Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

Άρχισε για τα καλά η προεκλογική κίνηση των υποψήφιων βουλευτών της Ημαθίας και ιδιαίτερα αυτών του ΠΑΣΟΚ και των τριών απερχόμενων βουλευτών της ΝΔ.Οι ομιλίες δίνουν και παίρνουν όπως και οι συνεντεύξεις τύπου όπου όλοι τους δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Οι κυβερνητικοί προσπαθούν να παρουσιάσουν μια πολύ ωραία κατάσταση, έργα πολλά που έχουν γίνει για τη χώρα και την Ημαθία και βέβαια, τονίζουν στον υπερθετικό ότι οι ίδιοι έχουν συμβάλει τα μέγιστα σε όλα αυτά και ως εκ τούτου πρέπει να τους επανεκλέξουμε στη Βουλή.

Μ΄ άρεσε η επιλογή των Χαλκίδη- Φωτιάδη να κάνουν συγκεντρώσεις γυναικών, ένα ιδιαίτερο και πολύ δυναμικό τμήμα του εκλογικού σώματος που ως γνωστόν επηρεάζουν καταστάσεις είτε εντός είτε εκτός σπιτιού.
Και οι δυο λένε ότι πήγαν καλά στις συγκεντρώσεις αυτές και χαίρομαι γι αυτό.
Ο Τσαβδαρίδης πάλι τόριξε στις ομιλίες μετά μουσικής. Καλεί τους φίλους του να διασκεδάσουν με γνωστούς τραγουδιστές σε μεγάλο κέντρο στη Βέροια. Ο καθένας όπως μπορεί το παλεύει για να μαζέψει σταυρούς.
Παρά το γεγονός ότι μπήκαν τρία νέα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ εγώ επιμένω να λέω ότι ο Χαλκίδης είναι το φαβορί για την πρωτιά και για τη δεύτερη θέση θα παλέψουν οι Φωτιάδης - Τσαβδαρίδης. Ο χρόνος θα δείξει.

Στο ΠΑΣΟΚ ο Σιδηρόπουλος ήδη έκανε αρχή από το Πλατύ όπου -λέει στο δελτίο τύπου- μαζεύτηκε πολύς κόσμος να τον ακούσει. Ο Σιδηρόπουλος παραμένει κατά την άποψή μου το φαβορί για την πρώτη θέση αν και έχει διαπιστωμένη φθορά σε όλο το νομό.

Οι τελευταίοι της εκλογής του 2007, Χαρίση και Τόλκας δουλεύουν διαφορετικά. Βλέπω αφίσες και καταχωρήσεις με στυλ του τύπου "εγώ είμαι, ήρθα για να σας σώσω" και κάνουν επισκέψεις. Πήγαν και είδαν την δήμαρχο Βέροιας και σε κάποιους αγιασμούς σχολείων και βέβαια άρχισαν τις ομιλίες τους από τη Νάουσα όπου και βρίσκεται το μεγάλο τμήμα της δύναμής τους.
Επιμένω να υποστηρίζω ότι και οι δυο παρά τις φιλότιμες προσπάθεις που κάνουν δεν έχουν ελπίδες να πάρουν καλύτερες θέσεις από αυτές του 2007.

Ο Θανάσης Γικόνογλου ήδη έδωσε μια συνέντευξη όπου παρουσιάζει τις θέσεις του και εξηγεί γιατί θέλει να γίνει βουλευτής. Μιλάει σε πρώτο ενικό και προσπαθεί να πείσει για τις προθέσεις του και παράλληλα βάζει τους στόχους (έξυπνη κίνηση που δεν την έκαναν οι άλλοι συνάδελφοί του) που θέλει να προωθήσει όταν εκλεγεί κυβερνητικός βουλευτής.

Επιμένω να υποστηρίζω ότι ο Θ. Γικόνογλου θα δώσει σκληρό αγώνα για να πλασαριστεί στην προνομιούχο τριάδα που θα τον στείλει στη Βουλή.

Ο Δ. Ταχματζίδης αρχίζει σήμερα κι αυτός από το Πλατύ (κάτι συμβαίνει στο χωριό αυτό, δεν εξηγείται διαφορετικά). Θα δούμε τι κόσμο θα έχει και θα σας πω τα συμπεράσματά μου.

Ο Δ. Μούρνος μέχρι σήμερα έχει αναλωθεί σε περιοδείες και επαφές δια ζώσης και διαπιστώνει ότι μπορεί να παλέψει την εκλογή του αφού αρκετοί είναι αυτοί που που έχουν συνταχθεί στο πλευρό του.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έλα ρε Χάρη, αφού ξέρουν όλοι πως στο Πλατύ είτε ανοίγει, είτε κλείνει ο αγώνας! Στην άκρη του νομού μπορεί να το δει κανείς ως την αρχή ή ως το τέλος του. Εξαρτάται απ'την οπτική γωνία...

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ; ΕΓΩ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ. ΟΧΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Χάρη για δες από πότε ο τόλκας παρουσίασε θέσεις για το νομό.. πολύ νωρίτερα από όλους και μετά έσυρε και τους υπόλοιπους ναν κάνουν το ίδιο

Ανώνυμος είπε...

Εγώ βλέπω να βγαίνουν ο Τόλκας ο Μούρνος και ο Γικόνογλου.
Να δούμε νέο αίμα στη βουλή

Ανώνυμος είπε...

Απο θέσεις χορτάσαμε!! Έργο έχει να επιδείξει ως νομ. σύμβουλος?? Εκτός απο παρεμβάσεις που την επομένη δημοσιεύονται στα τοπικά ΜΜΕ??

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ρε φίλε, τι μέργο θέλεις; Να σκάφτει; Στο Νομαρχιακό ποιός είναι ο ρόλος του; Να κάνει μερεμέτια ή πλακόστρωτα; Το Θανασάκι, ας πούμε, τι έργο προσέφερε έξω απο κατανάλωση σε καφετέρειες και καφενεία;
Κι ο Μούρνος τι ήθελες; Να σκάφτει και αυτός; Και άντε άστους αυτούς. Εσύ τι έργο έχεις να επιδείξης;

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΥΚΟΥΡΙΚΟΥ ΔΑΓΚΩΤΌ

Ανώνυμος είπε...

O THANASIS STH BOYLH
LAIKH EPITAGH

Ανώνυμος είπε...

Και Υπουργός ο Θανάσης.

Ανώνυμος είπε...

tha-na-sis kai xero psomi !

Ανώνυμος είπε...

Παίρνω το ξερό ψωμί. Κράτα το Θανασάκι. Το ξερό ψωμί το αντέχω.

Ανώνυμος είπε...

Θα πάθουν σκορβούτο μερικοί εδώ.Μιά Δάλλας και ξερό ψωμί, τώρα Θανάσης και ξερό ψωμί...
Φάτε και κανένε μύδι ρε παιδιά. Ιώδιο είναι αυτό. Κάνει καλό στην υγεία.
Για δεν κάνετε μια ομάδα πολιτικού προβληματισμού, να μάθουμε κι εμείς οι πτωχοί τω πνεύματι;
Για ανοιχτό πανεπιστήμιο είναι.
Να επιμορφώσουν τον αμόρφωτο πολίτη.