Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Α.ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΚΛΟΓΕΣ,Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΠΕΡΕΤΑ

Εκλογές σύντομα, ακόμα και στην περίπτωση που η κυβέρνηση λάβει ψήφο εμπιστοσύνης "βλέπει" η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Αναφερόμενη, σε συνέντευξή της, στις τελευταίες εξελίξεις, στην απόπειρα δημιουργίας κυβέρνησης συνεργασίας και τον ανασχηματισμό, η Αλέκα Παπαρήγα έκανε λόγο.....
για "οπερέτα εθνικής συνεννόησης και οπερέτα ανασχηματισμού" και κάλεσε τους εργαζόμενους να έχουν τα μάτια ορθάνοιχτα και το μυαλό σε πλήρη εγρήγορση, τονίζοντας ότι το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες είναι πλέον υπερώριμο.

Δήλωσε ότι η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα επιδιώκει συναίνεση και αναφέρθηκε στην ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμμαχία, το ΛΑΟΣ, ενώ για την "Δημοκρατική Αριστερά" είπε ότι ταλαντεύεται.

Για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι όλη η πρότασή του είναι να διαχωριστεί το χρέος σε νόμιμο και παράνομο και να γίνει διαπραγμάτευση εντός της ΕΕ, δηλαδή εντός του συστήματος

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ εξέφρασε την διαφωνία της με την άποψη ότι "το μεγάλο βήμα το έκαναν οι πλατείες", οτι, δηλαδή, το κίνημα των "αγανακτισμενων" επηρέασε τις πολιτικές εξελίξεις.Είπε ότι στις πλατείες πηγαίνουν κι εκπρόσωποι διαφόρων ΜΚΟ και στελέχη που είναι μέσα σε οικονομικά και πολιτικά λόμπυ.

Για την εξέλιξη των χθεσινών συνομιλιών Παπανδρέου - Σαμαρά, η Αλέκα Παπαρήγα εκτίμησε ότι έγινε ένα βήμα για κυβέρνηση συνεργασίας, "ένα βήμα για για κυβέρνηση σωτηρίας του κεφαλαίου", όπως είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το επόμενο βήμα μπορεί να γίνει με αλλαγές προσώπων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μία κυβέρνηση συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων είναι ανοιχτή υπόθεση.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: