Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Απάντηση των επιτροπών αγώνα "Δεν Πλήρώνω" σε Ριζοσπάστη-ΚΚΕ

"Τρεις μέρες μετά το μεγαλειώδες απεργιακό διήμερο, μετά την δολοφονία ενός εργαζόμενου από τα απαγορευμένα χημικά όπλα που η αστυνομία χρησιμοποιεί ενάντια στους διαδηλωτές, η χουντική κυβέρνηση και οι συνεργάτες της, προχωρούν στην υλοποίηση του σχεδίου μαζικής εξαθλίωσης του λαού....
Με το γνωστό εργοδοτικό αυτοματισμό, το άρθρο 37 εφαρμόζεται ήδη στις επιχειρήσεις, γκρεμίζοντας μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, ενώ το ενιαίο μισθολόγιο και η εφεδρεία στο δημόσιο τομέα, επεκτείνουν την τρομοκρατική «ισότητα» στη φτώχεια, και, ολοένα μεγαλύτερες μάζες ανέργων, πετιούνται στο κοινωνικό περιθώριο. Η φοροεπιδρομή και οι κατασχέσεις σπιτιών συνεχίζονται και ήδη, καταφθάνουν οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ με τα χαράτσια.

Την ώρα αυτή, είναι επείγουσα ανάγκη η οργάνωση της λαϊκής πάλης για την ανατροπή της κυβέρνησης των δολοφόνων και κάθε επίδοξου διαχειριστή της πολιτικής της βίας και της κοινωνικής λεηλασίας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο ενδοκινηματικός εμφύλιος, μόνο καταστροφικός μπορεί να είναι.

Η νέα επίθεση του ΚΚΕ μέσω του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» (Σάββατο 22.10) στις Επιτροπές Αγώνα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», σ’ αυτή τη λογική εντάσσεται.

Το ΚΚΕ γνωρίζει ήδη, ότι το δικό μας μπλοκ βρισκόταν πολύ μακριά (¨Οθωνος και Αμαλίας) από τον τόπο των επεισοδίων (Βασ. Γεωργίου). Γνωρίζει ότι από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε (http://www.denplirono.info/) την δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ και τονίσαμε, με βάση τη δική του καταγγελία, για άτομα ή ομάδα που έφεραν λεκτικά ή γραφικά σύμβολα με αναφορές στο «Δεν πληρώνω», ότι αυτοί ουδεμία σχέση έχουν με μας.

Παρ’ όλα αυτά, το ΚΚΕ δεν ανέχεται την κριτική μας στις πολιτικές επιλογές του και συκοφαντεί ανοιχτά την διαφορετική μας άποψη, διατυμπανίζοντας ότι «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας». Στην πραγματικότητα επιχειρεί να υψώσει τεχνητά τείχη ανάμεσα στα μέλη και τους οπαδούς του και το κίνημα «Δεν πληρώνω», μια που δεν είναι λίγοι οι συναγωνιστές που στηρίζουν και το ΚΚΕ και συμμετέχουν σε Επιτροπές Αγώνα «Δεν πληρώνω».

Δεν θα τους ακολουθήσουμε στον επικίνδυνο αυτό δρόμο. Ο δικός μας εχθρός βρίσκεται στην κυβέρνηση, την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ.

Τώρα που το δίλημμα «ανατροπή ή βαρβαρότητα» στέκει απειλητικό πάνω από την εργαζόμενη πλειοψηφία, οι υπάρχουσες λαϊκές συλλογικότητες (ανεξάρτητα σωματεία, επιτροπές αγώνα, συνελεύσεις γειτονιών, κινήσεις/παρεμβάσεις) πρέπει να εντείνουν την επικοινωνία, τον συντονισμό και τη δράση τους.

Να δημιουργήσουμε νέα σωματεία ανεξάρτητα από το κράτος και την εργοδοσία και επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά.


Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός ανεξάρτητου κέντρου αγώνα που θα υποδέχεται, θα συνενώνει όλες αυτές τις συλλογικότητες και θα συντονίζει την μάχη απέναντι στον πραγματικό κοινωνικό εχθρό.


Θα αποτελέσει ένα άλλο κέντρο συσπείρωσης εργατικών δυνάμεων σε κόντρα με τον αστικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και κάθε επίδοξο διαχειριστή του κινήματος.


Αντί για την βαρβαρότητα, επιλέγουμε την ανατροπή για να χτίσουμε μια νέα κοινωνία όπου κάθε άνθρωπος θα προσφέρει ανάλογα με τις δυνατότητες του και θα απολαμβάνει σύμφωνα με τις ανάγκες του και όπου η αλληλεγγύη και η συντροφικότητα θα αντικαταστήσουν την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και τον αλληλοσπαραγμό που μας καλλιεργούν για να διαιωνίζουν την εξουσία τους (και τα κέρδη) οι ολιγαρχίες του πλούτου και του καπιταλιστικού συστήματος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: