Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Δ. ΜΟΥΡΝΟΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ

Θερμή ήταν η ανταπόκριση του λαού της Αλεξάνδρειας στο πρώτο κάλεσμα του Δημήτρη Μούρνου για τον διάλογο και την αλλαγή. Ο υποψήφιος βουλευτής ξεκίνησε τις προεκλογικές του ομιλίες το βράδυ της Πέμπτης, μιλώντας στο εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ στην Αλεξάνδρεια. Η προσέλευση και η ανταπόκριση του κόσμου έδωσε μήνυμα νίκης για το κόμμα και τον υποψήφιο αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.
Απευθυνόμενος στους φίλους και συμπολίτες Ρουμλουκιώτες ο Δημήτρης Μούρνος ξεκίνησε δηλώνοντας:
«Είμαστε εδώ απόψε για να πούμε όλοι μαζί ότι θέλουμε και μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ημαθία, για την Ελλάδα.»
Ο Δ. Μούρνος επισήμανε τη βαθιά και παρατεταμένη πολιτική, κοινωνική και οικονομική κρίση που περνάει η χώρα, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση τις ευθύνες για την αδυναμία διαχείρισής της.
Απέναντι στην ακρίβεια, την ανεργία, την υπονόμευση του συστήματος υγείας, το μαράζωμα της υπαίθρου, αντιπαράθεσε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, τις προτάσεις και τις προτεραιότητές για το κοινωνικό κράτος, την εκπαίδευση για όλους, το περιβάλλον, τους αγρότες.
Στη συνέχεια ο υποψήφιος έστρεψε το βάρος της ομιλίας του στα προβλήματα του τόπου μας, δηλώνοντας πως πριν από όλα πρέπει να δοθεί η μάχη για την Ημαθία, που βρίσκεται σε πορεία οπισθοδρόμησης. Για την περιοχή της Αλεξάνδρειας τόνισε την ανάγκη για παρεμβάσεις βελτίωσης των υποδομών που θα της επιτρέψουν να εκμεταλλευτεί τα μεγάλα περιθώρια αναπτυξιακής προοπτικής που διαθέτει. Παρεμβάσεις όπως η μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου σε εμπορικό, η δημιουργία νέων σχολείων και η ίδρυση ΤΕΙ, η δημιουργία παιδικού σταθμού και ο εκσυγχρονισμός του κέντρου υγείας, έργα αθλητισμού και πολιτισμού.
Διεξοδική αναφορά έκανε στο πρόβλημα της γεωργίας λέγοντας:
«Βασικός μας στόχος είναι το ξαναζωντάνεμα της αγροτιάς. Ο κλάδος της δενδροκομίας είναι ο πλέον δυναμικός για την ανάπτυξη του νομού μας. Το ροδάκινο πρέπει να μπει σε νέες βάσεις παραγωγής και εμπορίας, με νέα οργάνωση και δομή των συνεταιρισμών, αλλά και των φορέων διακίνησης. Η μείωση του κόστους παραγωγής θα γίνει κυρίως με τη μείωση στις τιμές εφοδίων. Στους νέους θα δώσουμε ευκαιρίες για σύγχρονη γεωργία.»
Κλείνοντας το θέμα αυτό ο Δ. Μούρνος δήλωσε:
«Η Ημαθία μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί σε κέντρο της τοπικής περιφερειακής ανάπτυξης, σε κέντρο της νέας, μεγαλύτερης δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης. Οι διαπιστώσεις και οι προτάσεις αυτές ας αποτελέσουν ένα συμβόλαιο, μια συμφωνία ανάμεσά μας. Θα είναι για μένα μια δέσμευση και ένας οδηγός δράσης. Έχουμε και τη γνώση και την εμπειρία αλλά και την τόλμη και την αγωνιστική διάθεση να διεκδικήσουμε για τον τόπο μας αυτό που του αξίζει.»
Κλείνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος βουλευτής κάλεσε τον κόσμο στη νέα προσπάθεια που θα αρχίσει στις 5 Οκτώβρη και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, που έστειλε ένα μήνυμα ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΟΥΡΝΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ. ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΕΩ.
ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΑΡΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ σε όλα. Να τα του πει όμως κάποιος

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΟΥΡΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑΣ.
Ο ΜΟΥΡΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΕΙ Ο Η Γ Ε Μ Ω Ν ΤΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ, ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ Η ΜΗ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΧΥΤΥ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΑΒΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΜΙΚΡΟ ΥΠΑΚΟΥΟ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.....

Ανώνυμος είπε...

Μούρνος- έστω και για μια 4ετία. Για να ξεβρωμίσει αρχικά τους Γκόρτσους σε κάθε χωριό (προσοχη στους δικούς σου Γιατρέ, διώχτους τώρα!) και μετά να ξαναστηθεί το ΠΑΣΟΚ του κόσμου και όχι του Μιχαλάκη που νομίζει πως θα αλωνίζει απο τας Αθήνας, με μοχλούς το κάθε παρτάλι και κομπλεξικό που το παίζει ΠΑΣΟΚ και κομματάρχης που μετράει 50 ή 100 κομμάτια!

Ανώνυμος είπε...

AMA O ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ Η ΣΟΥΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ.
ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΓΚΟΡΤΣΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Άντε και βγήκε.Τί θα αλλάξει;
Μόνο όμως που μερικά γκόρτσα πάνε σπιτάκι τους, αξίζει τον κόπο.

Ανώνυμος είπε...

Ένα θα φύγε, δέκα φυτρώνουν.
Τα γκόρτσα είναι η κύρια καλλιέργεια στον Νομό μας.
Με ονομασία προέλευσης.
Και βγαίνουν κύρια σε δύο ποικιλίες.
Πράσινα και μπλέ.