Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Εκλογές ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Καραμανλής για τις 4 Οκτωβρίου. Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε την δύσκολη οικονομική συγκυρία και ζήτησε νωπή λαϊκή εντολή.

Η προεκλογική περίοδος των 32 ημερών είναι σαφές πως δεν επαρκεί στους νέους υποψήφιους βουλευτές, αυτούς δηλαδή που δεν έχουν πάρει επίσημα το χρίσμα.

Εκτός των εκλεγμένων βουλευτών, που θα είναι εκ των πραγμάτων υποψήφιοι εφόσον το θέλουν, τις λίστες των κομμάτων στην Ημαθία θα κληθούν να συμπληρώσουν στελέχη που θα εκκινήσουν εκ των πραγμάτων πιο πίσω από τους νυν βουλευτές.

Ωστόσο, εκτιμήσεις ανθρώπων που γνωρίζουν την εκλογική πιάτσα λένε ότι οι νυν βουλευτές έχουν υποστεί φθορά. Οι της ΝΔ έχουν υποστεί την φυσιολογική φθορά που έχουν οι κυβερνητικοί βουλευτές.

Ο ένας του ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί τη φθορά της λειτουργίας του και εν πολλοίς της αδυναμίας του να είναι παρών σε όλο το εύρος του νομού Ημαθίας.

Ο Μιχ. Χαλκίδης, όντας πρώτος και με διαφορά σε σταυρούς προτίμησης στις εκλογές του 2007 αναμένεται να τερματίσει και πάλι πρώτος έστω και αν σημειώσει υποχώρηση. Μια υποχώρηση της τάξης των 3-4 χιλιάδων σταυρών είναι λογικό αναμενόμενο αν υπολογίσει κανείς την συνολική πτώση των ψηφοδελτίων της ΝΔ σε επίπεδο Ημαθίας.

Ο Ηλίας Φωτιάδης που συγκέντρωσε πάνω από 16 χιλιάδες σταυρούς είναι σαφές πως θα μετρήσει αρκετούς λιγότερους αλλά εκτιμώ ότι θα τερματίσει δεύτερος.

Από κει και πέρα, ο Λαζ. Τσαβδαρίδης θα δώσει έναν αγώνα εκ των προτέρων χαμένο.

Οι υπόλοιποι γενναίοι που θα θελήσουν να μπουν στη μάχη των χαμένων εκλογών θα εγγράψουν υποθήκες για το μέλλον αφού είναι βέβαιον ότι η ΝΔ θα εκλέξει έναν βουλευτή κι αυτός θα είναι ο Μ. Χαλκίδης.

ΠΑΣΟΚ
Στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι ρευστά. Ο Τ. Σιδηρόπουλος όντας ο μοναδικός βουλευτής του κόμματος λογικά θα έπρεπε να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, διαπιστώνεται ότι έχει υποστεί φθορά αφού δεν έχει μπορέσει να καλύψει σε όλο του το εύρος το νομό Ημαθίας. Θεωρώ βέβαιο ότι θα τερματίσει μέσα στην πρώτη "τριάδα" και ως εκ τούτου θα εκλεγεί εκ νέου βουλευτής.

Επειδή δεν υπάρχουν επίσημα ακόμα άλλες υποψηφιότητες θα αρκεστούμε στους τέσσερις βουλευτές και σε νέες αναρτήσεις θα προβούμε στις προβλέψεις μας για όλους εκείνους που εικάζεται ότι θα λάβουν το χρίσμα του υποψήφιου.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ουρσουζίδης τώρα για Βουλευτής.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΤΙ Ο ΤΑΣΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΠΟΛΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Πιστευω οτι ο Τσαβδαριδης θα κανει την εκπληξη. Εχει γερες πλατες και ειναι υπολογισιμος

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ.

Ανώνυμος είπε...

Και εκεί που θα γινόταν υπουργός και ο Χαλκίδης. Τι ατυχία είναι αυτή;
Αν γινόταν υπουργός, όλα θα άλλαζαν στη ΝΔ.
Χάσανε την ευκαιρία.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ ότι θα εκλεγεί ξανά ο Χαλκίδης και ότι θα έχει φθορά. Σωστή η ανάλυση που κάνεις Χάρη. Όμως, δεν μας λες τίποτα για όλους αυτούς που ακούμε και θέλουν να γίνουν βουλευτές κυρίως από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Πές ότι εκλέχτηκε. Τι θα αλλάξει;
Πές ότι εκλέχτηκε άλλος. Πάλι τι θα αλλάξει;
Θα αλλάξει μόνον η διάμετρος του ορθού μας.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΡΕ ΧΑΡΗ , ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΕΘΑΨΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ?

Ανώνυμος είπε...

Η φωτογραφία δείχνει τονστόχο. Αυτός ο ανίκανος θέλει πέταμα. Σταματήστε τις ανοησίες με τους οικολόγους. Σας τραβάνε απο την μύτη. Και στο κάτω κάτω, δεν είναι αρνητική η παρουσία τους στην περιοχή μας.
Τους ανίκανους βάλτε στόχο επιτέλους.