Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

ΧΡ. ΑΛΕΥΡΑΣ: ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΚΚΕ


Κατά τη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές μια μόλις μέρα πριν το ολοκαύτωμα που στοίχισε πολλές ανθρώπινες ζωές, και μας διέσυρε σαν χώρα σε όλο τον πλανήτη ,έκανα μια δήλωση , που νομίζω ότι τώρα είναι περισσότερο επίκαιρη και επιβάλετε να τη επαναλάβω ξανά, αφού και πάλι πρόσφατα βιώσαμε όχι μόνο τις φωτιές στη Πάρνηθα αλλά και τις πλημμύρες στη Εύβοια όπου δυστυχώς θρηνήσαμε και ανθρώπινα θύματα.
Η ανάγκη -είχα δηλώσει- για πιο ουσιαστική αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων της χώρας , η ανάγκη για μια πολιτική πραγματικά βιώσιμης ανάπτυξης τους καρπούς της οποίας, θα απολαμβάνει όλος ο λαός μας και όχι μόνο οι λίγοι, η ανάγκη για μια ανάπτυξη που δεν θα πραγματοποιείται σε βάρος της ζωής των σημερινών και μελλοντικών γενεών , με οδήγησε στο να συστρατευθώ με τις δυνάμεις του ΚΚΕ , που μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του Νομού Ημαθίας . Δυστυχώς τα προβλήματα αυτά δεν είναι τεχνικά είναι πολιτικά , είναι προβλήματα που δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν ξεχωριστά από όλα τα άλλα μεγάλα προβλήματα του τόπου και των ανθρώπων του.
Απαιτούν άλλη πολιτική στάση, έτοιμη να συγκρουστεί με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τα πολλαπλά επιμέρους συμφέροντα που διαπλέκονται.
Μια πολιτική, διαμετρικά αντίθετη από τη βάρβαρη λογική της μεγιστοποίησης του ατομικού κέρδους και της ελεύθερης αγοράς που ευθύνεται για τη σημερινή κατάντια του πλανήτη μας.
Στη συνέντευξη τύπου τότε, είχα υποσχεθεί να αγωνιστώ με ανιδιοτέλεια όχι μόνο για τη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος ,αλλά και του ανθρωπογενούς και του εργασιακού περιβάλλοντος, και στο μέτρο των δυνατοτήτων μου τήρησα τη υπόσχεση μου αυτή, που τη ανανεώνω ξανά.
Σχετικά με το φυσικό περιβάλλον ,αρκεί μια ματιά με καθαρό μάτι γύρω μας , για να δει κανείς το νεκρό Λουδία ,το ρυπασμένο Τριπόταμο, το μολυσμένο Αλιάκμονα , την τάφρο του ‘66’, τις παράνομες αιμοληψίες του Αλιάκμονα , τις πληγές που άφησε η Εγνατία οδός , τις διοξίνες από της φωτιές στις χωματερές της Βέροιας της Αλεξάνδρειας και της Νάουσας, τη ασυνέπεια των λεγόμενων <<μεγάλων>> κομμάτων στο ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών (περιβόητη θέση 12) , το επιχειρούμενο στις μέρες μας έγκλημα στο Ξηρολίβαδο, τη σαραντάχρονη αδράνεια όλων των κυβερνήσεων να ολοκληρώσουν το δίκτυο ύδρευσης του Ρουμλουκιού , τη μεγάλη υπόγεια απειλή που συνιστούν οι μολυσμένοι υδροφόροι ορίζοντες που απειλούν τη υγεία όχι μόνο τη δική μας αλλά και των επερχόμενων γενεών, την εγκατάλειψη των προγραμμάτων απονιτροποίησης, κτλ.
Ολοι νομίζω ότι μπορούμε , να ξεπεράσουμε σε αυτές τις εκλογές εκείνα που ίσως μας χωρίζουν από την πολιτική του ΚΚΕ, για να δούμε ξεκάθαρα τα πολλά που μας ενώνουν με τις θέσεις και τους αγώνες του.
Ελπίζω ότι σ αυτή τη εκλογική αναμέτρηση οι πολίτες υπεύθυνα με σκέψη και κρίση, ανεπηρέαστοι από εθισμούς, θα καταδικάσουν τα δύο «κόμματα εξουσίας» που το καθένα πορεύεται στους νόμους του άλλου, εφαρμόζοντας με ελαφρές παραλλαγές τη ίδια πολιτική.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να φύγετε να πάτε αλλού ... να πείτε τέτοιες σοφιστείες

Ανώνυμος είπε...

Πώς επιτρέπες ρε Μόχλα να γράφουν κα`ι άλλοι τις α`πόψεις τους εκτός απο αυτόν που δεν πήγε αλλού αλλά έμεινε στο ΠΑΣΟΚ;

Ανώνυμος είπε...

Ο μοναχικός δρόμος Χρήστο, είναι ωραίος και αληθινός.
Συνεχίστε.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.
ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΩ ΠΟΛΥ.
ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ.
ΝΟΙΩΘΩ ΤΗ ΑΝΑΣΑ ΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΝΑ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ.
Η ΑΝΑΣΑ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑ ΟΡΘΙΟΥΣ.
ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΣΑΙΝΟΥΜΕ...

ΧΡΗΣΤΟΣ