Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

VIDEO- Ο Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ


Την ανάγκη να ανταποκριθεί το κοινοβουλευτικό σώμα στις αγωνίες της κοινωνίας επισήμανε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, μία...ημέρα μετά την απόφαση των βουλευτών του κόμματός του να παραιτηθούν της βουλευτικής αποζημίωσης.

«Η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να αντιμετωπίσει τον περιορισμό των προνομίων» επισήμανε, ενώ πρόσθεσε ότι έχει καταθέσει από παλαιά δέσμη προτάσεων για το θέμα όπως να περιοριστεί στο ελάχιστο η κρατική επιχορήγηση προς τα κόμματα και η συνταξιοδότηση αποκλειστικά από τον επαγγελματικό φορέα του κάθε βουλευτή.

«Υπάρχουν βουλευτές που συμμερίζονται την άποψη της Δημοκρατικής Αριστεράς να μην λαμβάνουν το επίδομα για την παρουσία τους στις επιτροπές της Βουλής, που έρχεται να εξορθολογίσει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επέκρινε και τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα των αποδείξεων: «Με το ζήτημα των αποδείξεων δημιουργήθηκε χθες μία φοβερή ανασφάλεια στον κόσμο. Δείτε και τι συμβαίνει με την εργασιακή εφεδρεία. Το ζήτημα ήρθε ανεπεξέργαστο, όλα αυτά δημιουργούν περαιτέρω ανασφάλεια στον κόσμο» σημείωσε.

«Όσο και να ματώσει ο ελληνικός λαός δεν θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί το χρέος, η ύφεση θα βαθύνει και άλλο» εκτίμησε, ζητώντας ευρωπαϊκή λύση. «Αν βγει από την ευρωζώνη η Ελλάδα, θα γυρίσουμε 30 χρόνια πίσω, θα οδηγηθούμε σε καταστροφικά αδιέξοδα» προειδοποίησε.

Ο κ. Κουβέλης τάχθηκε επίσης υπέρ του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο, αλλά αντιτάχθηκε σε οριζόντιες περικοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: