο φαίνεται. Επίσης ούτε πολλές συλλήψεις είχαμε. Σε κάθε περίπτωση όταν βλεπεις κουκουλοφόρο με ρόπαλο πας και τον συλλαμβάνεις. Δεν κάνεις μάχη εκ του συστάδην".

Διαμαρτυρία Οικολόγων - Πράσινων στις Βρυξέλλες - Συμμετείχαν 3 Ημαθιώτες

Συμβολική διαμαρτυρία μπροστά στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε στις 29 Ιουνίου, ημέρα ψήφισης από τη βουλή των Ελλήνων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ομάδα...μελών των Οικολόγων - Πράσινων. μεταξύ των οποίων και τριών στελεχών από την Ημαθία.
Τα μέλη της ομάδας ύψωσαν πανό με το σύνθημα "ΟΧΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ" και "ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ". Με τον τρόπο αυτό θέλησαν να ενωθούν με όλους τους Έλληνες και να διεκδικήσουν το αυτονόητο. Να μην περάσει το ξεπούλημα της Ελλάδας και να μην βυθισθεί η Ελληνική κοινωνία σε μια μόνιμη φτώχεια.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ "ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ" ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Λ. ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗ

Την παραίτησή του από το ΠΑΣΟΚ υπέβαλλε με επιστολή του ο υποψήφιος στις Περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό του Μάρκου Μπόλαρη, Λάζαρος Χατζηιωαννίδης

Κοινοποίηση: Γραφείο Πρωθυπουργού, Γραμ Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, Γραμ Περιφ. Κεν. Μακεδονίας, Γραμ ΝΕ Ημαθίας, Γραμ. ΣΕ Νάουσας, ΜΜΕ Ημαθίας, Μέλη τοπικών οργανώσεων

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας υποβάλω την παραίτηση μου από τα όργανα του κόμματος για ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους......
Η αξιοπρέπεια μου δε μου επιτρέπει να στηρίξω και να υπερασπιστώ πρακτικές και πολιτικές τις οποίες ιδεολογικά καταδικάζω.

Οι άξονες στους οποίους στηρίχθηκε το ΠΑΣΟΚ σαν κίνημα ήταν η εθνική ανεξαρτησία και η λαϊκή κυριαρχία.

Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα έχουν εκλείψει οι αρχές και οι ιδέες που με ενέπνευσαν να αγωνιστώ για αυτήν την παράταξη.

Θα ήθελα να τονίσω σε αυτό το σημείο πως σε μια Δημοκρατία δε χωρούν αδιέξοδα και εκβιασμοί. Πάντα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και πολιτικές.

Σε μια Δημοκρατία δεν μπορεί να είναι επιλογή η Τρομοκρατία, η κοινωνική εξαθλίωση, ή ο εργασιακός Μεσαίωνας.

Η πλατεία Συντάγματος μετατράπηκε σε σύγχρονη κοιλάδα των δακρύων.

Έχετε πάψει εδώ και καιρό να παίρνετε μηνύματα από τη βάση, και αυτό είναι το σοβαρότερο δείγμα ενός καθεστώτος ολοκληρωτισμού.

Η παραίτηση μου είναι οριστική και αμετάκλητη και σας παρακαλώ να γίνει αποδεκτή.

Με τιμή
Λάζαρος Χατζηιωαννίδης

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΚΚΕ: "Να σταματήσει η ρίψη χημικών

Με παρέμβαση του στην Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, κατήγγειλε εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας την πρωτοφανή επίθεση των δυνάμεων...καταστολής με χρήση χημικών, ζήτησε τον άμεσο απεγκλωβισμό από το Μετρό και την ευρύτερη περιοχή διαδηλωτών και άλλων πολιτών και το σταμάτημα της ρίψης χημικών που δημιουργούν αφόρητη κατάσταση σε χιλιάδες ανθρώπους στο κέντρο της Αθήνας.

ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ- ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΣΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ


Στα πλαίσια της διαφήμισης των τουριστικών αξιοθέατων της Αθήνας οι ΜΑΤατζήδες είπαν να περάσουν από τον πεζόδρομο, όπου έτρωγαν αμέριμνοι Έλληνες και ξένοι και να αρχίσουν να ρίχνουν βόμβες κρότου λάμψης.
Όπως ήταν φυσικό έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα και επευφημίες.
Το ΠΑΣΟΚ είναι γνωστό ότι προβάλλει τη χώρα μας και σήμερα έδωσε ρέστα. Θαυμάστε τους διαφημιστές του Παπουτσή

ΣΥΝ: Κυβερνητικό σχέδιο άγριας καταστολής

"Η κυβέρνηση εδώ και ώρες έχει κηρύξει στρατιωτικό νόμο στην πλατεία Συντάγματος και στις γύρω περιοχές", αναφέρει ο Συνασπισμός σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας
Παράλληλα σημειώνει ότι εκατοντάδες πολίτες κινδυνεύουν "από την ανεξέλεγκτη χρήση χημικών και τις αστυνομικές επιθέσεις" και κάνει λόγο για....
επικίνδυνο κυβερνητικό σχέδιο άγριας καταστολής και άμεσης διάλυσης 36 ημερών μαζικότατων και ειρηνικών διαδηλώσεων.

"Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που πριμοδοτεί τη στρατηγική της έντασης και της βίας που οδηγεί σε επικίνδυνες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ζητάμε την άμεση απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από το κέντρο της πόλης", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ "ΚΟΒΟΝΤΑΙ"

Ένας Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας για άτομα με Αναπηρία και ένας για το Παιδί και την Οικογένεια, θα υπάρχει σε (σχεδόν) κάθε περιφέρεια της χώρας, καθώς η λιτότητα «έκοψε» τους περισσότερους από τους 92 που υπάρχουν σήμερα.....
Τονίζεται πως οι υφιστάμενες μονάδες θα εξακολουθούν να λειτουργούν ως παραρτήματα του ενιαίου Οργανισμού με εξειδικευμένο αντικείμενο και οι θέσεις εργασίας σε αυτές, θα ενσωματωθούν στο νέο φορέα. Οι νέοι φορείς που δημιουργούνται σε κάθε περιφέρεια θα ονομάζονται Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας Παιδιού & Οικογένειας και Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας ΑμεΑ. Αναλυτικά οι αλλαγές σε κάθε περιφέρεια:

ΑΤΤΙΚΗΣ

10 NΠΔΔ συνενώνονται σε 2

1. Κέντρο Βρεφών «Η ΜΗΤΕΡΑ»
2. Αναρρωτήριο Πεντέλης
3. Παιδόπολη «Αγ. Ανδρέας»
4. Παιδόπολη «Αγ. Βαρβάρα»

1. Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων Βούλας
2. Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Παίδων
3. Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δυτ. Αθήνας
4. Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ανατ. Αθήνας
5. Μιχαλήνειο Κέντρο Προστασίας Παιδιών
6. Παιδικό Αναπτυξιακό Κέντρο Πειραιά

ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

8 NΠΔΔ συνενώνονται σε 2

1. Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Λαμίας

1. Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Ευρυτανίας
2. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Βοιωτίας
3. Θεραπ. Χρ. Παθήσεων Εύβοιας
4. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Εύβοιας
5. Θεραπ. Χρ. Παθήσεων Φθιώτιδας
6. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Φθιώτιδας
7. Κέντρο Στήριξης ΑΜΕΑ αμφισσας

ΚΕΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

1. Παπάφειο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Θεσ/νίκης

1. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Πέλλας
2. Ι.Κ.Π. «Αγ. Παντελεήμων»
3. Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης Θεσ/νίκης
4. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ημαθίας
5. ΚΑΦΚΑ Νιγρίτας Σερρών
6. ΚΑΑΜΕΑ Σερρών
7. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Χαλκιδικής
8. ΚΕΠΕΠ «Αγ. Δημήτριος» Θεσ/κης
9. ΚΕΚΕΠ Σιδηρόκαστρου

ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

1. Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Δράμας 2. Παιδόπολη «Αγ. Γεώργιος» Καβάλας

1. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Καβάλας
2. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ροδόπης
3. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ξάνθης
4. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Έβρου
5. ΚAAΚΥΑΜΕΑ ’ργους Ορεστικό
6. Θεραπευτήριο Χρ. Παθήσεων Παίδων Κομοτηνής
7. Θερ. Χρον. Παθήσεων Καβάλας 8. Θερ. Χρον. Παθήσεων Δράμας

ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

5 NΠΔΔ συνενώνονται σε 2

1. Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Φλώρινας
2. Παιδόπολη «Αγ. Όλγα» Φλώρινας

1. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Φλώρινας
2. ΚΑΑΚΥΑΜΕΑ Καστοριάς
3. ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου Φλώρινας

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

6 NΠΔΔ συνενώνονται σε 1 καθώς δεν υφίσταται φορέας παιδικής προστασίας

1. Θεραπ. Χρ.Παθήσεων Τρικάλων
2. ΚΕΠΕΠ Καρδίτσας
3. ΚEKΥΚΑΜΕΑ Καρδίτσας
4. Κέντρο Στήριξης Αυτιστικών Ατόμων Μαγνησίας
5. Θεραπ. Χρ. Παθήσεων Λάρισας «Ο Αριστεύς»
6. Κέντρο Προστασίας ΑμεΑ Λάρισας «Ο Αριστεύς»

ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

4 NΠΔΔ συνενώνονται σε 1 καθώς δεν υφίσταται φορέας παιδικής προστασίας

1. Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Αγιάσου «Θεομήτωρ»
2. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Λέσβου
3. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Σάμου
4. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Χίου

ΙΟΝΙΟΥ

2 NΠΔΔ συνενώνονται σε 1 καθως δεν υφίσταται φορέας Αμέα

1. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Κεφαλονιάς
2. Οργανισμός Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου

ΗΠΕΙΡΟΥ

9 NΠΔΔ συνενώνονται σε 2

1. Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Φιλιατών Θεσπρωτίας
2. Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Κόνιτσας
3. Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ιωαννίνων
4. Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Πωγωνιανής

1. Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Ιωαννίνων «Νεομάρτυς Γεώργιος»
2. Θεραπ. Χρoνίων Παθήσεων Ηγουμενίτσας
3. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Πρεβέζης
4. Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Φιλιατών Θεσπρωτίας
5. ΚΑΑΚΥΚΑΜΕΑ ’ρτας

ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

1. «Σκαγιοπούλειο» Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Πάτρας
2. Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Πατρών

1. ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας
2. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αιτωλοακαρνανίας
3. Μονάδα Σπαστικών Παιδιών Πατρών
4. Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων Ν. Αχαϊας
5. ΚΑΦΚΑ Αιγίου
6. Ι.Κ.Π. Πύργου «Αγ.Χαράλαμπος»
7. ΚΕΠΕΠ Λεχαινών
8. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑΗλείας

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

4 NΠΔΔ συνενώνονται σε 1 καθως δεν υφίσταται κανένας φορέας ΑμεΑ

1. ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών Μεσσηνίας
2. KEKYKAMEA Μεσσηνίας
3. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αργολίδας
4. ΚΑΦΚΑ Κορίνθου

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

1. Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ρόδου

1. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Δωδεκανήσου
2. Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Παίδων Ρόδου
3. ΚΑΦΚΑ Ρόδου
4. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Κυκλάδων

ΚΡΗΤΗΣ

1. Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ηρακλείου
2. Παιδόπολη Νεάπολης Λασιθίου

1. Θερ. Χρονίων Παθήσεων Χανίων
2. Θερ. Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου
3. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ρεθύμνου
4. Ίδρυμα Κοιν. Πρόνοιας Ρεθύμνου
5. Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών Πόμπιας
6. Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης (Χανιά)
7. Παιδικό Αναπτυξιακό Κέντρο Ηρακλείου

enet.gr

Η ΓΕΝΟΠ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΗ

ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΜΑΧΕΣ
Μετά την ψήφιση του βαρβάρου, αντεργατικού και αντιλαϊκού μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πάλεψε....
επί 10 ημέρες για να μην περάσει, το ΔΣ της Ομοσπονδίας αποφάσισε σε αυτή την φάση την αναστολή των επαναλαμβανόμενων 48ώρων απεργιών.
Θέτουμε τις δυνάμεις μας σε πλήρη ετοιμότητα και ετοιμαζόμαστε για νέες μάχες.
Για εμάς τίποτα δεν τελείωσε ,ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ
Για να γίνει πράξη η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ η κυβέρνηση θα χρειαστεί να ματώσει πολλές φορές.
Τις επόμενες μέρες στη βάση της ενσωματωμένης ασφαλιστική μας περιουσίας στην περιουσία της ΔΕΗ και με βάση το ότι η πολιτεία αγνοεί – παρανομεί και δεν συμμορφώνεται με τα όσα οι νόμοι ορίζουν γύρω από την καταβολή του παγίου πόρου καταθέτουμε εξώδικο και αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και της ΔΕΗ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Kokinorodo

Κουρουμπλής μετά τη διαγραφή του: Περπατάω στο δρόμο και δεν φοβάμαι…

Την πρόθεση του να διατηρήσει την έδρα του στη Βουλή, ανακοίνωσε μετά τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής. Όπως τόνισε, την καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου «επέβαλε» το πατριωτικό του καθήκον και οι καθημερινές αντιδράσεις του κόσμου.
«Έκανα αυτό που ένιωθα... καλά εγώ, αυτό που μου ζητούσαν τα παιδιά μου, αυτό που μου ζητούσαν οι άνθρωποι που περπατάω στο δρόμο και δεν φοβάμαι, αυτό που το πατριωτικό μου καθήκον μου υπαγόρευσε. Λοιπόν αυτή είναι η δική μου οικογένεια, ως εκ τούτου αυτός είναι ο πολιτικός μου χώρος. Από εκεί και πέρα η ζωή θα δείξει, εγώ ελπίζω ειλικρινά να δικαιώσει εμένα η ζωή» δήλωσε στο Βήμα fm.

Όσον αφορά στα κομματικά, ξεκαθάρισε ότι θα διατηρήσει την έδρα του.

«Είμαι πάντα ΠΑΣΟΚ. Όχι την έδρα δεν θα την παραδώσω, γιατί να την παραδώσω; Εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ, κανένας δεν μπορεί να με διαγράψει από το ΠΑΣΟΚ. Είμαι της συνείδησης του ΠΑΣΟΚ και της κοινωνίας. Ο Πρόεδρος αυτό έκρινε, τον ευχαριστώ, θα συνεχίσω την προσπάθεια μου να υπερασπιστώ ακριβώς αυτά που λέει η δήλωση μου» πρόσθεσε.

Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, καταψηφίζοντας το Μεσοπρόθεσμο, δήλωσε ότι “Πατριωτισμός, κατά την αντίληψη μου, είναι η σύγκρουση με την κοινωνική αδικία που δημιουργείται από την άνιση κατανομή των βαρών της κρίσης” και στη συνέχεια διαγράφηκε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

http://www.enet.gr/

Καταστροφή γραφείων του ΠΑΣΟΚ σε Χανιά και Ηράκλειο

Χανιά

Ομάδα νεαρών εισέβαλε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά, καταστρέφοντας ότι έβρισκαν μπροστά τους, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάληψη στο δημαρχείο της πόλης. Περίπου 50 άτομα εισήλθαν στα γραφεία της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας φθορές.
Στα Χανιά, ομάδα νεαρών... κατέστρεψε το μεσημέρι της Τετάρτης τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά. Στη διάρκεια πορείας κατά του μνημονίου, ομάδα νεαρών απομακρύνθηκε από το πλήθος, παραβίασε την είσοδο των γραφείων που βρίσκονται στην οδό Κυδωνίας και κατέστρεψε ότι υπήρχε μέσα.

Παράλληλα, έσπασαν και πέταξαν στο δρόμο την πινακίδα των γραφείων, ενώ αναποδογύρισαν γραφεία και καρέκλες κατάστρεψαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, fax, τηλέφωνα τηλεοράσεις, άδειασαν ντουλάπες με έντυπο υλικό καθώς και ντοσιέ με αρχεία.

Έγραψαν και συνθήματα στους εσωτερικούς τοίχους των γραφείων, που θύμιζαν βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς τα πάντα είχαν καταστραφεί.

Την ώρα της εισβολής, στα γραφεία δεν υπήρχαν εργαζόμενοι, ενώ το μεσημέρι, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κλήθηκαν στην αστυνομία προκειμένου να υποβάλουν κατάθεση.

Η πορεία κατευθύνθηκε προς το δημαρχείο Χανίων, το οποίο βρίσκεται στον ίδιο δρόμο και οι διαδηλωτές προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου.

Ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, αποχώρησε από το δημαρχείο συνοδευόμενος, ενώ κατά την έξοδό του αποδοκιμάστηκε και ο τέως δήμαρχος Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Στο Ηράκλειο, ομάδα περίπου 50 ατόμων, εισέβαλε στα γραφεία της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Αβέρωφ του Ηρακλείου στις 2 το μεσημέρι και προξένησε φθορές. Οι άγνωστοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον μελών της Ν.Ε , έριξαν μια μεσοτοιχία που ήταν από γυψοσανίδα και αφού εισέβαλαν στο χώρο, προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στα γραφεία.

το ΒΗΜΑ.

Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΑΥΤΟΥΣ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Αυτούς τους κουκουλοφόρους χτυπούσαν τα Πασοκικά ΜΑΤ σήμερα στο Σύνταγμα;
Όμως, ποιος είπε ότι οι εξουσίες έχουν αξιοπρέπεια; Ποιος είπε ότι ο Παπανδρέου δε θα μετέρθει όλων των μέσων για να παραμείνει στην εξουσία;

Ο Γ. ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΚΑΙ Ο Φ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ


Ο πρόεδρος του συμβουλίου Αλεξάνδρειας Γ. Γκιουρτζής ανακοινώνει στο σώμα την εξέλιξη του αιτήματος της μειοψηφίας σχετικά με... τις καταδικαστικές αποφάσεις που επιβλήθηκαν σε συμβούλους της πλειοψηφίας και ως γνωστόν είναι στη διαδικασία της έφεσης.
Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φ. Δημητριάδης ανακοινώνει την κάθοδό του στην Αθήνα μαζί με τους συναδέλφους του της Βέροιας και της Νάουσας όπου θα συναντηθούν με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ; ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;

Δίκην χούλιγκαν ή ένθερμων οπαδών που εποχούμενοι πανηγυρίζουν τη νίκη της ομάδας τους. Θα μπορούσε οι...αστυνομικοί που εικονίζονται στην φωτογραφία να πανηγυρίζουν τη νίκη τους έναντι των διαδηλωτών σήμερα στο Σύνταγμα;
Πιθανόν. Άλλωστε, από τους αστυνομικούς όλα τα είδαμε και τίποτα δεν αποτελεί έκπληξη.
Ωστόσο, αυτό που μένει και περιμένουμε είναι ένα επίσημο σχόλιο επί του συγκεκριμένου θέματος από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ 3 ΜΕΛΗ ΤΟΥ Ε.Σ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Σύντροφε Γραμματέα,
Εξοργισμένοι βιώνουμε σε προσωπικό επίπεδο, και παρακολουθούμε τις δύο τελευταίες ημέρες την άγρια και βάρβαρη κατασταλτική πολιτική που η ΕΛΑΣ υλοποιεί, εις βάρος ειρηνικών στη συντριπτική τους πλειοψηφία διαδηλωτών, με αφορμή έναν ...ελάχιστο αριθμό κουκουλοφόρων. Σκληρή καταστολή είχε επιλεγεί και καταγγελθεί.....
και σε προηγούμενες συγκεντρώσεις. Ωστόσο σήμερα ξεπερνά κάθε όριο και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη δημοκρατική ομαλότητα και παραβιάζοντας και τα πλέον στοιχειώδη δικαιώματα. Έχουμε επανειλημμένα αντιταχθεί στην εφαρμοζόμενη, νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική των μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου. Ξέρουμε επίσης ότι τέτοιες συνταγές πουθενά στον κόσμο δεν εφαρμόστηκαν σε συνθήκες δημοκρατικής ομαλότητας.

Σας τονίζουμε ωστόσο, προκειμένου να το μεταφέρετε και στους αρμοδίους υπουργούς και στον πρωθυπουργό, ότι συνιστά επικίνδυνη πλάνη η άποψη ότι η κυβερνητική πολιτική θα μπορέσει να στηριχθεί στη βάση μιας βίαιης κατασταλτικής δράσης που θα εξοντώσει το λαϊκό κίνημα. Η άγρια καταστολή πρέπει να πάψει άμεσα και η νεοφιλελεύθερη πολιτική να ανατραπεί. Η ευθύνη που σας βαραίνει είναι ιστορική και πρέπει να σταθείτε αντάξιοι αυτής.

Οι υπογράφοντες,
Δημήτρης Σακελλάρης , μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Θέμης Τζήμας, μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ
Αντώνης Ελευθεριάδης, μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ

Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΝ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ. ΨΕΥΤΕΣ ΟΛΚΗΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Κακώς λένε "κωλοτούμπα" τον Καρατζαφέρη αφού υπάρχει ολόκληρο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, που είναι ο ορισμός της κωλοτούμπας.
Σήμερα τα Πασοκικά ΜΑΤ έπνιξαν το Σύνταγμα με χημικά και θυμηθήκαμε τι έλεγε προ δυο ετών περίπου ο Χρυσοχοϊδης, υπουργός Δημόσιας Τάξης τότε, είχε εξαγγείλει ότι η αστυνομία δε θα χρησιμοποιεί εφεξής χημικά!!
Στις 8 Δεκεμβρίου 2009 ο Χρυσοχοϊδης σε συνέντευξη τύπου είχε εξαγγείλει ότι η αστυνομία...θα σταματήσει να χρησιμοποιεί χημικά και δακρυγόνα.
Πέρασαν δυο χρόνια και σήμερα η ΕΛΑΣ χρησιμοποίησε τόσα χημικά όσα δεν έριξε μια δεκαετία τώρα.
Οι Πασόκοι πολιτικοί λένε τα πάντα, λένε συνεχώς ψέματα, λένε ότι βολεύει τη συγκυρία. Είναι αναξιόπιστοι, είναι αφερέγγυοι, είναι καταδικαστέοι.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ ΒΡΑΔΥ 29/6/11

Η ΔΕΗ θα πραγματοποιήσει – σήμερα 29.6.2011 – στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα (ηπειρωτική χώρα) εκ περιτροπής και κατά περιοχή περικοπές, για το διάστημα από τις 19:30 έως και τις 22:30 και η κάθε περικοπή θα έχει εκτιμώμενη μέγιστη διάρκεια μιάμιση ώρα ανά περιοχή.....
Πρόγραμμα περικοπών στο Νομό Αττικής
Πρόγραμμα περικοπών στο Νομό Θεσσαλονίκης
Πρόγραμμα περικοπών στην Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης
Πρόγραμμα περικοπών στην Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδος
Πρόγραμμα περικοπών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου-Ηπείρου
Πρόγραμμα περικοπών σε Κρήτη και Ρόδο

VIDEO: Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ Σ.ΚΑΥΚΑΛΑ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ Η ΦΥΓΑΔΕΥΣΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ


Δείτε τη σύλληψη του στελέχους του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σήφη Καυκαλά, αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα, στην πλ. Συντάγματος, στην απεργία της 28ης Ιούνη 2011.Από το 4.20 και μετά δείτε τους προβοκάτορες(;) που φυγαδεύονται από τα ΜΑΤ!

Έκτακτη ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Η ΔΗΜΑΡ απευθύνει έκκληση προς όλες τις πλευρές να σταματήσουν οι συγκρούσεις εδώ και τώρα και να επανέλθει η δημοκρατική ομαλότητα στην πόλη.
Η ΔΗΜΑΡ καλεί την αστυνομία να πάψει να χρησιμοποιεί ανεξέλεγκτα τα χημικά....
και να προχωρά σε επιθέσεις κατά ειρηνικών διαδηλωτών ενώ την ίδια ώρα οι κουκουλοφόροι επιδίδονται σε τυφλές πράξεις βίας.

ΜΠΟΥΓΕΛΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!!

Πριν από δευτερόλεπτα μεταδόθηκε ότι διαδηλωτές αγανακτισμένοι στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στην οδό Βαλαωρίτου βρήκαν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αθανασιάδη και...σε έντονο ύφος τον ρώτησαν γιατί δεν κράτησε κι αυτός την ίδια στάση με τον Κουρουμπλή.
Αυτός έντρομος ψέλλιζε δικαιολογίες και στη συνέχεια κάποιοι από τους διαδηλωτές τον μπουγέλωσαν!!

ΜΑΛΩΣΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΒΡΙΣΑΝ!!!

Διαβάζω στη ΛΑΪΚΟΥΡΑ ότι ο Μητροπολίτης Βέροιας Παντελεήμων έκανε συστάσεις στους αγανακτισμένους της πλατείας Δημαρχείου να είναι κόσμιοι και να μη βρίζουν αφού αυτός δε βρίζει.
Δε γνωρίζω το περιστατικό ούτε και τους λόγους που ώθησαν τον αρχιερέα να σταματήσει στην πλατεία και να επιδείξει τέτοια συμπεριφορά που αν μη τι άλλο είναι εκτός των...καθηκόντων του. Αν ισχύει το περιστατικό ρωτώ:
Τι θα πει να μη βρίζουν οι αγανακτισμένοι; Και τον ίδιο να έβρισαν ορισμένοι γιατί θα πρέπει να τους κάνει δημόσια παρατήρηση και να μη περιοριστεί στην συγχώρεση που επιβάλλει η εκκλησία του;
Τι σημαίνει η δημόσια επιτίμηση των συμπολιτών του ή καλύτερα η δημόσια επιτίμηση μέρους του ποιμνίου του; Που είναι η μεγαλοψυχία και η χριστιανική γενναιοδωρία του;
Μήπως ο Παντελεήμονας ήθελε να κάνει επίδειξη δύναμης; Αν ναι, τότε λάθος εποχή διάλεξε και κάποιος συνεργάτης του θα πρέπει να του το πει αυτό.

ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

Το 25% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, όταν η επίσημα καταγεγραμμένη ανεργία ξεπερνάει το 16,2% του πληθυσμού, τότε η πρωταρχική μέριμνα που οφείλει να λάβει η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, είναι η δημιουργία ενός πλαισίου προστασίας των αδύναμων αυτών συμπολιτών μας. Ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Και δεν υπάρχει καμία μέριμνα, καμία ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή εδώ και 20 ολόκληρους μήνες που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην εξουσία. Κατά συνέπεια αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης πολιτικής και αποτελεί ένα τεράστιο έλλειμμα, ένα έλλειμμα το οποίο τεμαχίζει, διασπά την ελληνική κοινωνία.
Και βεβαίως η χώρα μας θα βγει από την υπαρκτή κρίση. Το ζήτημα είναι να βγει με την κοινωνία όρθια κι όχι με την κοινωνία πεσμένη και διαλυμένη. Και η κοινωνία διαλύεται. Και δεν έχετε πάρει, κύριοι της κυβέρνησης, κανένα μέτρο προς την κατεύθυνση αυτή.

Τα προωθούμενα μέτρα με το συζητούμενο πρόγραμμα πλήττουν ακόμα περισσότερο αυτήν την κοινωνία και πλήττουν τους κοινωνικά αδύναμους. Και το στοιχείο αυτό της αδικίας έρχεται στην κυριολεξία ως ένα βαρύτατο μέγεθος το οποίο

διαμορφώνει ανάσχεση για τη λήψη των όποιων άλλων μέτρων, πολύ δε περισσότερο για την εφαρμογή τους.

Πώς να πειστεί ο ελληνικός λαός ότι πρέπει να δεχτεί βάρη, όταν διαπιστώνει συστηματικά την ανισότητα κατανομής αυτών των βαρών, μία ανισότητα η οποία μεγεθύνεται, μία ανισότητα η οποία έρχεται με μεγαλύτερη ένταση με τα μέτρα που προωθούνται με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Η υστέρηση φορολογικών εσόδων, τεράστια υστέρηση. Και βεβαίως κάποιος ευθύνεται που δεν εισπράχθηκαν αυτά τα φορολογικά έσοδα. Η κυβέρνηση βρήκε ως σταθερή πηγή εσόδων την περικοπή μισθών, αποδοχών γενικότερα, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών. Δεν θα μπορέσει και αν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα να έχει τα οποιαδήποτε αποτελέσματα εάν αυτά τα οποία φιλοδοξεί η κυβέρνηση να υπάρξουν όταν αυτή η κοινωνία διαπιστώνει καθημερινά αυτήν την απαράδεκτη ανισότητα.

Σε μία κοινωνία η οποία εμφανίζει τις μεγαλύτερες κοινωνικές ανισότητες στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτές οι τεράστιες κοινωνικές ανισότητες είναι το γέννημα μιας άναρχης νεοφιλελεύθερης πολιτικής, η οποία σε εκπληκτική συνεργασία και συζυγία με το πελατειακό κράτος, έδωσε αυτό το συγκεκριμένο αρνητικό αποτέλεσμα.

Τα μέτρα που προωθούνται με το μεσοπρόθεσμο δεν αναστρέφουν την ύφεση. Η ύφεση θα βαθύνει. Ταυτόχρονα δεν διαμορφώνει συνθήκες στοιχειώδους εκκίνησης μια αναπτυξιακής, μιας παραγωγικής διαδικασίας. Όταν έχουμε την αγορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να είναι στεγνή και όταν η μικρομεσαία επιχείρηση είναι στεγνή, είναι βέβαιο ότι θα καλπάζει η ανεργία με το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η μικρομεσαία επιχείρηση που κλείνει, εκτός του ότι πλήττει τους φορείς αυτών των επιχειρήσεων ταυτόχρονα διαμορφώνει συνθήκες μεγέθυνσης της ανεργίας.

Είναι άδικα και αποτελεσματικά μέτρα. Θα είναι και αναποτελεσματικά. Διότι αυτοί οι αυξημένοι έμμεσοι φόροι τροφοδοτούν στην κυριολεξία το στέγνωμα της αγοράς και δεν επιτρέπουν τη διατήρηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι ο χρόνος που έχω στη διάθεσή μου είναι ασφυκτικός. Θα μπορούσα διεξοδικά να αναφερθώ σε μια σειρά από ζητήματα τα οποία μ’ έναν αρνητικό, σε κάποιες περιπτώσεις και μ’ ένα επικίνδυνο τρόπο αντιμετωπίζει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Θέλω όμως στον ελάχιστο αυτό χρόνο να πω με βεβαιότητα κύριε Υπουργέ την άποψή μου για ένα ζήτημα.

Δεν διεκδικήσατε με όρους πολιτικούς όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα μία άλλη συμπεριφορά των Ευρωπαίων. Διότι ναι μεν κυρίες και κύριοι συνάδελφοι το ελληνικό πρόβλημα έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αλλά ταυτόχρονα είναι και ευρωπαϊκό ζήτημα. Διότι μία ελληνική οικονομία, η οποία απειλείται με κατάρρευση είναι ευρωπαϊκό ζήτημα. Διότι πλήττει την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χωρίς την πολιτική της ενότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι βέβαιον ότι θα έχει από ελάχιστη έως μηδενική συμμετοχή στην παγκόσμια λειτουργία της οικονομίας, με το πρόσθετο δεδομένο ότι είναι πολλές οι αναδυόμενες οικονομικά νέες χώρες.

Βεβαίως κυρίες και κύριοι συνάδελφοι και η αναδιάρθρωση με επιμήκυνση, με μείωση του επιτοκίου και περίοδο χάριτος, έπρεπε να είχε διεκδικηθεί, όπως θα έπρεπε να είχε διεκδικήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα, στηριγμένο σε χρήματα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων σε συνεργασία με τα προβλεπόμενα κονδύλια του ΕΣΠΑ και με την έκδοση ενός ειδικού επενδυτικού ομολόγου. Και μιας και ο λόγος για το ΕΣΠΑ, είναι τραγικό χρήματα που μας περιμένουν κι ενώ το ΕΣΠΑ βρίσκεται στο μέσον της διαδρομής του δεν έχει ξεκινήσει ουσιαστικά ακόμη για την χώρα μας. Κι αυτά δεν είναι ζητήματα παρεμπίπτοντα. Αυτά είναι καίρια ζητήματα που παρακολουθούν και ελέγχουν ως αναποτελεσματική και βεβαίως ως εξαιρετικά απαράδεκτη και ανώφελη την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική. Είναι προφανές ότι εμείς, η Δημοκρατική Αριστερά, καταψηφίζει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το γνωρίζετε. Όχι γενικά και αόριστα, αλλά στη βάση εναλλακτικών προτάσεων και θέσεων που δημόσια έχουμε αναπτύξει και η Κυβέρνηση τις γνωρίζει αυτές τις θέσεις.

ΕΙΣΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΞΥΓΟΝΟ, ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

"Είστε εγκληματίες. Όχι άλλα χημικά. Δεν έχουμε οξυγόνο. Δεν θα αποχωρήσουμε" είπε από τα μεγάφωνα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κάνοντας έκκληση στα ΜΑΤ, τα οποία όμως συνεχίζουν να...κάνουν ότι έκαναν και πριν.

Συνεχής ρήξη δακρυγόνων, χημικών και καπνογόνων, βογκητά από ανθρώπους που δεν μπορούν να ανασάνουν αλλά φωνάζουν "ψωμί, παιδεία, ελευθερία", "Κλέφτες, κλέφτες και χούντα, χούντα", βόμβες μολότοφ αλλά και χρήση γκλομπς συνθέτουν την εικόνα που επικρατεί αυτήν την στιγμή στην πλατεία Συντάγματος.

Ειδικότερα, επεισόδια γίνονται μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στους γύρω από την πλατεία δρόμους αλλά και μέσα στην πλατεία Συντάγματος.

Η ένταση ξεκίνησε όταν ομάδα διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων και κουκουλοφόροι έριξε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα που χωρίζουν την Βουλή από τους Αγανακτισμένους.

Τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων ενώ οισυγκεντρωμένοι χειροκροτούν προκειμένου να ενθαρρύνουν τον κόσμο να μην απομακρυνθεί από το σημείο.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να ρίχνουν χημικά και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Ο κόσμος έχει οπισθοχωρήσει προς την λ. Αμαλίας με κατεύθυνση τις στήλες του Ολυμπίου Διος, κάποιοι είναι επί της Φιλελλήνων και κάποιοι άλλοι στην πλατεία Συντάγματος. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Τα ΜΑΤ χρησιμοποιώντας τα γκλομπς τους επιτίθενται σε διαδηλωτές ανεξαρτήτου ηλικίας ενώ ο κόσμος διαμαρτύρεται κατά της συμπεριφοράς τους πετώντας τους αντικείμενα.

Mάλιστα σηκωτούς μεταφέρουν τους τραυματισμένους διαδηλωτές οι Αγανακτισμένοι. Μέχρι στιγμής 18 είναι οι τραυματισμένοι πολίτες.

Από αυτούς οι 12 ήταν από τα πρωινά επεισόδια. Εννιά πήραν εξιτήριο και οι άλλοι τρεις παραμένουν νοσηλευόμενοι στον Ευαγγελισμό.

Από τα μεσημεριανά επεισόδια άλλοι έξι πολίτες τραυματίστηκαν , μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Δύο από αυτούς έχουν εγκαύματα.

Επιπλέον έχουν γίνει 26 προσαγωγές, 2 συλλήψεις.

Επιπλέον ελαφρά τραυματίστηκαν και τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο ιατρείο της Βουλής.

Στην βροχή των δακρυγόνων και των χημικών οι Αγανακτισμένοι απαντούν, με συνθήματα, χορούς και χειροκροτήματα. Από τα μεγάφωνα καθ όλη την διάρκεια των επεισοδίων ακούγεται μια φωνή που προτρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία. "Παραμένουμε ψύχραιμοι, Ο ένας δίπλα από τον άλλον. Δεν τρέχουμε. Πάμε σε μέρος που δεν έχουν ρίξει δακρυγόνα, να πάρουμε μια ανάσα. Ξεκουραζόμαστε και συνεχίζουμε. Η πλατεία είναι ακόμα δικιά μας".
Σημειώνεται ότι λίγο μετά 14:30, τις ήδη ενισχυμένες δυνάμεις των ΜΑΤ, ενίσχυσαν μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ.

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Σε πεδίο μάχης, όπως μεταδίδει το in.gr, μετετράπη η Αθήνα φόντο την ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, οδομαχίες και εκτεταμένη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις. Αποπνικτική η κατάσταση στην πλατεία Συντάγματος λόγω των δακρυγόνων, περισσότεροι από 500 διαδηλωτές με αναπνευστικά προβλήματα. Τραυματίστηκαν πολίτες και αστυνομικοί, εκκενώθηκε το ξενοδοχείο «King George». Απροσπέλαστο από το πρωί το κέντρο της Αθήνας. Χιλιάδες «Αγανακτισμένοι» παραμένουν μπροστά από το Κοινοβούλιο...Νέα ένταση επικράτησε λίγα λεπτά πριν τις 17:00, όταν άτομα που ήταν συγκεντρωμένα στην πλατεία αντέδρασαν στη θέα αστυνομικών της ομάδας Δέλτα, με αποτέλεσμα να εξαπολύσουν επίθεση κατά ανδρών των ΜΑΤ και να ακολουθήσει ρίψη δακρυγόνων.

Δεκάδες με αναπνευστικά προβλήματα

Η κατάσταση έγινε αποπνικτική εξαιτίας της εκτεταμένης χρήσης δακρυγόνων στην πλατεία Συντάγματος, ο καπνός έχει φθάσει μέσα στο σταθμό του Μετρό και αναφέρονται περιστατικά λιποθυμιών. Σύμφωνα με το ιατρείο της πλατείας Συντάγματος, πάνω από 500 διαδηλωτές παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και έχουν λάβει τις πρώτες βοήθειες για τραυματισμούς, ενώ 40 φέρουν χτυπήματα ή εγκαύματα από δακρυγόνα.

Συμπλοκές ξέσπασαν το μεσημέρι, πριν αρχίσει η ψηφοφορία στη Βουλή, μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, ξύλα και μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών, σπρώχνοντας τα προστατευτικά κιγκλιδώματα περιμετρικά της πλατείας. Η αστυνομία ανταπέδωσε κάνοντας χρήση χημικών.

Βάσει ανακοίνωσης του υπουργείου Υγείας, συνολικά 31 άτομα έχουν τραυματιστεί και μεταφερθεί σε νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, 16 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και άλλα 15 στο Κρατικό Αθηνών. Οι 15 από όσους μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό είναι καλά στην υγεία τους και έχουν ήδη αποχωρήσει, και ένας παραμένει για εξετάσεις. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν τραυματιστεί 19 αστυνομικοί.

Εκκένωση του King George

Την πλήρη εκκένωση του ξενοδοχείου King George Palace ανακοίνωσε, εν τω μεταξύ, η διεύθυνση του ξενοδοχείου «με γνώμονα την ασφάλεια των ενοίκων και των εργαζομένων λόγω του ανεξέλεγκτου χαρακτήρα των επεισοδίων που λαμβάνουν χώρα στην Πλατεία Συντάγματος».

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής τρία άτομα ενώ έχουν γίνει μέχρι αυτή την ώρα 29 προσαγωγές.

Στις 15:00 το μεσημέρι μια διμοιρία των ΜΑΤ αφού έριξε δακρυγόνα μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία κινήθηκε τρέχοντας προς διαδηλωτές που τράπηκαν σε φυγή.

Στις 15:30 δυο διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν μαζικά κατά διαδηλωτών ρίχνοντας δεκάδες δακρυγόνα, χημικά και κροτίδες κρότου λάμψης. Εν τω μεταξύ, από τα μεγάφωνα των διαδηλωτών γίνονταν εκκλήσεις να μην πετάγονται πέτρες ώστε να μην προκαλούνται οι αστυνομικοί.

Στις 15:45 η ένταση αυξήθηκε και 3-4 διμοιρίες των ΜΑΤ κινήθηκαν κατά διαδηλωτών κατεβαίνοντας την Βασιλίσσης Σοφίας, συνεχίζοντας έτσι τον κλεφτοπόλεμο με πέτρες και δακρυγόνα.

Στις 15:50 ο Πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής απηύθυνε έκκληση από τα μεγάφωνα των διαδηλωτών, να σταματήσουν άμεσα οι ρίψεις δακρυγόνων.

Το κέντρο της Αθήνας είναι από νωρίς το πρωί απροσπέλαστο, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν σε μεγάλη ακτίνα όλους τους κεντρικούς δρόμους γύρω από τη Βουλή, προκειμένου οι βουλευτές να προσέλθουν ανεμπόδιστοι στο Κοινοβούλιο.

Ομάδα περίπου 30 ατόμων επιτέθηκε με ξύλα και λοστούς στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών τη στιγμή που άρχιζε η ψηφοφορία επί του Μεσοπρόθεσμου.

"ΠΕΡΑΣΕ" ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΚΑΙ ΕΤΕΘΗ ΕΚΤΟΣ ΠΑΣΟΚ

Π. Κουρουμπλής: πατριωτικό
καθήκον το όχι
Ολοκληρώθηκε στη Βουλή η κρίσιμη ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο, το οποίο υπερψηφίστηκε με 155 θετικές, 138 αρνητικές ψήφους και 5 "παρών". Αρνητική ψήφος από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή - που τέθηκε εκτός ΚΟ του ΠΑΟΣΚ- "ναι" τελικά από Αθανασιάδη, Ρομπόπουλο καθώς και από την Ελσα Παπαδημητρίου που δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή της από τη Νέα Δημοκρατία...Στον Παναγιώτη Κουρουμπλή περιορίζονται οι διαρροές του κυβερνώντος κόμματος κατά την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή.

Στην ομιλία του που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, ο ίδιος είχε μιλήσει για εκβιασμό από την ΕΕ, χωρίς να αποκαλύψει τις προθέσεις του επί της ψηφοφορίας.

Στη δήλωση που διένειμε μετά την καταψήφιση του νομοσχεδίου, ο βουλευτής σημειώνει: "Πατριωτισμός κατά την αντίληψη μου είναι η σύγκρουση με την κοινωνική αδικία που δημιουργείται από την άνιση κατανομή των βαρών της κρίσης. Η απαξίωση των βουλευτών στην συνείδηση του λαού είναι αποτέλεσμα μιας στυγνής λογικής της περίφημης κομματικής πειθαρχίας που στραγγαλίζει την ουσία της πολιτικής", προσθέτει ο κ. Κουρουμπλής και καταλήγει: "Το πατριωτικό και κοινωνικό καθήκον απέναντι στο τόπο και την κοινωνία είναι η στάση μου αυτή".

Από την πλευρά του, και αίροντας - όπως ο ίδιος δήλωσε στην Βουλή - τις ενστάσεις του μετά την ομιλία του πρωθυπουργού και τις δεσμεύσεις του υπουργού Οικονομικών αλλά και αναγνωρίζοντας το κρίσιμο της ψηφοφορίας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κοζάνης, Αλ. Αθανασιάδης, ψήφισε το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο Γιώργος Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Πετσάλνικο ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ. ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ

Ο Γ. Απατσίδης αναπληρώνει τον πρόεδρο που αποχώρησε
διαμαρτυρόμενος για την συμπεριφορά των συμβούλων
Ένταση με τους γνωστούς πρωταγωνιστές επικράτησε πριν από λίγο στη μεσημεριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας. Ο Ισ. Χαλκίδης έθεσε μια ερώτηση για τους υδρονομείς και τον τρόπο πρόσληψης και πληρωμής και χρησιμοποίησε μια έκφραση που... πυροδότησε το κλίμα αφού ο αντιδήμαρχος Βενιόπουλος απάντησε με αποτέλεσμα να επικρατήσει μεγάλη ένταση.
Το θέμα της συζήτησης ήταν απλό και γνωστό σε όλους και ιδιαίτερα στους διοικούντες της Μελίκης, όπου ανήκουν όλοι όσοι πήραν μέρος στον "καυγά". Οι υδρονομείς είναι απαραίτητοι για το δίκτυο άρδευσης για να ποτίζουν τα χωράφια τους οι αγρότες. Κάθε χρόνο προσλαμβάνονται οι ίδιοι και φέτος, όπως δήλωσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο αντιδήμαρχος Βενιόπουλος, προσλήφθηκαν οι ίδιοι.
"Όλοι οι υδρονομείς που πήραμε και φέτος δούλευαν τα προηγούμενα χρόνια και τους προσλάμβανε ο Χαλκίδης και είναι και ψηφοφόροι του. Συνεπώς, δεν έχει κανέναν λόγο να κάνει παρεμβάσεις", είχε δήλωσε.
Σήμερα, στη συνεδρίαση του συμβουλίου ο Κ. Βενιόπουλος είπε ότι ο ίδιος έκανε την όλη διαδικασία της πρόσληψης και για ό,τι συμβαίνει αυτός έχει και την ευθύνη.

ΝΕΑ ΕΝΤΑΣΗΑμέσως μετά, κατά τη συζήτηση του θέματος για την κατανομή κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές η Άννα Λαμπίρη αποκάλεσε "άσχετο" τον αντιδήμαρχο Ν. Γκαβαρδίνα γιατί, κατά την άποψή της, δεν έκανε την κατανομή σύμφωνα με τα όσα επιτάσσει ο νόμος.
Από την πλευρά του ο Ν. Γκαβαρδίνας αντέδρασε και ζήτησε να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό και αρνούμενη η Λαπίρη να ανακαλέσει ο Θ. Τσιφόπουλος την αποκάλεσε "στρίγγλα" με αποτέλεσμα να γίνει ο κακός χαμός.

Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΕν μέσω έντασης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Γκιουρτζής αποχώρησε από τη θέση του διαμαρτυρόμενος για την εικόνα που εκπέμπουν οι σύμβουλοι και η οποία υποβαθμίζει το θεσμό. Στη θέση του ανέλαβε καθήκοντα ο αντιπρόεδρος Γ. Απατσίδης.

ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ

Μόλις πριν από λίγο κατέβηκε από το βήμα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κοζάνης Αθανασιάδης και μετέβαλε τις θέσεις του στη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο.
Ο Βουλευτής είπε ότι επιμένει στη θέση του για τη μη πώληση της ΔΕΗ που είναι κερδοφόρα και... πρότεινε να νοικιαστούν ορυχεία σε ιδιώτες κι όχι να πουληθεί μια δημόσια επιχείρηση εξ ολοκλήρου και τώρα.
Δηλαδή ο βουλευτής έκανε μια μικρή κωλοτούμπα αφού είπε ότι δεν πρέπει να πουληθεί η ΔΕΗ τώρα, αυτή τη στιγμή γιατί είναι ασύμφορη και επίσης είπε ότι μπορεί να πουληθούν δυο σταθμοί κι όχι όλοι!!
Ήξεις αφίξεις δηλαδή από τον Αθανασιάδη που φαίνεται ότι υπέστη μεγάλη πίεση και έκανε πίσω με αποτέλεσμα να σκέφτεται μόνο τους ψηφοφόρους του στην Κοζάνη.
Ξέχασε αυτό που έλεγε ότι με μαθηματική ακρίβεια θα αυξηθούν τα τιμολόγια, όπως έγινε σε όλες τις χώρες, αποδεικνύοντας ότι η Πασοκική λογική και ότι βάζει υπεράνω όλων το συμφέρον του κόμματος.
Η τοποθέτηση του βουλευτή δεν ήταν απολύτως ξεκάθαρη, αν δηλαδή θα καταψηφίσει ή θα πει "παρών" στην ψηφοφορία.

Πτυχίο σε τρία χρόνια προβλέπει ο νόμος - πλαίσιο

Πτυχίο σε τρία χρόνια θα μπορούν να αποκτήσουν φοιτητές ορισμένων τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ με την προϋπόθεση να έχουν συγκεντρώσει 180 πιστωτικές μονάδες.
Ωστόσο, από την...αλλαγή αυτή αναμένεται να εξαιρεθούν ιατρικές, πολυτεχνικές και γεωπονικές σχολές καθώς απονέμουν πτυχίο στα έξι και πέντε χρόνια αντίστοιχα.

Επίσης, ο νέος νόμος - πλαίσιο θα προβλέπει σύνδεση της χρηματοδότησης με την αξιολόγηση ενώ η διαχείριση των οικονομικών περνά εξολοκλήρου στα Iδρύματα. Παράλληλα, θεσπίζονται συμβούλια διοίκησης στα οποία θα μετέχουν και εξωπανεπιστημιακοί ενώ οι πρυτάνεις θα επιλέγονται κατόπιν πρόσκλησης ενδιαφέροντος.

Το νόμο αναμένεται να παρουσιάσει η υπουργός Παιδείας στη σύνοδο των πρυτάνεων που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στο Βόλο.

ΚΟΝΤΡΕΣ ΒΑΣΩΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ

Διαπληκτισμούς και εντάσεις με... πρωταγωνίστρια τη Βάσω Παπανδρέου επεφύλασσε η πρεμιέρα της συζήτησης του εφαρμοστικού νόμου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Η πρώτη κόντρα της κ. Παπανδρέου έγινε με τον Κώστα Γείτονα και...με αφορμή το γεγονός ότι το νομοθέτημα πήγε στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

"Η επιτροπή έχει ταλαιπωρηθεί με τα κατεπείγοντα. Θα περιμέναμε η κυβέρνηση να λειτουργεί ως κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και όχι μόνο να συρρικνώνει τον κοινοβουλευτικό χρόνο" είπε η Βάσω Παπανδρέου, για να απαντήσει ο Κώστας Γείτονας: "Το κατεπείγον το προβλέπει ο κανονισμός, μην μας λέτε για ταλαιπωρία της επιτροπής, εγώ δεν αισθάνομαι ταλαιπωρημένος".

"Εγώ όμως αισθάνομαι και πιστεύω και πολλοί βουλευτές" επανήλθε γ κ. Παπανδρέου και ο κ. Γείτονας την κάλεσε να "μιλά μόνο για τον εαυτό της, τότε".

Ακολούθως, άνοιξε νέο μέτωπο, μεταξύ της Βάσως Παπανδρέου και του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά, με αφορμή τα σκληρά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

"Πολλά από τα μέτρα εμπεριέχουν και την αδικία" είπε ο κ. Κουσελάς. "Τι μας το λέτε, αφού εσείς τα σχεδιάσατε" του είπε η Βάσω Παπανδρέου και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Δ. Κουσελάς: "Κυρία πρόεδρε, θέλω να πω έχουν γίνει και σημαντικά βήματα στην οικονομία"
Β. Παπανδρέου: "Αφού τα κάνατε όλα σωστά, τότε γιατί πέσατε έξω;"
Δ. Κουσελάς: "Δεν είπα ότι τα κάναμε όλα σωστά, αλλά δεν πρέπει να μηδενίζουμε τα πάντα"
Β. Παπανδρέου: "Εντάξει, κάνουμε και κάποια σχόλια για να περνάει πιο ευχάριστα η ώρα. Μην το παίρνετε προσωπικά, όλοι στο ιδιο καζανι βραζουμε."

Κόντρα, όμως, σημειώθηκε και ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και την Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή την καθυστερημένη κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή.
"Το Μεσοπρόθεσμο οριστικοποιήθηκε χθες" είπε ο κ. Βενιζέλος. "Ποιος φταίει γι' αυτό;" ρώτησε η κ. Μπακογιάννη και ο υπουργός απάντησε πως "φταίει η καταστατική και υπαρξιακή αντίφαση που ταλαιπωρεί τη χώρα". Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ κάλεσε τον κ. Βενιζέλο να κάνουν "λίγη αυτοκριτική" στο ΠΑΣΟΚ. "Δεν κάνω τίποτα άλλο παρά μόνο αυτοκριτική. Αφήστε την αυτοκριτική διότι υπάρχει καιρός του λαλείν και του σιγαλείν" τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

ΕΝΤΑΣΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ένταση σημειώθηκε μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Λίγο πριν τις 9 το πρωί, ομάδα πολιτών επιχείρησε να διακόψει την κυκλοφορία στη Βασιλέως Κωνσταντίνου, απέναντι από ξενοδοχείο Χίλτον, όταν αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χημικά θέλοντας να τους απομακρύνουν...Ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε, καθώς χτύπησε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Άλλα επτά άτομα μεταφέρθηκαν επίσης στο νοσοκομείο με ελαφρείς τραυματισμούς και αναπνευστικά προβλήματα.

Οπως έγινε γνωστό από τη ΓΑΔΑ, περίπου 200 άτομα έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Βασ.Σοφίας, στην οποία ούτω ή άλλως από πολύ νωρίς απαγορευόταν η κυκλοφορία των αυτοκινήτων από την αστυνομία και από το ύψος του Χίλτον.
Ένταση δημιουργήθηκε πριν από λίγο και στη λεωφόρο Βασ.Κωνσταντίνου, στο ύψος του Καλλιμάρμαρου, όταν κι εκεί περίπου 100 άτομα επιχείρησαν να κλείσουν τη δίοδο προς τη Βουλή.

Και πάλι οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και απομάκρυναν τους συγκεντρωθέντες προς την λεωφόρο Βασ.Ολγας.

Εν τω μεταξύ, ο σταθμός του μετρό "Ευαγγελισμό" παραμένει κλειστός, ενώ κλειστές είναι πλέον οι λεωφόροι Βασιλίσσης Σοφίας και Βασιλίσσης Αμαλίας.

Στο κέντρο της Αθήνας η κατάσταση είναι τεταμένη. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στον περιβάλλοντα χώρο του κοινοβουλίου, ενώ κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

Ηδη, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος των ανθοπωλείων, έχει τοποθετηθεί ο σιδερένιος φράχτης, ώστε να καταστεί αδύνατη η είσοδος στο κοινοβούλιο.

ΕΠΕΣΕ Η ΦΩΛΙΑ ΠΕΛΑΡΓΩΝ ΣΤΗ Ν. ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Ο δυνατός αέρας, σχεδόν γκρέμισε την φωλιά πελαργών πάνω σε κολώνα της ΔΕΗ στην Νέα Νικομήδεια. Παιδάκια και ενήλικοι που είδαν τέσσερα πελαργάκια να πέφτουν στο έδαφος, έτρεξαν. Τα μάζεψαν σε μια γωνιά και...ειδοποίησαν. Η οικολογική ομάδα της Βέροιας, έφτασε επι τόπου, όπως και καλαθοφόρο όχημα της ΔΕΗ. Με κόπο μέσα στον δυνατό αέρα και τη ζέστη, αποκατέστησαν την φωλιά και τα δυο πελαργάκια, επέστρεψαν στην φωλιά. Τα άλλα δύο , με σπασμένα πόδια, δέχονται ήδη τις κατάλληλες φροντίδες. Σχεδόν όλα καλά και στην περίπτωση αυτή.

ΣΤΟ ΕΣΠΑ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Eνα νέο έργο για την ειδική εκπαίδευση στον δήμο Αλεξάνδρειας, συνολικού προϋπολογισμού 61447€, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ «Μακεδονίας- Θράκης 2007- 2013» με απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης...Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιου Σώκου. Πρόκειται για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ». Το έργο αυτό αφορά στην προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού για το τετραθέσιο Ειδικό δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΡΩΙ,ΜΕΣΗΜΕΡΙ 29/6/11

•Σήμερα Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 – μετά από συνεννόηση με το Διαχειριστή Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ) – η ΔΕΗ θα πραγματοποιήσει στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα (ηπειρωτική χώρα) εκ περιτροπής και κατά περιοχή περικοπές, για το διάστημα από τις 11:00 έως και τις 15:30 και η......
κάθε περικοπή θα έχει εκτιμώμενη μέγιστη διάρκεια μιάμισης ώρας ανά περιοχή.

•Οι περικοπές στην Αττική και στο Νομό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν με βάση τα συνημμένα Προγράμματα, ενώ για τις λοιπές περιοχές της χώρας τα Προγράμματα περικοπών θα ανακοινωθούν μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

•Επίσης, σήμερα θα πραγματοποιηθούν περικοπές ρεύματος εκ περιτροπής, προβλεπόμενης μέγιστης διάρκειας 40 λεπτών ανά περιοχή, σύμφωνα με το συνημμένο Πρόγραμμα:
Στην Κρήτη από τις 20:10 έως τις 22:10 και
στη Ρόδο από τις 19:30 έως τις 22:10

Πρόγραμμα περικοπών στο Νομό Αττικής
Πρόγραμμα περικοπών στο Νομό Θεσσαλονίκης
Πρόγραμμα περικοπών στην Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδος
Πρόγραμμα περικοπών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου-Ηπείρου

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ: ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ!!!

» EVenizelos Evangelos Venizelos
"Θα ήθελα πολύ με απόλυτο σεβασμό να μιλήσω με τους "Αγανακτισμένους" και τους καλώ να έρθουν να μιλήσουμε σοβαρά στο Υπ. Οικονομικών"

Το παραπάνω μήνυμα είναι του Βενιζέλου στο twitter και απευθύνεται στους αγανακτισμένους.
Ο αντιπρόεδρος ξέρει ότι παίζει το κεφάλι του και το ρίσκο που έχει αναλάβει ή θα του δώσει την πρωθυπουργία ή θα τον εξαφανίσει πολιτικά.
Ανοίγει...το παιχνίδι και θέλει να δείξει ότι αντιμετωπίζει ισότιμα τους πολίτες, αυτούς που δείχνουν την αγανάκτησή τους κάθε μέρα. Θέλει να βγάλει προς τα έξω ένα δημοκρατικό προσωπείο.
Θα μετέλθει όλων των μέσων ώστε να έχει τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Ο Βενιζέλος είναι πιο έξυπνος τόσο από τον Παπανδρέου όσο και από τους περισσότερους δελφίνους του ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο, η εξυπνάδα δεν αρκεί να φάνε εκ νέου δούλεμα οι πολίτες...

ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Ε.Κ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ

Τα «έχωσαν» στους συνδικαλιστές ομάδα «αγανακτισμένων» και το «Μπαρούτι» κατά την αποψινή συγκέντρωση έξω από τα Εργατικό Κέντρο. Οι «αγανακτισμένοι» ανέφεραν πως με την απογευματινή συγκέντρωση ωθούν τον κόσμο στο να γίνουν...απεργοσπάστες, αφού δουλεύουν το πρωί και το απόγευμα απαλύνουν τις ενοχές τους με τη συμμετοχή στις απεργίες, ενώ για «εργατοπατέρες» φώναζαν στα συνθήματά τους τα μέλη της ομάδα «Μπαρούτι».
Για την ιστορία, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα (28/6) λίγο μετά τις 7.30 μ.μ. και ολοκληρώθηκε περίπου στις 8.30 μ.μ., αφού η πορεία που έκαναν «αγανακτισμένοι» και «Μπαρούτι» στις οδούς Μητροπόλεως και Εληάς, κατέληξε στην πλατεία Δημαρχείου, όπου άλλωστε συγκεντρώνονται καθημερινά

ΠΗΓΗ verianews.blogspot.com:.

30λ/κιλο ΤΙΜΗ ΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΠΥΡΗΝΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Ως κατώτερη τιμή τα 30 λεπτά το κιλό θα διεκδικήσουν οι παραγωγοί συμπύρηνων της Ημαθίας, όπως προέκυψε από την συνάντηση που είχαν την Κυριακή στο πρώην δημαρχείο Απ. Παύλου, όπου συζήτησαν το θέμα.
Όπως τονίστηκε στη σύσκεψη, δεν πρέπει κανείς παραγωγός να δεχτεί να πουλήσει κάτω...από 30 λεπτά, ειδικά φέτος που η χρονιά είναι ευοίωνη, λόγω της μεγάλης ζήτησης και της μικρής προσφοράς που υπάρχει.
Το θέμα πλέον έχει αναλάβει η διαπραγματευτική ομάδα που έχει συσταθεί υπό τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
ΠΗΓΗ:verianews.blogspot.com

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΟΝ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟ, Ο ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ

Η Οικολογική Ομάδα Βέροιας πριν από λίγες μέρες κατήγγειλε και αμέσως μετά η αστυνομία συνέλαβε τους υπεύθυνους λειτουργίας των Σφαγείων Βέροιας εξ αιτίας της ρύπανσης που έκαναν στον Τριπόταμο.
Και τι έγινε; αναρωτιέται η Οικολογική Ομάδα. Οι υπεύθυνοι συνεχίζουν αμείωτα το "έργο" τους και η Ομάδα εφιστά την προσοχή στον Κ. Καραπαναγιωτίδη, αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας για το γεγονός και τον εγκαλεί ότι δεν κάνει τίποτα επ αυτού.
Η ανακοίνωση της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας είναι:"Μόλις το περασμένο Σάββατο, έγινε αυτόφωρη διαδικασία από την Αστυνομία, των υπευθύνων των σφαγείων της Βέροιας. Τελικά, η Εισαγγελική εντολή ήταν να αφεθούν ελεύθεροι και δεν κρατήθηκαν. Το αποτέλεσμα ποιο να ήταν άραγε; Κυριακή, Δευτέρα και σήμερα Τρίτη, τα σφαγεία, ρίχνουν στον Τριπόταμο, περισσότερη ποσότητα αίματος.


Χθές, ενημερώθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καραπαναγιωτίδης. Τι και αν ενημερώθηκε; Αυτή είναι η κατάσταση. Αλήθεια, δίκαια μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος γιατί αυτή η συμπεριφορά των αρμοδίων; Αλήθεια υπάρχει προστασία από κάπου ψηλά; Και αν υπάρχει, τόσο πια προκλητική συμπεριφορά;

Είναι εξοργιστική η προστασία από μέρους της Διοίκησης, προσώπων που σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, σε βάρος της υγείας των πολιτών, βγάζουν λεφτά.

Ας καταλάβει επιτέλους κάθε αρμόδιος ότι το αποτέλεσμα της πολιτικής τους, θα το έχουν μπροστά τους ακόμη μια χρονιά. Ακόμη μια χρονιά θα διωχθούν τα θύματα και τιμητές θα είναι οι ένοχοι.


ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ"

ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΓΛΕΙΨΙΜΟ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΣΤΟΝ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ;



Απορώ που κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση στους Πασόκους η στάση του Χρυσοχοϊδη απέναντι στον Φωτόπουλο της ΔΕΗ. Έχουν εκπλαγεί, έτσι δηλώνουν, πάρα πολλοί Πασόκοι με το δημόσιο γλείψιμο του Υπουργού στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και απορούν ή αγανακτούν και αναρωτιούνται για τις αιτίες της στάσης αυτής.
Φαίνεται ότι ξεχνούν πως...ο Χρυσοχοϊδης έχει διδάξει τι σημαίνει πολιτικό ένστικτο αυτοσυντήρησης, αριβισμού και καριέρας πάση θυσία.
Ποιος στην Ημαθία δε θυμάται ότι ξεκίνησε ως φανατικός υποστηρικτής του Άκη Τσοχατζόπουλου, αυτόν έδινε ως "γραμμή" ότι θα στηρίξει για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έναντι του Σημίτη κι όταν ήρθε η ώρα της κάλπης βγήκε φανερά στο πλευρό του Σημίτη;
Ποιος έχει ξεχάσει ότι στη συνέχεια εντάχθηκε στην ομάδα της Β. Παπανδρέου και στη πορεία την "πούλησε" για να ενταχθεί στην ομάδα του ανερχόμενου Γ. Παπανδρέου τον οποίο στήριξε στη μάχη με τον Βενιζέλο;
Ποιος ξέχασε τις προνομιακές σχέσεις του με τους Αμερικανούς και την ΣΙΑ που τον τίμησε με μετάλλιο (είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που τιμά η ΣΙΑ) και το γεγονός αυτό προβάλλεται από τους πολιτικούς του φίλους ως προτέρημα;
Ο Χρυσοχοϊδης έδειξε φανερά ότι δουλεύει για το δικό του μέλλον. Βλέπει ότι αναβαθμίστηκε ο Βενιζέλος και πλέον κάνει δικό του παιχνίδι, μαζεύει δυνάμεις και δε θα εκπλαγώ να συνεχίσει το γλείψιμο και σε άλλους συνδικαλιστές ή και στο "βαθύ" ΠΑΣΟΚ και να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποτύχει ο Βενιζέλος.
Ο Χρυσοχοϊδης σκέφτεται τον εαυτό του και είναι αποφασισμένος να μετέλθει όλων των μέσων που απαιτούνται για να πετύχει τον στόχο του που είναι να γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Τόσο απλό είναι για όλους όσοι τον γνωρίζουν από την αρχή της πολιτικής του καριέρας στην Ημαθία. Οι ψηφοφόροι του στην Β΄ Αθηνών πιθανόν να μη γνωρίζουν την ιστορία του, αλλά γρήγορα θα τη μάθουν.

ΤΟ KKE ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

«Όλως περιέργως» οι διάφορες ομάδες κουκουλοφόρων εμφανίζονται μαζί με τα ΜΑΤ τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων....
Ο λαός και η νεολαία έχουν ένα επιπλέον στοιχείο για να συμπεράνουν ότι το κίνημα που πρώτα απ' όλα φοβούνται το σύστημα, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί και τα άλλα μέσα που το υπηρετούν, είναι το κίνημα στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις, το κίνημα της εργατικής τάξης, που δίνει στο λαό προοπτική.

Το ταξικό εργατικό, το ριζοσπαστικό λαϊκό κίνημα ξέρει να παλεύει και να περιφρουρείται από τους προβοκάτορες. Οι αγώνες συνεχίζονται αμείωτοι.

ΑΘΗΝΑ 28/6/2011 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ