Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ Κ.Ο

Ο πρωθυπουργός έφτασε εκτάκτως στο γραφείο του στην Βουλή, λίγα λεπτά πριν από τις 3 το μεσημέρι, ο οποίος έχει επαφές με υπουργούς και άλλους συνεργάτες του....
Ο Γιώργος Παπανδρέου τηλεφώνησε στον υπουργό Άμυνας Ευ. Βενιζέλο για να τον ενημερώσει για τον ανασχηματισμό, αλλά ο δεύτερος του ζήτησε άμεσα συνάντηση και μετέβη στη Βουλή και μπήκε από την πίσω πόρτα. Η συνάντηση των δύο ανδρών ολοκληρώθηκε, όπως και αυτή του πρωθυπουργού με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ερωτηθείς "αν υπάρχει συνωμοσία κατά του Γ. Παπανδρέου" είπε ότι "η πορεία μου είναι διαυγής και σαφής. Δίνω μάχη καθημερινά με τη δύσκολη δουλειά που έχει αυτή η κυβέρνηση και έτσι θα συνεχίσω. Παρακαλώ όχι σε εμένα αυτά τα ερωτήματα".

Λίγο μετά τις 3, το κατώφλι της Βουλής ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

"Έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε τη συνοχή της κοινωνίας μας", δήλωσε προσερχόμενος στη Βουλή, ενώ τόνισε ότι το κυβερνών κόμμα έχει την "υποχρέωση από τη λαϊκή εντολή να αναστηλώσει την οικονομία, αλλά και να αποτρέψει το χάος στην ελληνική κοινωνία".

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή συναντάται, ενώ νωρίτερα είδε και την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την προσέλευση του στο Κοινοβούλιο ο κ. Παπουτσής δήλωσε: "Δεν έχω να σχολιάσω τίποτε από τα τεκταινόμενα. Είμαι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και έχω πλήρη συνείδηση της τιμής, της ευθύνης και της εντολής των πολιτών".

"Σ' αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές ένας είναι ο στόχος όλων μας. Είναι να σταθεί η οικονομία όρθια, να σταθεί η χώρα όρθια. Κάθε πρωτοβουλία που έχει λάβει ο πρωθυπουργός σε αυτό συντείνει" δήλωσε ένα από τα πρόσωπα των ημερών, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Τη στήριξή της στον πρωθυπουργό εξέφρασε η υπουργός Εργασίας Λ. Κατσέλη. "Είμαι σίγουρη στηρίζοντας τον πρωθυπουργό, όλοι μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά. Αυτή τη στιγμή είναι στιγμή ευθύνης για κάθε βουλευτή" δήλωσε προσερχόμενη στη Βουλή.

Τη στήριξή του στον πρωθυπουργό εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας.

"Αυτή την ώρα ο λαός απαιτεί να είμαστε παρόντες και όρθιοι και όχι να είμαστε στο εμείς και στο εσείς. Ο τόπος έχει ανάγκη όχι από σωτήρες, αλλά από σωτηρία".

"Ο σημερινός πρωθυπουργός δεν πρόκειται να φύγει και να λιποταχτήσει. Δεν είναι ρίψασπις" δήλωσε ο Νίκος Σηφουνάκης.

"Έχει αποδειχθεί πως η δημοκρατική παράταξη στον πυρήνα της βρίσκεται πάντα η ενότητα. Δεν διακυβεύεται όμως μόνο το μέλον της παράταξης αλλά και ολόκληρης της χώρας. Πρέπει να παραμείνουμε όρθιοι στο καθήκον να δώσουμε την ψυχή μας. Να μην είμαστε ούτε ριψάσπιδες ούτε λιπόψυχοι και να δώσουμε τη μάχη" δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης.
"Θέλουν να μας γυρίσουν στο 65'"

"Όλοι αυτοί που θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στο 1965, πρέπει να αντιληφθούν ότι η χώρα έχει εκλεγμένο πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου", δήλωσε προσερχόμενος στη Βουλή για τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης.

Ανάλογες δηλώσεις έγιναν από τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, ενώ ευθέα αναφορά στην "αποστασία" του 1965 έκαναν και βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος (Ηλείας).

Απ. Κακλαμάνης: "Δεν υπηρετούν την πατρίδα, αποχωρούντες"

"Δεν υπηρετούμε την πατρίδα αποχωρούντες. Την υπηρετούμε από εδώ, που μας έστειλε ο λαός", υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης, με παρέμβασή του στη Βουλή, αμέσως μετά τη δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Έκτορα Νασιώκα, ότι παραιτείται από το βουλευτικό του αξίωμα.

"Είμαστε δεσμευμένοι απέναντι στον λαό μέχρι τις προσεχείς εκλογές να εκτελούμε τις εντολές του", τόνισε με έμφαση ο κ. Κακλαμάνης.
news247.gr

Για αποστασία έκανε λόγο, εμμέσως πλην σαφώς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος,λέγοντας ότι «Όλα αυτά θυμίζουν μέρες του '65».

Ο Αλέκος Αθανασιάδης, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κοζάνης μιλησε σήμερα στο ραδιο Εννέα 98,8 για το τι θα κάνει μετά τις εξελίξεις. «Ψήφο εμπιστοσύνης θα δώσω στην κυβέρνηση».

Αν η ψήφος εμπιστοσύνης είναι και ψήφος στο μεσοπρόθεσμο:

«Τότε, θα έρθω σε πολύ δύσκολη θέση. Δεν μπορεί να έρθει έτσι εξειδικευμένα. Ο νέος Υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να δει τα μέτρα και να έρθει με το πακέτο διαφοροποιημένο, βελτιωμένο και απαλλαγμένο από κάποια μελανά σημεία όσον αφορά τις πωλήσεις ΔΕΚΟ».

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: