Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ 9/6/11 ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ,ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΜΜΜ

Mε ολιγόωρες στάσεις εργασίας αποφάσισαν να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην αυριανή 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ,....
προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που επιθυμεί να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας για το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Εξαίρεση ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός που θα ακινητοποιηθούν για 24ώρες. Από την 24ωρη απεργία στον ΟΣΕ επηρεάζονται και τα δρομολόγια του Μετρό τα οποία δεν θα φθάνουν στο Αεροδρόμιο (τερματικός σταθμός θα είναι η Δουκίσσης Πλακεντίας) καθώς το δίκτυο στο τμήμα έως το ΔΑΑ ελέγχεται από τον ΟΣΕ.

Τα υπόλοιπα δρομολόγια του Μετρό θα αρχίσουν να εκτελούνται μετά τις 8 το πρωί, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα αστικά λεωφορεία θα εκτελούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και τα τρόλεϊ από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Στην αυριανή κινητοποίηση, συμμετέχει η ΑΔΕΔΥ με στάση εργασίας, από τις 11.00 έως τη λήξη ωραρίου για τους εργαζόμενους στο δημόσιο στην Αττική και το Νομό Θεσσαλονίκης καθώς και σε όποιους Νομούς, τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια.

Στην απεργία παίρνουν μέρος εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την ΕΥΔΑΠ [EYDr.AT] , τα ΕΛΤΑ, τα λιμάνια, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στις άλλες Τράπεζες, σύμφωνα με απόφαση της ΟΤΟΕ

naftemporiki.gr

Στις 11 το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Κλαυθμώνος θα συγκεντρωθουν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόζενοι στην ΕΡΤ. Στα πλαίσια της απεργίας στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου θα υπάρξει στις υπηρεσίες των δήμων μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.


λιμάνια

Οι λιμενεργάτες έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία για τη Πέμπτη 9 και τη Παρασκευή 10 Ιουνίου, δείχνοντας με αυτό το τρόπο την αντίθεσή τους σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και των άλλων δημόσιων λιμανιών της χώρας. Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν τη Πέμπτη 9 Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 το πρωί.

Οι εργαζόμενοι λένε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, ενώ ζητούν να περάσουν σε κρατικό έλεγχο τα ναυπηγεία και μαζί με τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη να λειτουργήσουν κάτω από 100% δημόσιο ενιαίο φορέα. Επίσης, ζητούν να κατασκευάζονται στην Ελλάδα όλα τα πλοία και άλλες μεταλλικές κατασκευές, που προορίζονται για τις ανάγκες της χώρας.

Δημόσια Νοσοκομεία

Κλειστές πόρτες θα συναντήσουν και όσοι θελήσουν να επισκεφθούν τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Θα υπάρξει στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο υπουργείο Υγείας.

Δικαστήρια

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν επίσης οι δικαστικοί υπάλληλοι από τις 12 το μεσημέρι ως τις 3.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ta tram apergoun aurio ?

Ανώνυμος είπε...

ti ginetai me to KTEL aurio??