Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΑΔΑΚ: H ΠΕΔ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΙΩΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ. ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                            Θεσσαλονίκη 19.10.2011
Με την από 17.10.2011 αίτησή μας ζητήσαμε από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας την άμεση σύγκληση του ΔΣ της ΠΕΔ, προκειμένου να συζητήσει τα εξής θέματα:
1. Απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων στους ΟΤΑ – Πολυνομοσχέδιο.....

2.Οικονομικά ΟΤΑ (ΚΑΠ, ΘΗΣΕΑΣ, ΣΑΤΑ, Λειτουργικές Δαπάνες Σχολείων, ΣΑΤΑ Σχολείων κ.λ.π.).
3.Ζητήματα λειτουργίας των ΠΕΔ (μισθοδοσία προσωπικού κ.λ.π.).

Θεωρήσαμε αδιανόητη και αδικαιολόγητη την απουσία της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ήδη υφίστανται και είναι σε εξέλιξη πολύ σοβαρά ζητήματα, που αφορούν τους δήμους μας, τους εργαζομένους στους δήμους μας και τους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών.

Πέρασαν ήδη τρεις (3) ημέρες και δεν έχει συγκληθεί το ΔΣ της ΠΕΔ.

Η ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας σιωπά ηχηρά και εκκωφαντικά τόσο για το ζήτημα των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων και των σκουπιδιών που πνίγουν τις πόλεις μας, όσο και για τα πολύ σοβαρά ζητήματα των οικονομικών των ΟΤΑ, του πολυνομοσχεδίου, της λειτουργίας των ΠΕΔ.

Αντί της συνεδρίασης του κατά το νόμο θεσμικά αρμοδίου οργάνου (ΔΣ της ΠΕΔ), καλούμαστε από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρη σε εξωθεσμική συνάντηση για το θέμα των σκουπιδιών. Αρνούμαστε να παρακολουθήσουμε και να νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας τέτοιες εξωθεσμικές πρωτοβουλίες και καλούμε το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, αντί των εξωθεσμικών συνάξεών του, να ζητήσει και αυτός την άμεση σύγκληση του ΔΣ της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας του οποίου είναι μέλος. Ήδη υπάρχει τεράστια ευθύνη της διοίκησης της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας γιατί δεν έλαβε καμία απολύτως θέση αλλά και διότι δεν έκανε καμία απολύτως συζήτηση, κανένα διάλογο με τους εργαζομένους. Είναι πρωτοφανές και απαξιωτικό για αιρετούς εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών να μην κινητοποιούνται, να σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά σε τόσο σοβαρά ζητήματα. Να ασκούν ουσιαστικά στην πράξη κυβερνητικό αυτοδιοικητικό συνδικαλισμό.

Το πολύ σοβαρό πρόβλημα των σκουπιδιών δεν αντιμετωπίζεται ούτε με την αλαζονική, κακή και ανεύθυνη στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών ούτε με εισαγγελείς και ΜΑΤ. Η μόνη σοβαρή και υπεύθυνη διαχείριση της συγκεκριμένης κρίσης είναι ο διάλογος και η συνεργασία με τους εργαζομένους στους δήμους μας.


Για την Αδέσμευτη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση (ΑΔΑΚ)
Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου
Μέλος Δ.Σ. ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας, Μέλος Δ.Σ. ΚΕΔΕ

Τηλ. 6932 301219
2310 729.602

Δεν υπάρχουν σχόλια: