Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ

Εκτεταμένες έρευνες διεξάγουν οι Αστυνομικές Αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός αγνώστου άντρα, ο οποίος εξαπάτησε δύο αγρότες, κατοίκους Καρδίτσας, ηλικίας 32 και 34, δίνοντάς τους πλαστές επιταγές για να αγοράσει αγροτικά προϊόντα. Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως 21 Ιουλίου, ο δράστης συμφώνησε τηλεφωνικά με τους παθόντες να αγοράσει από...αυτούς αγροτικά προϊόντα, συγκεκριμένα βρώμη, συνολικής αξίας 22.500 ευρώ, πληρώντας ο ίδιος τα μεταφορικά έξοδα.
Στις 23 Ιουλίου το προϊόν μεταφέρθηκε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας μιας γυναίκας, κατοίκου Λειβαδιάς Βοιωτίας, σε περιφραγμένο οικόπεδο στο Αίγιο Αχαΐας, το οποίο είχε ενοικιάσει ημεδαπός από το Σχηματάρι Βοιωτίας. Στη συνέχεια το προϊόν μεταφορτώθηκε και μεταφέρθηκε σε άγνωστο προορισμό.Για την αγορά του προϊόντος, ο δράστης έστειλε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, δύο επιταγές της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίες σε έλεγχο που έγινε, χθες σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Καρδίτσα, αποδείχθηκε ότι ήταν πλαστές.
Ερευνάται η συμμετοχή του δράστη και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης.Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.

πηγή ΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: