Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: ΠΟΙΝΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ

Την περασμένη εβδομάδα ο προϊστάμενος του τμήματος καθαριότητας του Δήμου Πέλλας Στέλιος Βελιγράδης καταδικάστηκε από ποινικό δικαστήριο μετά από μήνυση φιλόζωων. Το δικαστήριο θεώρησε τον υπάλληλο ένοχο για το γεγονός ότι απομάκρυνε ένα αδέσποτο σε μη οικείο περιβάλλον για αυτό. Κάθε δικαστική απόφαση είναι σεβαστή. Ο σύλλογος μας πιστεύει ότι στην εκδίκαση της έφεσης ο συνάδελφος θα αθωωθεί.
Το γεγονός αυτής της δικαστικής απόφασης...αποκαλύπτει το ουσιώδες πρόβλημα ότι με περισσή ευκολία η πολιτεία μεταβιβάζει πλείστες αρμοδιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς αυτή να έχει ούτε τους πόρους, ούτε τα μέσα αλλά ούτε και το προσωπικό για να ανταποκριθεί. Με το νόμο του Καλλικράτη μεταβιβάζονται περίπου 250 νέες αρμοδιότητες χωρίς προσωπικό και μέσα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι αναλαμβάνονται αρμοδιότητες της Δνσης Γεωργίας και της Δ/νσης πρόνοιας της πρώην νομαρχίας χωρίς να έχει έλθει ούτε ένας γεωπόνος και ούτε ένας υπάλληλος πρόνοιας.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δήμοι θα αδυνατούν ανταποκριθούν στα νέα καθήκοντα και οι υπάλληλοι θα φορτώνονται πολλαπλά παράλληλα καθήκοντα απλά για να φταίνε. Η λύση βρέθηκε για τους διοικούντες με μεταβίβαση των τεράστιων ευθηνών της πολιτείας στους ίδιους υπαλλήλους. Είναι προφανές ότι διολισθαίνουμε εσκεμμένα στην απαξίωση και την συκοφάντηση των δημόσιων υπηρεσιών.
Το δικαστήριο καταδίκασε τον συνάδελφο αλλά ποιος θα καταδικάσει την πολιτεία η οποία εντέλει τους υπαλλήλους να εκτελέσουν καθήκοντα χωρίς πόρους και μέσα. Ζητούμε από το δήμαρχο Πέλλας να τοποθετηθεί και να στηρίξει τον συνάδελφο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλώς μας ενημερώνεται για τα ποινικά προβλήματα των άλλων Δήμων θα πρέπει όμως να έχουμε ενημέρωση και το τι συμβένη, τόσο με το δικό μας Δήμο, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των συνενωμένων Δήμων. Διότι αν δεν ενημερώσετε τους δημότες εσείς, θα ειπάρχει μαύρο σκοτάδι μετά ομίχλης!!