Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΤΑ ΑΚΟΥΓΑΝ ΓΙΑ 13 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΚΤΕ

Δεκατρείς περίπου ώρες διήρκεσε η μαραθώνια αλλά και επεισοδιακή χθεσινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠαΣοΚ, η οποία χαρακτηρίσυηκε από τα ομαδικά πυρά των βουλευτών που στόχευαν το οικονοικό επιτελείο της ...
κυβέρνησης και ιδιαίτερα τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Περισσότεροι από 80 βουλευτές ζήτησαν να τοποθετηθούν ενώ υπήρξαν κάποιοι που έκαναν λόγο για εκλογές και έθεσαν το ζήτημα της κοινωνικής εμπιστοσύνης.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προσήλθε εμφανώς απολογητικός για τις έως τώρα αστοχίες της οικονομικής πολιτικής του Μνημονίου, διαλλακτικός ως προς τα μέτρα που μπορεί να ληφθούν την τρέχουσα πενταετία 2011-2015 αλλά παρ' ολ' αυτά ήταν ξεκάθαρος στην άποψη πως το Μεσοπρόθεσμο είναι «μονόδρομος». Συγκεκριμένα σαν αστοχίες της πολιτικής που ασκήθηκε έθεσε την υπέρβαση των ελλειμμάτων 2009-2010, τις αστοχίες κάποιων μέτρων που πάρθηκαν, όπως οι αποδείξεις , που φτάνουν το 1,2 δισ και τα προβλήματα που δημιουργεί η ύφεση.

Δριμύτατη ήταν η κριτική που άσκησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου στον υπουργό Οικονομικών, καθώς κατηγόρησε ευθέως το οικονομικό επιτελείο ότι δεν έχει σχέδιο και κάλεσε τον υπουργό να πει την αλήθεια στον κόσμο, πως το βιοτικό επίπεδο θα πέσει κατά 30%.

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος, αναφέρθηκε στο τηλεοπτικό σποτ απολογισμού που παρουσίασε πρόσφατα η κυβέρνηση, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη επιλογή δείχνει ότι έχει χαθεί η επαφή με την πραγματικότητα. «Ζούμε το τέλος των διλημμάτων, αφού φάνηκε ότι υπάρχουν πλέον και άλλες απόψεις» σημείωσε

"Το αποτέλεσμα σήμερα είναι: οι πλατείες με αγανακτισμένους και αποπροσανατολισμένους ανθρώπους. Και το δεύτερο με ανησυχεί περισσότερο από το πρώτο", είπε ο Δημήτρης Κρεμαστινός.

Η μαραθώνια συνεδρίαση συνεχίστηκε με πολλές τοποθετήσεις ενάντια στην κυβερνητική πολιτική κμε αποτέλεσμα η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ να αναβληθεί για σήμερα.

alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: