Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ: ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΤΙ ΤΟΥΡΚΕΨΕ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!!

Το έχουμε πει πολλές φορές, από την αρχή του Κινήματος των αγανακτισμένων και επιμένουμε γιατί χωριό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει.
Τα εθνικιστικά, ακροδεξιά, «πατριωτικά» και άλλα περιθωριακά στοιχεία βρήκαν ευκαιρία να βγουν στο φανερό, να βγουν στις πλατείες και να καπελώσουν την πηγαία αγανάκτηση του κόσμου που ήθελε να διαμαρτυρηθεί, να βρίσει, να φωνάξει, να μπουγελώσει, να φτύσει τους πολιτικούς, το...πολιτικό σύστημα.
Πρώτη μούρη στην επιχείρηση αυτή η ΣΠΙΘΑ του Θεοδωράκη που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επαρχία με πυρήνες που βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση επιχειρούν να δώσουν τον τόνο στις εκδηλώσεις.
Τον τόνο τον δίνουν οι εκδηλώσεις των ακραίων αυτών στοιχείων που καμιά σχέση δεν έχουν με την Αριστερά. Προπηλάκισαν τον Μπουτάρη όταν πήγε στον Λευκό Πύργο γιατί είναι φιλότουρκος, όπως δηλώνει ο ίδιος:
«Ήρθε, όπως ξέρετε, στη Θεσσαλονίκη Τurkish Αirlines για την τόνωση του τουρισμού στην πόλη μας. Οι ταξιτζήδες έβαλαν αμέσως διαφημίσεις στα ταξί τους στα τουρκικά για να προσελκύσουν πελάτες. Και είπε ο κ. Παπαθεμελής ότι τουρκέψαμε την πόλη. Εντάξει, να τις βγάλουμε τις διαφημίσεις στα τουρκικά, αλλά ποιος θα δώσει στους ταξιτζήδες τα χρήματα που εισπράττουν από αυτές;»
Και όμως, όταν πήγα μια ημέρα να δω έναν φίλο μου ο οποίος με είχε προσκαλέσει εκεί, κάποιοι με αποδοκίμασαν και μου είπαν ότι “τούρκεψα” ή ότι κάνω εβραϊκές δουλειές στην πόλη. Ο προπηλακισμός μου να ξέρετε ότι έγινε από ακροδεξιά και ακροαριστερά στοιχεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: