Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΝΙΚΗΤΗΣ Η ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΥΚΟ

Η εκλογική διαδικασία της 1ης Ιούνη για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την 80η Γ.Σ. της ΔΟΕ και για το Νομαρχιακό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ ανέδειξε έναν και μόνο νικητή: την αποχή και την επιλογή του άκυρου και λευκού ψηφοδελτίου.
Κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει και να εμφανίζει τον...εαυτό του ως νικητή των εκλογών αφού καμιά παράταξη δεν κατάφερε να αυξήσει την επιρροή της σε σημαντικό βαθμό και βεβαίως κυριαρχεί η αναμενόμενη και πλήρως κατανοητή για μας κάθετη πτώση της κυβερνητικής παράταξης της ΠΑΣΚ.

Η επιλογή της αποχής και του άκυρου – λευκού σαφώς στέλνει μήνυμα απογοήτευσης, οργής και θυμού προς τις παρατάξεις , κυρίως της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ, οι οποίες έχουν – εάν όχι την αποκλειστική – την κύρια ευθύνη για την πρωτοφανή σήψη του συνδικαλιστικού μας κινήματος, αλλά και για το γεγονός ότι στην ολομέτωπη και βάρβαρη επίθεση που δεχόμαστε από κυβέρνηση - ΔΝΤ - Τρόικα δεν κατάφεραν και δε θέλησαν να κινητοποιήσουν τον κλάδο, με μορφές πάλης που θα συσπειρώνουν και θα δίνουν προοπτική νίκης στα δίκαια αιτήματά μας. Παρόλα αυτά, η επιλογή της αποχής και του λευκού δεν είναι αυτή που μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπές και να αναδειχθεί σε μήτρα ελπιδοφόρων διεργασιών.

Παρά τη χαμηλή συγκομιδή ψήφων που συγκέντρωσαν ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ σε σχέση πάντα με προηγούμενες αναμετρήσεις, ακόμα ένα μεγάλο μέρος συναδέλφων παραμένει εγκλωβισμένο κυρίως λόγω πελατειακών σχέσεων, μικροσυμφερόντων αλλά και αδυναμίας να αντιληφθούν τις ευθύνες των παρατάξεων αυτών για τη συνδικαλιστική μας κατάντια. Πεποίθησή μας είναι ότι, όσο τα αδιέξοδα θα επιτείνονται, όσο η επίθεση στις τσέπες μας αλλά και στα εργασιακά μας δικαιώματα θα ξεδιπλώνεται, ολοένα και περισσότεροι συνάδελφοι θα απομακρύνονται από την ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ και θα αντιλαμβάνονται ότι την ελπίδα για κάτι καινούριο την κρατούν οι ίδιοι στα χέρια τους. Κι αυτό το μήνυμα της ελπίδας επιδιώκει να κοινωνήσει η Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση με την παρουσία της.

Το εκλογικό αποτέλεσμα για την Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση κρίνεται θετικό, αφού με τις μικρές ακόμα δυνάμεις της, κατόρθωσε να καταγράψει την παρουσία της και να εκλέξει αντιπρόσωπο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εκπαιδευτικούς που καταρχάς συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. Αίσθησή μας είναι ότι για την παράταξή μας ισχύει η παλιότερη ρήση του Λεωνίδα Κύρκου πως «Πολλοί μας αγαπάνε, λίγοι όμως μας παντρεύονται». Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε εκείνους τους συναδέλφους που μας τίμησαν με τη ψήφο τους και να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να φυτρώσει ο σπόρος της ελπίδας στο συνδικαλισμό μας.

Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση Π.Ε. Ν.Ημαθίας
http://anexarththekimathias.blogspot.com
anexarththekpaideutikhkinhsh@gmail.com
Τηλ. Επικοινωνίας: 6977685777

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχει ο κομπλεξισμός όρια, κ. συντάκτη του άρθρου? Μεγάλος νικητής, για άλλη μια φορά είναι η ΔΑΚΕ και αυτό το ξέρουν όλοι! Και εσείς!!

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΑΚΕ ήταν η νικήτρια στις εκλογές των δασκάλων που διεξήχθησαν την Τετάρτη, για την ανάδειξη αντιπροσώπων στη γενική συνέλευση της ΔΟΕ και του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ν. Ημαθίας.

Για την ανάδειξη αντιπροσώπων στη γενική συνέλευση της ΔΟΕ η ΔΑΚΕ με 302 ψηφοδέλτια εκλέγει 4 αντιπροσώπους, η ΠΑΣΚ με 215 εκλέγει 3 αντιπροσώπους, η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ με 81 ψήφους εκλέγει έναν αντιπρόσωπο ενώ δεν εκλέγουν αντιπρόσωπο η Παρέμβαση-Συσπείρωση που παίρνει 77 ψήφους και η Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση με 23 ψηφοδέλτια.

Από τη ΔΑΚΕ εκλέγονται οι: Λιολιόπουλος Α.,
Θεοχαρόπουλος Δ.,
Παπαχαρίτων Α.,
Μουταφίδης Ι.

Από την ΠΑΣΚ εκλέγονται οι: Σουλίδης Λ., Απιδοπούλου Σ., Πετανίδης Δ.
Από την ΕΣΑΚ-ΔΕΕ εκλέγεται ο Μελιόπουλος Ι.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: ......!

Για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας η ΔΑΚΕ παίρνει 308 ψήφους και εκλέγει 18 αντιπροσώπους, η ΠΑΣΚ με 199 ψήφους εκλέγει 11, η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ με 91 εκλέγει 5 αντιπροσώπους, η Παρέμβαση-Συσπείρωση εκλέγει 4 αντιπροσώπους με 69 ψήφους και η Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση με 25 ψήφους εκλέγει έναν αντιπρόσωπο.